Hoe voel jij je vandaag #168

Dit topic is gesloten
Ga naar laatste reactie«137

Reacties

 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  @Thirza: dank je voor je lieve woorden. Ja weersinvloeden voel ik ook binnen.
  Dank voor je wensen mbt D.avos.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @Edelweiss, sterkte en hoop dat je weer vlug in het winterzonnetje zit!
  Wij hopen zeker mee op positieve ontwikkelingen wat D avos betreft! Het is te gek voor woorden, want het is amper duurder dan in Nederland revalideren intern heb ik gelezen,duimen draaien zich dol voor d avos!! En voor jou! Liefs xxxxx
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Edelweiss, ook ik gun je snel een heerlijk warm winterzonnetje! Beterschap

  Beterschap geldt ook voor Daantje, voor MMG, voor Ingarid! En ik hoop van harte een snel goed advies voor Davos!

  Hier dankbaar, het sporten heb doe ik even vaak maar minder intensief, en dat doet me -naast de hoge foster- goed. ik begin meer energie te krijgen. Zo blij!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Och ja vergeet ik de rest....voor alle zieken beterschap! Hoop voor ons allemaal een fitte kerst, of zo fit mogelijk zou al fijn zijn!

  Echt fijn emsepems en je hebt er ook alles aan gedaan,pluk je nu de vruchtjes weer van...
 • MMGMMG Gebruiker
  Pff vannacht ondanks slaappil weinig geslapen. Vanmiddag weer contact gehad. Nieuwe plan is morgenochtend bloedprikken en vrijdagochtend nogmaals luisteren. Eerder als het niet gaat. Verwacht niet veel van bloed, ben alleen benauwd maar voel me niet ziek. Eerdere keren bij alleen benauwd was lab ook prima, maar we zullen zien. Zou al blij zijn als ik die AB kuur niet hoef te slikken als het niet nodig is.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  @MMG waarom dan antibiotica en niet je puffers omhoog of prednison als dat niet kan? Als je verder niet ziek voelt is een bacteriële infectie niet logisch. Hopelijk voel je je gauw beter.

  Vanmorgen was de koorts weg, mijn hoofd gaat beter maar ik word wel meer benauwd. Ik ben nog op de goede weg maar mijn longarts wil een sputumkweek. Daar moet ik nog wel even goed mijn best op gaan doen. Ik ga morgen vragen of mijn fysio me wil tapen want mijn rug gaat flink pijn doen van het hoesten.
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Ik lees dat veel mensen ziek zijn of duidelijk meer klachten hebben.
  Hier uitgespeeld met puffers. Niet ziek genoeg voor een arts. Geduld dus, met steun van het longforum: ik ben niet alleen.
  Voor iedereen die het nodig heeft: beterschap!
 • MMGMMG Gebruiker
  @Daantje ik weet het ook niet. Puffers kunnen niet omhoog, dat weet ik wel.
 • besje1969besje1969 Gebruiker
  @Edelweiss , beterschap gewenst

  En beterschap voor @Daantje @MMG en Ingarid

 • besje1969besje1969 Gebruiker
  @goudvisje , ik kan zo gauw niet vinden hoe het met je is. Ik hoop goed.

  Met mij gaat het redelijk, ik merk dat naar mate ik ouder word de exacerbatie van mijn astma me steeds zwaarder vallen. Recent weer met met grote spoed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ik ben nu aan het herstellen maar de weg naar herstel is langzaam. Gelukkig ben ik wel weer thuis.
  Psychisch hakt het er gewoon behoorlijk hard in, het constante gevecht tegen (of moet ik zeggen met) mijn astma.

  Ik wens allen die het nodig hebben veel beterschap en hopelijk een positieve uitkomst over Davos
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @besje1969 , mwah het gaat, maar niet zoals ik wil, stuk slechter geworden, 24/7 zuurstof en nu 18%fev1, er zijn dagen dat het redelijk gaat maar altijd wel met moeite.
  Mopper niet hoor, ben er nog en geniet van de goede momenten, die zijn er nog zat!

