NU.NL maakt reclame voor vuurkorven en tuinkachels

22-06-2020 om 07:13 uur

Op 19 juni stond er een artikel op NU.nl over hoe gezellig vuurkorven en tuinkachels zijn. Geen enkel woord over de nadelen hiervan. Tevens staat in dat artikel dat jezelf niet in de rook hoeft te zitten terwijl er niets gezegd wordt over je buren. Het betreffende artikel van NU.nl vindt u hier: https://www.nu.nl/wonen/6059141/maak-je-tuin-zomerklaar-met-deze-vier-i…

Extra pijnlijk:

GGD'n geven aan dat je liever niet moet gaan stoken tijdens de coronacrisis: zie https://www.bergendal.nl/inwoners/nieuws-corona-algemeen_48561/item/hou…

Het Meldpunt Rookoverlast heeft elke gemeente gevraagd om hier aandacht voor te hebben. We hebben gebeld met NU.NL maar niemand neemt de telefoon daarop. Wat kan het Longfonds hierin betekenen geven zij ook voorlichting dat je beter niet kunt stoken tijdens de coronacrisis? Gaat u ook de media hierover benaderen?

We hebben ook de premier Mark Rutte en Huge de Jonge gevraagd om het advies van de GGD te gaan overnemen.

Meldpunt Rookoverlast
http://www.rookoverlas.wordpress.com
Telefoon: 06 49 13 77 77

Mensen met longklachten of gevoelige luchtwegen lopen extra risico als zij besmet raken met het coronavirus. Zij zijn in deze tijd dan ook nog meer dan veel anderen aan huis gebonden. Deze mensen hebben er vaak last van als hun buren hout stoken. Wilt u uw buren helpen? Zet ze dan niet in de rook en laat voorlopig uw houtkachel, open haard of vuurkorf uit.

Login of registreer om te reageren
23-06-2020 om 08:08 uur

Beste vragen,

Goed dat je ons hierop wijst. We willen dat mensen zich ervan bewust worden dat houtstook zorgt voor uitstoot van fijnstof. En dat die fijnstof leidt tot gezondheidsproblemen voor ons allemaal. Voor jezelf, je kinderen, maar ook voor je buren. Wij roepen mensen op niet op hout te stoken. Dat doen we onder andere via social media:

https://twitter.com/Longfonds/status/1246360396480593921?s=20

Maar bijvoorbeeld ook in de media:

https://www.hartvannederland.nl/video/uitzendingen/2020/3-april-2020-in…
vanaf 22:00 minuten

Dat zullen we blijven doen. Zodat mensen zich van de gezondheidsgevolgen van het stoken op hout bewust worden.

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren