Wie heeft hier ervaring mee?

Ik heb copd gold 3, zo'n 15 weken geleden werd ik ziek. Het begon met spier ontstekingen in de schouders en nek, toen kreeg ik een griep gevolgd door een longontsteking die maar niet overging, long foto's gemaakt een CT scan en bronscopie. Ik heb dus twee bacteriën in mijn rechter long, de gouden stafylokokken en de e. coli. Ik heb een groot abses en veel ontstekingen in de long. Ook is een longkwab "opgegeten " door deze bacteriën. Behandeling met antibiotica moest gestaakt worden omdat mijn lichaam ging protesteren tegen het infuus en de antibiotica. Einde behandeling dus, de verwachting is dat ik in een terminale fase zal komen, ik verblijf nu in een hospice. Het vreemde is nu dat ik lang zo ziek niet meer ben als dat ik in het ziekenhuis was, niemand schijnt mij te kunnen vertellen wat het verloop van deze ziekte zal zijn en ook niet wat de levensverwachting is. Heeft iemand hier ervaring mee of informatie over deze bacteriën? Op internet kan ik er weinig over vinden. Alvast bedankt Richard

Reacties

 • StefanieStefanie Gebruiker
  Geen ervaring maar wil je wel heel veel sterkte wensen!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Wil je ook sterkte wensen, ook geen ervaring mee maar lijkt mij enorm moeilijk, hoop dat je goede begeleiding hebt aan je arts!
 • Richard50Richard50 Gebruiker
  Bedankt voor jullie reacties ?
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #4 edited oktober 2019
  Wat een verdrietige situatie, heel veel sterkte hoor Richard

  Heb je de longartsen op dit forum al een berichtje gestuurd? misschien kunnen die nog wat meer informatie geven.
  (ik zie nu dat je t al gedaan hebt, hopelijk geeft dat wat meer duidelijkheid)
 • Anna50Anna50 Gebruiker
  Zeker verdrietig dit. Wens je veel sterkte toe!
 • Richard50Richard50 Gebruiker
  Maandagmiddag ga ik longfotos maken, aansluitend een gesprek met de longarts, hopelijk brengt rit wat meer duidelijk. Dankjewel iedereen voor jullie lieve reacties, ik zal maandag laten weten wat er uit het gesprek is gekomen. Ik heb een heel fijn antwoord gekregen van de longarts op e
 • Richard50Richard50 Gebruiker
  dit forum, dat heeft mij enorm geholpen! Groetjes Richard
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Echt fijn om te horen @Richard50, hoop dat je alle antwoorden krijgt van je arts, je wil weten waar je aan toe bent, lijkt mij logisch.
  Sterkte!
 • paardenbloempaardenbloem Gebruiker
  Heel jammer richard50 maar hopen dat er meer duidelijkheid komt. Ik hoop dat je nog een stuk prettig kan leven met medicatie.
 • Richard50Richard50 Gebruiker
  Dankjewel ?
Log in of Registreer om te reageren.