OSAS astma en corona

29-03-2020 om 14:18 uur

Ik heb sinds kort de diagnose gekregen ernstige OSAS en vrijwel daarna er achteraan astma.De OSAS behandeling staat nu aan en het apparaat werkt goed al heb ik het nog maar 2 maanden. Voor astma heb ik Symbicort.

Het probleem is nu dat ik nog 3 dagen werk omdat het bedrijf is overgegaan op een 3 daagse werkweek en ik zou eigenlijk ook die andere 2 dagen ergens anders moeten werken maar dat weiger ik. Die andere dagen krijg ik calamiteitenverlof.

Nu is mijn vraag is het verstandig om volledig in calamiteitenverlof te gaan dus voor 5 dagen? Ik ben daarnaast ook nierpatiƫnt. de nieren werken nu voor 45%.

Volgens mij ben ik wel een risico patient? Daarnaast ook veel verkouden en hoesten.

Login of registreer om te reageren
29-03-2020 om 14:56 uur

Dat hangt heel erg af van het werk dat je doet en de maatregelen die je werkgever genomen heeft. Ga in overleg met je leidinggevende of bedrijfsarts.

Login of registreer om te reageren
29-03-2020 om 15:22 uur

ik werk in de zorg, heb eerst met mijn huisarts overlegd of werken nog wijs was en daarna overlegd met mijn teamleidster.
de huisarts of specialist kan alleen maar advies geven.

Login of registreer om te reageren
29-03-2020 om 21:09 uur

Oke want bij ons in het hoofdgebouw hebben ze gezegd: iedereen die zich niet goed voelt in deze situatie mag thuis blijven en zeker de mensen die astma of longaandoeningen hebben of hartpatiƫnten b.v. Het gevolg is dat 95% gelijk naar huis ging. Echter de mensen die gedetacheerd zijn zoals ik zijn gewoon blijven werken om loyaal te zijn aan het bedrijf waar wij werken en wij volgen de richtlijnen van dit bedrijf. De Medische dienst zegt echter dat ik een risico patient ben en thuis mag blijven

Login of registreer om te reageren