  Dan heb je ook weer een hele nare periode achter de rug, miste je al!
  Dat hakt er toch ook in, het nare is voordat je weer je conditie hebt opgebouwd duurt wel even....
  Sterkte en doe vooral rustig aan, herstel heeft tijd nodig...soms veel tijd!
  Liefs!
 • Ingrid22Ingrid22 Gebruiker
  Ik ben ook benauwder en heb daarbij nog eens pijn dooe mijn hele lichaam door die k Reuma, zal wel door al dat vocht komen.
  Sterkte en beterschap voor iedereen
 • besje1969besje1969 Gebruiker
  @goudvisje , heftig om te lezen dat je nu 24/7 zuurstof nodig hebt. Wat knap dat je er nog zo positief in staat. Daar heb ik erg veel bewondering voor.
  Liefs

 • besje1969besje1969 Gebruiker
  @Ingrid22 , beterschap
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @besje1969 , dank je, we doen allemaal ons best, denk jij net zo, ziek zijn is hard werken en valt alemaal niet mee, beterschap en hoop op betere tijden voor je!
  @Ingrid22 , sterkte ook, dat vochtige maakt het lastig, zeker ook met reuma erbij!
 • besje1969besje1969 Gebruiker
  @goudvisje , daar heb je helemaal gelijk in ziek zijn idd is hard werken.

 • paardenbloempaardenbloem Gebruiker
  Ik wens iedereen veel sterkte.

  Ik ben bij de huisarts geweest en ik kan niet meer medicatie krijgen voor overgevoelige slijmvliezen ik loop nu al maanden met volle bij holtes en dichtere neus en kan moeilijk te ademen. Het kost meer energie en kan wat minder doen. Gelukkig is het niet gevaarlijk maar wel lastig. Ik heb nog een afspraak staan met KNO arts voor het eerst. Ook al loop ik er tien jaar mee. Me astma is gelukkig onder controle met medicatie. Ik heb geen zware medicatie voor me longen. Dus het gaat redelijk maar baal wel.
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Helaas toch de arts moeten bellen en aan de prednisolon.
  Voordeel: ik weet bijna zeker dat het de laatste kuur dit jaar is.

  Voor de rest iedereen succes en sterkte met alle topsport die je levert.
 • MMGMMG Gebruiker
  Update. Donderdag hele slechte dag gehad zonder ventolin geprobeerd omdat dokter zei hoge hartslag door ventolin, terwijl ik zeg hartslag daalt na ventolin. Fysio ging dramatisch slecht 1.5 oefening en toen stoppen olv fysio omdat ze me te benauwd vond. Pas ‘s savonds ventolin genomen omdat toen mijn saturatie daalde (92) en ik echt uitgeput raakte. Gevolg hartslag zakte weer, saturatie ook weer normaal. Vrijdag stond ik na benauwde nacht goed op. Moest laten luisteren en wederom longen schoon en bloed was zoals ik al had verwacht goed. Nu geen tekenen infectie, alleen maar benauwd en puffen helpt wel maar niet zolang als zou moeten. Wel prednisolon meegekregen voor op voorraad thuis ivm met kerstdagen. Vannacht wederom niet slapen en veel rechtop. Vanochtend weer benauwder en hijgen bij kleine inspanning. Vanmiddag ging het redelijk, na extra ventolin. Ik zie het nog even aan maar voel me door artsen een beetje weggezet, en dat maakt me onzeker. Red het sinds gister weer met extra ventolin, tussen de 4x 2 foster, maar weet ook dat dit niet helemaal de bedoeling is. Weet ook dat als ik prednisolon gebruik ik vaak merk hoe benauwd ik echt was, door de opluchting die dat geeft. Reactie door moment opnames schone longen goede saturatie ben ik blijkbaar gek en niet benauwd en is medicatie niet nodig en durf ik het ook niet te nemen.
 • Feline2014Feline2014 Gebruiker
  Hier ook moeilijke dagen. De kleine meid van 6 maanden was van vrijdag op zaterdag opgenomen met het vermoeden van het RSvirus, en bronchiolitis. Wat was dat even eng. Ze had een satuarie van 85-92 en de ademhaling tussen de 17 en de 77. Haar hartslag ook superhoog in de 160/177.-Dus ze heeft bijna een dag ondersteuning gehad met zuurstof, daarop wou ze gelukkig weer drinken en kon ze na de nacht (na een ruim half uur steeds weer zakken) zonder zuurstof. Ze bleef wel steeds zakken tot 91, maar wij mochten toch naar huis als wij het aandurften. Ze hebben natuurlijk de bedden hard nodig.

