Steken op borst, andere puf?

Hallo,

Op dit moment heb ik echt geen idee wat ik het beste kan doen. Vorige week ben ik naar de KNO-arts geweest en kreeg ik antibiotica, prednison, neusdruppels en montelukast mee. Deze medicijnen helpen wel, maar niet genoeg. Ik heb nog steeds erg veel last van hoesten (totdat ik geen adem kan halen aan toe) en elke keer slijm (soms eten) spugen. Het is echt al stukken beter, maar nog lang niet goed. Daarnaast heb ik Foster, Spiriva, Berodual en salbutamol redihaler. De salbutamol redihaler heb ik om mee te nemen en voor het sporten. Echter merk ik dat ik ook bij deze inhalator last van steken op de borst krijg. Ditzelfde geldt voor de Berodual. In het begin had ik nergens last van en werkten beide middelen goed, maar de laatste weken krijg ik dus steken. Ik vind het wel fijn om een puffer die handig is om mee te nemen hebben (ipv met zo'n grote voorzetkamer), nu weet ik dat er ook nog de autohaler bestaat. Zou ik hier minder last van steken hebben, of zou dit niet uitmaken omdat het allebei salbutamol is? En is er een alternatief voor de Berodual? (van de Foster en Spiriva heb ik nergens last van). En bij wie moet ik hiervoor zijn? Huisarts, longarts of de kno-arts? (Als het gaat om het veranderen van pufjes)
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen (ook al zijn jullie geen artsen )

Reacties

 • MillyMilly Schrijver
  Ik zou t zeker overleggen met n arts, als he bij de longarts onder behandeling bent zou ik t daar vragen. Ms lukt t nog voor t weekeind, niet wachten!
  Sterkte en beterschap.
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Ik heb nu ipratropium bromide voorgeschreven gekregen. Ik vraag mij alleen af of dit wel het juiste middel voor mij is. Aangezien dit ook in berodual zit. En deze werkt na 15 minuten pas ipv na 5 tot 10 wat berodual en salbutamol doen
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ipratropiumbromide zit ook in berodual dat is de atrovent erin en die werkt inderdaad wat later, maar bij mij beter dan salbutamol en de andere luchtwegverwijder in de berodual is familie van salbutamol:) daar kan ik gelukkig wel tegen maar waren ze bang voor dat ik er ook niet tegen kon. Dus de ipratropiumbromide kreeg je al maar werkt op andere receptoren dan de salbutamol dus vandaar dat je deze hebt gekregen. Ik heb hem ook voor nood en het werkt bij mij goed! Nu vernevel ik het wel, maar toch is hetzelfde ongeveer als aerosol. Hoop dat het genoeg voor je doet!
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Toen ik de ipratropium nam, leek het echt net alsof mijn keel dichtgeknepen werd en ook steken weer.

  Ik heb daarna toch maar de salbutamol genomen en die hielp wel. Na een uur gingen de steken op de horst gelukkig weer weg.

  Ik ben echt bang dat er geen middel meer is die en goed helpt en waarvan ik geen bijwerkingen heb.... Maandag maar de longarts en kno arts bellen (ik kan 's nachts amper slapen door het hoesten en moet vaak groen slijm overgeven).

  Nog een vraag:
  Ik heb sinds vorige week donderdag prednison en antibiotica, neusdruppels en montelukast gekregen van de kno arts. Na 2 dagen leek het echt veel beter te gaan en goed te helpen. Echter merk ik sinds gisteren weer achteruitgang. Maar de prednison (10mg)en antibiotica zouden toch iets meer moeten doen dan nu? Ik heb wel minder astma aanvallen gehad en dus minder vaak andere pugs. En mijn neus zit weer open (kan het ook weer spoelen) dus dat is wel verbeterd. Maar hoesten en slijm overgeven blijft. Soms lijkt het echt alsof ik stik, krijg dan piepende in en uitademing en raak in paniek omdat ik geen lucht kan halen.
 • mark29mark29 Gebruiker
  Longarts !

  Je hebt wel best veel medicatie al...., pas op dat ze je niet volproppen. Sommige medicijnen helpen wel , andere niet, maar je komt er niet zomaar meer vanaf.

  Zou je willen vertellen over de hoeveelheden medicatie die je gebruikt ?
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Ik mag de ipratropiumbromide en berodual laten staan. (vanochtend gebeld) Ik mag daar in plaats van nu foster 3/4x2 per dag. En de salbutamol.

  Voor mijn astma:

  Foster 200/6 3tot4 x2 per dag.
  Flixonase 2x per dga halve ampul per neusgat
  Montelukast 10mg
  Desloratadine 5mg
  Salbutamol 100
  Spiriva (geen idee welke dosering)


  Maar ik vroeg mij af kunnen die steken niet komen doordat ik het al benauwd heb en je zo'n puf neemt waarmee alle spieren ontspannen en dat je dat als een steek voelt? (geen idee, maar dat is het enige wat ik kon bedenken wat een mogelijke reden kan zijn).

