Eosinofiel astma

14-01-2020 om 22:41 uur

Zijn er mensen die de diagnose eosinofiel astma hebben gehad? Kom graag in contact in verband met wat specifieke vragen die daarmee te maken hebben.

Login of registreer om te reageren
16-01-2020 om 08:53 uur

ja hoor, veel mensen op dit forum, ook ik.
trouwens, eosinofiel astma heb je niet 'gehad', je hebt het je leven lang

Login of registreer om te reageren
16-01-2020 om 10:22 uur

Hij zegt ook niet dat hij de eosinofiel astma gehad heeft.
Welkom Peter.

Login of registreer om te reageren
16-01-2020 om 10:55 uur

haha, las over t woordje diagnose heen. tja.... dan maak je gekke opmerkingen '-)

Login of registreer om te reageren
16-01-2020 om 15:59 uur

Hoi Peter,

Ik heb Eosinofiel astma. Stel gerust je vragen, waar ik kan antwoorden zal ik dat zeker doen.

Login of registreer om te reageren
06-02-2020 om 15:47 uur

Sorry lieve mensen, had even gemist dat jullie al gereageerd hebben. Excuses dat ik mijn vraag niet goed gesteld had. Mijn longarts (astmaspecialiste) is er van overtuigd dat ik niet-allergisch eosinofiel astma heb, alleen wijst het bloedonderzoek dat niet voldoende uit. Heb afgelopen week een bronchoscopie gehad en krijg morgen de uitslag. Is er iemand die ook die ervaring heeft dat het bloedonderzoek geen hele hoge waarde eos aangeeft?

Wat betreft de klachten, ik word er gek van. Heb eigenlijk permanent last, maar meestal een keer week een zwaardere aanval die vaak meerdere dagen aanhoudt. Extra Foster doet weinig. Ben erg benauwd voor mijn gevoel, maar de zuurstofwaarde is nog redelijk ok. Vaak ook veel rugklachten (waarschijnlijk compensatie van spieren). Het is niet duidelijk wat de trigger is en waarom de aanval zo lang duurt en waarom de Foster zo weinig doet. Zou het heel fijn vinden om met iemand te spreken die dezelfde ervaringen heeft...

Login of registreer om te reageren
07-02-2020 om 07:26 uur

Dank voor je reactie! Vergelijkbare klachten wel, hoewel ik zelden of nooit last heb van hoesten. Ook bij mij prima (meestal) saturatie, bloedwaarden zijn allemaal redelijk goed en van de puffers gaat het niet echt over. Prednison werkt meestal wel. Ben al bij KNO arts geweest en ik heb inderdaad ook chronische bijholteontsteking, maar een lichte vorm, geen poliepen. Heb nu een spoelhoorn met astmamedicatie erin en dat helpt wel voor de neus, maar de astma wordt er niet direct heel veel beter van. Afgelopen maandag moest ik een drie uur durende training geven, werd steeds schorder en na de training ging mijn licht uit, en de rest van de week is het niet meer beter geworden.

Ik hoop zo dat de uitslag vandaag wel verhoogde eosinofiele waarde geeft en dat we dan wat concreter kunnen behandelen, wellicht.... Op deze manier is het moeilijk volhouden allemaal.

Login of registreer om te reageren
09-02-2020 om 08:58 uur

Nou, heb eindelijk een finale diagnose. De bronchoscopie heeft een bacterie aangetoond, haemophilus parainfluenza, een hardnekkige bacterie die eosinofiel (niet-allergisch) astma heeft veroorzaakt. De bacterie zit er nog steeds en is voor veel antibiotica resistent. De bacterie wordt nu aangepakt met een hopelijk wel werkende antibiotica, maar helaas kan dat wel 4 tot 6 maanden gaan duren. Daarna blijft eosinofiel astma wel aanwezig, maar hopelijk als de bacterie weg is dat de klachten dan wel minder worden, want het is inderdaad slopend.....

Login of registreer om te reageren