  Ik denk nu zelf dat ik het misschien ook het op gepakt. Haar broer was ook al ziek geweest. Zelf nu veel last van benauwdheid, keelpijn, spierpijn. En de puffers lijken niet veel meer te helpen ?.
 • Ingrid22Ingrid22 Gebruiker
  #21 edited december 2019
  @MMG misschien een idee om als je nog zo slecht bent in het weekend de huisartsenpostbraadplegen
  Je hebt dan andere huisarts
  Ter aanvulling , mijn hartslag gaat ook om hoog door ventolin
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  @mmg: natuurljjk is hoge hartslag niet fijn maar als hij regelmatig slaat kan dat voor tijdelijk echt niet zoveel kwaad, dan is benauwdheid en toch prednison nodig hebben erger. Ventolin gebruik moet niet de pan uit drijven (10x per dag ofzo) maar gewoon 4x en een hartslag die ook geen 170
  is, mag je volgens mij gewoon tijdelijk best accepteren. Beter dan de hele dag benauwd zijn en uitgeput raken!!!
  Natuurlijk is het een teken dat je lichaam t zwaar heeft en je dus in de gaten moet houden, zeker voor de lange termijn. Maar probeer te doen wat voor jezelf goed voelt, doorgaans is dat t beste en wat een arts zegt is doorgaans waar en kundig maar niet altijd precies dat wat nu op jou van toepassing is. Sterkte want ik snap dat je er onzeker van wordt. Maar je hoeft volgens mij niet bang te zijn, zeker als je niet een onderliggend hartprobleem hebt

  @ feline : wat heftig van je kleine meid, beterschap voor jullie allen!
 • MMGMMG Gebruiker
  Bedankt allen. Ik maak me nietdruk om hartslag. Wordt alleen wat gefrustreerd en onzeker doordat men bij mij een hoge hartslag toeschrijven aan ventolin gebruik. Ik weet dat dat kan. Ik heb juist een hoge hartslag als ik benauwd ben en merk dat die zakt op ventolin als ook de benauwdheid zakt. Misschien zie ik het verkeerd maar ik zie het als een teken dat mijn lichaam het zwaar heeft door astma. Het lijkt wel of artsen zich meer druk maken over hartslag dan om de benauwdheid die dat volgens mij bij mij veroorzaakt. Ben ik dan de enige die niet altijd piept, maar wel benauwd is? Zo ja dan geef ik het op zoek ik het weer zelf uit en mijdt ik wederom artsen. Klinkt dramatisch, maar ik heb moeten beloven paar maanden geleden, om eerder aan de bel te trekken. En nu ik dat doe, lijk ik het ook zelf uit te moeten zoeken.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Het is goed om op tijd aan de bel te trekken maar soms kunnen artsen ook niet zoveel. Als ik het zo lees, is het niet dat er niets gedaan wordt en worden er regelmatig controles afgesproken.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #25 edited december 2019
  MMG schreef: »
  Bedankt allen. Ik maak me nietdruk om hartslag. Wordt alleen wat gefrustreerd en onzeker doordat men bij mij een hoge hartslag toeschrijven aan ventolin gebruik. Ik weet dat dat kan. Ik heb juist een hoge hartslag als ik benauwd ben en merk dat die zakt op ventolin als ook de benauwdheid zakt. Misschien zie ik het verkeerd maar ik zie het als een teken dat mijn lichaam het zwaar heeft door astma. Het lijkt wel of artsen zich meer druk maken over hartslag dan om de benauwdheid die dat volgens mij bij mij veroorzaakt. Ben ik dan de enige die niet altijd piept, maar wel benauwd is? Zo ja dan geef ik het op zoek ik het weer zelf uit en mijdt ik wederom artsen. Klinkt dramatisch, maar ik heb moeten beloven paar maanden geleden, om eerder aan de bel te trekken. En nu ik dat doe, lijk ik het ook zelf uit te moeten zoeken.