 • emsepemsemsepems Gebruiker
  ook ik denk dat je even met je longarts of longverpleegkundige contact moet opnemen. steken in de borst is gek. lijk me niet dat het op te lossen is met een pufje..... ik herken wel pijn boven in de rug
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  De longverpleegkundige heb ik vanmorgen gebeld. Zij wist ook niet heo het kan dat ik steken krijg. En pijn in de bovenrug heb ik ook wel eens. Maar komt dat door de banuwdheid? Ik dacht het komt waarschijnlijk door een verkeerde houding oid.
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Hahah. Ik typ op mijn mobiel. Als ik mijn teksten terug lees.... Sorry voor de vele spelfouten/verkeerd getypte woorden
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  ik typ ook belabberd op mijn mobiel..... :-) #:-S :-)
 • mark29mark29 Gebruiker
  Dat is pittig veel medicatie, zkr als je daar ook nog eens prednison en antibiotica bij gebruikt.

  Hoe lang duren die steken ?
  Heb je ook maagklachten ? (dankzij de astma/ medicatie)
  Heb je stress ? (echt stress/piekeren/wakker liggen)
  In dit geval denk je dus aan bijwerkingen van de medicatie.

  Ik heb al zovaak steken gehad op de borst maar dat zijn korte steken, niet lang en het doet in principe geen pijn. (al voel je het wel natuurlijk). Meestal kwam het door de maag , maar het kan ook van stress of medicatie komen. (of natuurlijk de hele combinatie van dat alles).

  Hopelijk gaat het nu dan beter, nu je mag stoppen met de ipratropiumbromide en berodual.

  Toch kan het nooit kwaad om een arts even te laten luisteren...
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Ik heb geen last van maagklachten, maar ik heb wel chronische stress. Steken gaan bij mij vaka ook binnen een uur over. Alleen ik vond het vreemd dat het vaak na het puffen begon(of verergerde).

  Ik hoop ook dat het beter gaat.
 • mark29mark29 Gebruiker
  Maar hoe lang duurt 1 steek op zichzelf ? Bij mij duurt zo`n steek 1 seconde ofzo, kort iig.
  Ik had het dan ook 24/7 maar af en toe zeg maar, ene dag meer dan de andere.

  Ja dat kan maar zo met de medicatie te maken hebben...troep is het allemaal maar ja...

 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  Het is een steek en die blijft aanhouden (is ook eigenlijk altijd aan de rechterkant) en soms gaat het na een half uur over (meestal sowieso na een uur) maar ik heb er ook weleens een dag last van gehad (maar dat kwam denk ik niet door de puf)
 • mark29mark29 Gebruiker
  Dat heb ik nog nooit gehad.
  Zou er toch even mee naar de huisarts.
 • tavytavy Gebruiker
  heb je nog steeds last van steken op de borst? Ik heb dat nl ook altijd en volgens mij hoort dat gewoon "bij mijn longen zeg maar". ik heb het heel vaak links , bij het hart zeg maar. En links aan de zijkant , daar zitten naden van vliezen zegt de fysio osteopaat.
  Ik heb nu een erg slechte periode en daaraan voorafgaand had ik een hele pijnlijke steek links in de borstkas, het benam me de adem zo pijnlijk maar na enkele seconde was het weg..
  Behalve de osteopaat, kan niemand hier iets mee. Ik accepteer het maar gewoon...
  Als je me iets wijzer kunt maken hoor ik het graag!
 • Wik2001Wik2001 Gebruiker
  tavy schreef: »
  heb je nog steeds last van steken op de borst? Ik heb dat nl ook altijd en volgens mij hoort dat gewoon "bij mijn longen zeg maar". ik heb het heel vaak links , bij het hart zeg maar. En links aan de zijkant , daar zitten naden van vliezen zegt de fysio osteopaat.
  Ik heb nu een erg slechte periode en daaraan voorafgaand had ik een hele pijnlijke steek links in de borstkas, het benam me de adem zo pijnlijk maar na enkele seconde was het weg..
  Behalve de osteopaat, kan niemand hier iets mee. Ik accepteer het maar gewoon...
  Als je me iets wijzer kunt maken hoor ik het graag!  Ja, ik heb er nog steeds af en toe last van. Nu moet ik zeggen dat het een tijdje minder is geweest (toevallig had ik er vandaag 2x last van).
  Wat kan een osteopaat er aan doen?
  Ik heb wel zo'n gevoel dat het komt als ik toch (onbewust) al benauwd wordt/ben. Maar ik dacht altijd zo van dat het van de puf kwam (omdat het dan erger leek te worden) maar ik denk inmiddels dat eht daar ook neit aan ligt. Ik denk dat het ook gewoon bij mijn longen hoort.
 • tavytavy Gebruiker
  De osteopaat kan niets aan die steken doen. Maar bij mij heeft ze wel met zachte technieken de weefsels om de Longen zachter gemaakt.( Ik hoop dat ik dat goed zeg zo) door longontstekingen en longvlies ontsteking kunnen verklevingen ontstaan, heb ik me laten vertellen.
Log in of Registreer om te reageren.