van ziekenhuis en longarts veranderen

Ik wordt niet serieus behandeld door mijn longarts. Als ik hem nodig heb, omdat het weer eens slecht gaat, krijg ik hem nooit te pakken. Vraag dan of hij terug belt, of dat er in overleg met de assistente naar mijn medicatie gekeken kan worden, maar er gebeurd niets. Als ik vraag om een exstra spreekuur, zeggen de assistente: je hebt over dan en dan een afspraak, ik ben niet zielig, ik wacht altijd te lang, maar nu is het genoeg. Ik heb al n keer een klacht in gedient, even ging het goed en dan begint het weer. Ik heb zware astma, maar als ik de longarts nodig heb, heb ik het idee dat hij mij me niet serieus neemt.

Hoe kan ik overstappen naar een ander ziekenhuis en dus naar een andere longarts. Moet ik daarvoor een afspraak maken bij de huisarts, of moet ik een ander ziekenhuis benaderen. Kan ik dan beter een longarts vinden die echt gespecialiseert is in Astma: inspannings-astma, allergische astma en zware astma.

Reacties

 • ThirzaThirza Gebruiker
  Dat is heel vervelend, ik had ook een soortgelijke ervaring. En net voordat ik over ging stappen, stopte mijn l.a. ermee. Ik denk dat je dit via je huisarts moet doen. Die kan een verwijzing naar de goede longarts sturen. Maar dan moet je wel even op zoek gaan natuurlijk. Misschien is het dan goed om te zeggen welke regio je woont, zodat anderen je een goede arts kunnen aanraden.
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Je voelt je niet serieus behandeld door je huidige longarts. En daarom wil je graag overstappen naar een andere longarts in een ander ziekenhuis.
  Een vervelende situatie.

  Je kunt inderdaad vragen of je huisarts een verwijzing wil schrijven.
  Je kunt ook het ziekenhuis waar je graag heen wilt bellen en vragen hoe de procedure is. Eventueel ook vragen hoe de werkwijze is als je vindt dat het slecht met je gaat en je hebt een longarts nodig buiten je reguliere afspraak.

  Hopelijk vndt je snel een longarts waarmee je het contact als prettiger ervaart.
 • Longfonds AdvieslijnLongfonds Advieslijn Longfonds Advieslijn, Moderator
  Beste LarsSon,

  Hartelijk dank voor je bericht. Wat een vervelende situatie. Dit gaat inderdaad via je huisarts. Samen kun je bespreken wat de mogelijkheden zijn.

  Je mag ook altijd even bellen met de advieslijn, soms kunnen we in een gesprek nog aanvullende tips geven.
  Op werkdagen is de Longfonds Advieslijn van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar: 0900 2272596 (€ 0,50 per gesprek).

  Succes gewenst en hopelijk kom je er samen met je arts uit.

  Met vriendelijke groet,
  Advieslijn
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Nog een tip: als er een astma-expertisecentrum in de buurt zit vraag dan of je daar terecht kan via je huisarts. Hoeft niet per se beter te zijn hoor er zijn genoeg ziekenhuizen met goede begeleiding die geen expertisecentrum zijn.
Log in of Registreer om te reageren.