Psychische klachten Alvesco? Ervaring?

Goedenavond, bij mij zijn ze nog aan het onderzoeken of ik astma heb helaas duurt dit allemaal al vanaf de zomer. Ik gebruik iedere 4/5uur overdag salbutamol of bricanyl waarvan bij beide zeer regelmatig hartkloppingen en bibberig van binnen. En flixotide die is 3 weken omgewisseld voor Alvesco. Sinds alvesco niet lekker in vel. Onrustig, depressieve en angstige gevoelens. Nadat ik vanmorgen de bijsluiten bestudeerde zag ik dat dit een bijwerking kan zijn. Iemand ervaring hiermee? Nu maar terug naar flixotide 2x dgs en de krakende valse stem maar accepteren.

Reacties

 • Addy49Addy49 Gebruiker
  #1 edited 1 maart
  Ik herken dat gevoel wat jij hebt, ik had eerst antimos daar kreeg er alle klachten en bijwerkingen van die er maar bestonden tot depresief toe, kwam zelfs bij de hartspecialist terecht ivm heel erge hartkloppingen., toen kreeg ik Foster Next met als gevolg dat mijn stem helemaal verdween, de Poeder gaat op en in de stembanden zitten, daarna op de Salutamol en Alvesco, ook die bevielen mij niet terwijl in het begin het beter leek te gaan, ik werd nog zieker en benauwder na langer gebruik, laatste alleen met wandelen.
  Nu sinds drie dagen op de Foster 100/6. Ik hoop dat deze wel goed werkt want ik word er een beetje moedeloos van, je krijgt een medicijn om je klachten te verhelpen maar ze helpen niet en je krijgt alle bijwerkingen die er bij horen..
  Soms vraag ik me af heb ik wel astma?
  Ik ben alleen kortademig met wandelen zodat ik dat niet meer zo goed kan en we wandelen zo graag.
  Testen via de Longarts zijn dat ik voldoende lucht heb ik adem goed vol lucht enz..... ra ra..

 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #2
  ja hoor iemke, je ziet het ook regelmatig bij kinderen. de test is om een paar weken een andere inhalatie cortico te nemen en dan nogmaals de alvesco. dan weet je zeker of t van de alvesco komt.
  Iedereen heeft immers wel eens een periode van depresieve gedachten

  Gelukkig is er nog veel meer medicatie, dus maar even overleggen met je longarts
 • imkeimke Gebruiker
  #3
  Dankjulliewel voor de reacties.
Log in of Registreer om te reageren.