  benauwd, hijgen bij kleine inspanning, max aan pufjes, slechte periode van het jaar, voor mij zou dat teken zijn dat het tijd is voor een predkuur (helaas)
  ik piep ook vaak niet, en bij mij is er vaak ook weinig te horen
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  @mmg: is herkenbaar hoor. Ik ook vaak hoge hartslag door ademarbeid die zakt door ventolin. Had ook begrepen hoor dat je je er niet druk over maakte maar door artsen beetje onzeker gemaakt. Goed dat je t hier deelt, zo kunnen we elkaar helpen
  Hopelijk gaat t gauw beter!
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Herkenbaar die onzekerheid. Bel ik op tijd? Hopen dat de arts iets ziet, hoort of meet. Terwijl je zelf weet hoe ziek je bent.

  Dit keer belde ik op tijd, en de arts was heel vriendelijk. Nog wel zieker geworden na de start van de pred, maar daar kan de arts niks aan doen. Gelukkig lijkt het nu te stabiliseren.
 • besje1969besje1969 Gebruiker
  @MMG , mijn hartslag en ook mijn bloeddruk kunnen flink stijgen als ik het benauwd krijg. Ik denk ook dat de meeste dat wel hebben aangezien je lichaam heel hard moet werken.
  Hopelijk voel je je snel beter.

  @Feline2014 , beterschap voor die kleine en ook voor jou. Sterkteen beterschap.

  @Suus01 , toch aan de prednison lees ik. Hopelijk heeft het het gewenste effect.Beterschap.

  Ik voel me vandaag wel redelijk. Benauwdheid valt mee. Ik slaap wel echt heel veel, 's nacht 9.00 uur en op de dag ook nog eens 2,5 uur.
 • MMGMMG Gebruiker
  Bedankt voor jullie reacties. Klinkt gek maar lezen dat ik niet de enige ben, die niet voldoet aan de standaard klachten, dat geeft steun. Ik heb gelukkig prednisolon in huis en ook ik denk dat het daar nu eigenlijk tijd voor is. Helaas geen duidelijke uitleg gehad wanneer starten, dus ga nu maar af op mijn eigen gevoel, tot nu toe heeft mijn gevoel het niet vaak mis.

  Ondanks alles er vanmiddag toch even opuit getrokken. Doel was een nieuwe kerstman voor mezelf bij een tuincentrum. (Gek op kerstmannen!) was nog geen nieuwe bij gekomen dit jaar dus... Met de auto op kerstmanjacht. Onderweg een kledingzaak tegengekomen in een boerendorp dus mam wilde daar nog ff kijken. Heb ik ineens toch ook nog een nieuwe kerstjurk. Haha had bedacht dat ik niets nieuws wilde omdat ik geen puff heb in shoppen, maar onverwacht loop je dan toch tegen iets aan. Oja en mijn kerstman heb ik op de terugweg ook nog gevonden.

  Dus kerst kan beginnen...

  Ik hoop voor iedereen op een fijne kerst met lucht en zonder ziek zijn. En zo niet probeer er dan van te maken wat wel gaat en geniet daarvan.
 • besje1969besje1969 Gebruiker
  @MMG , starten met prednison vind ik zelf ook altijd erg moeilijk. De laatste keer had ik het verkeerd ingeschat en te laat gestart met prednison waardoor de ambulance mij met spoed naar het ziekenhuis gebracht heeft, ik moest worden opgenomen en heb ruim een week in het ziekenhuis gelegen.
  Je kan ook in het weekend even overleggen met het HAP
Dit topic is gesloten