35% longinhoud

NU
Longforum
ZOEK
Thuis COPD algemeen
Favoriet
35% longinhoud
weeswees
9 april Meld bericht
Goedemiddag forum, graag zou ik gebruik willen maken van jullie ervaring voor mijn probleem.
Ik heb sinds 2017 copd en 35% longinhoud, elk half jaar wordt ik hier gecontroleerd(woon in Spanje) en het resultaat is hetzelfde, niet beter niet slechter.
Maar wat ik zelf merk is dat ik steeds minder kan, bv. 3 jaar geleden kon ik nog gewoon werken en werd ik pas in de middag sneller vermoeid nu kan ik niet eens meer van de bank naar het toilet lopen.
Halverwege 2017 is er bij mij ook een defecte mitralisklep ontdekt en de doktoren hebben toendertijd verteld dat dit enige invloed zou hebben op mijn dagelijkse bezigheden, maart 2018 is er een mitralisclip in de hartklep geplaatst maar eigenlijk is er totaal geen verbetering merkbaar en ga ik gewoon dagelijks achteruit. Het probleem met mijn hartklep is nog steeds niet verbeterd maar volgens de cardioloog is dit niet het probleem.
Mijn vraag is dan ook, wat kan je doen met 35% longinhoud want ik denk dat de defecte hartklep wel degelijk invloed heeft op mijn dagelijkse bezigheden.
Hoop zsm op reacties zodat ik enige verglijking heb.
Alvast bedankt.

Reacties

 • beste
  copd en een hartprobleem is een heel ongelukkige combinatie. kortademigheid en afgenomen inspanningscapaciteit kunnen dan van beide problemen komen. het is wel vreemd dat de nieuwe mitralisklep geen verbetering heeft gebracht want dat is best een ingreep en in het algemeen gaan mensen er goed op vooruit. ofwel de klep doet niet wat er van wordt verwacht of het probleem ligt toch meer bij de long. als de longfunctie gelijk blijft kun je toch wel achteruit zijn gegaan. niet alle functietesten worden altijd gedaan, het zou bijvoorbeeld kunnen dat de longblaasjes wat minder goed zijn gaan functioneren. klinkt wel heftig, 3 jaar geleden nog halve dagen kunnen werken en nu dit....de specialisten zullen hier toch naar moeten kijken, liefst in samenspraak en wellicht moet een fietstest worden gedaan om te zien wat het meeste hindert.
 • weeswees Gebruiker
  #2 edited 3 mei
  Dank u voor uw reactie even een correctie op uw antwoord ik heb geen nwe mitralisklep er is een clip geplaatst en van dag 1 geen verbetering gemerkt, bij controle nog steeds insufficiciente, wat ik eigenlijk nog ben vergeten te vermelden is dat ik na een redelijke inspanning de rest vd dag koude handen, voeten en neus heb en heel vaak kramp, hart gaat dan ook erg tekeer neem dan een lorazepam en dan gaat het iets beter, de volgende dag wanneer ik wakker wordt voelt alles weer normaal todat ik me weer inspan en begint alles weer opnieuw.
 • weeswees Gebruiker
  #3
  Beste, even een update 07-05 heb ik een echocardiogram gehad en volgens de cardioloog was de lekkage vd klep minimaal, zoals alle voorgaande keren 4x in de afgelopen 2 jaar sinds de plaatsing vd mitalisclip, maar hij wilde de volgende dag nog een EET doen voor alle zekerheid gezien mijn geklaag over mijn gezondheid.
  Wat blijkt nu er is een lekkage zo groot als een garage deur wat niet te zien was op de gewone echocardiogram, ben natuurlijk heel blij na 2 jaar dit te hebben gehoord en ik hoop volgende week van de chirurg te horen voor welke oplossing ze kiezen.
  Hou u op de hoogte,
  Grt.
Log in of Registreer om te reageren.