Acute bronchitis

Beste,

Na een griep twee weken geleden heb ik helaas acute bronchitis opgelopen. Ten tijde van de acute bronchitis heb ik de eerste dagen nog gerookt aangezien ik niet wist dat ik acute bronchitis had. Inmiddels ben ik echter al 11 dagen gestopt met roken. Inmiddels gaat het al stukken beter en is mijn hoest nagenoeg weg, ik blijf echter wel perioden van benauwdheid houden, de ene dag minder en de andere dag weer meer. Is dit normaal en zo ja hoelang kunnen deze klachten blijven duren?

Reacties

 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Echt goed van je dat je gestopt bent! Super!
  Die benauwdheid kan nog wel even duren, vaak na het stoppen zelfs even wat meer, je kunt ook ineens meer gaan hoesten, je longen moeten zich schoonmaken, zo kun je t een beetje zien.
  Maar vertrouw je t niet dan ff naar huisarts toe , sterkte en groetjes, Jolien
 • ballingballing Gebruiker
  In sigaretten zitten toevoegingen zoals hoestonderdrukkers en luchtwegverwijders.
  Die mis je nou maar uiteindelijk moet het toch wel beter worden.
  Succes met stoppen!
 • Anna50Anna50 Gebruiker
  Bijna 12 dagen, heel goed van je! Veel water drinken, en als je trek krijgt even wat gaan doen. Het is maar even dat gevoel. Worteltje kauwen enz.
  Succes!
 • Longfonds AdvieslijnLongfonds Advieslijn Longfonds Advieslijn, Moderator
  Beste Suzan850,

  Fijn dat het al stukken beter met je gaat. Ik sluit me aan bij de reacties hierboven.
  Aanvullend op alle goede informatie en leuke reacties hierboven kun je ook nog op de website van het Trimbosinstituut lezen hoe het allemaal werkt als je stopt met roken: https://www.rokeninfo.nl/publiek
  Sterkte me het volhouden:-)

  Met vriendelijke groet
  advieslijn
 • Suzan850Suzan850 Gebruiker
  Bedankt voor alle lieve reacties! Dat geeft zeker moed om vol te blijven houden, daarnaast heeft het benauwd zijn me laten zien dat het roken me dat absoluut niet waard is om
  op latere leeftijd COPD of iets dergelijks te kriigen. Ik ben 23 dus wat dat betreft ruim op tijd! :)
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @Suzan850, dat doe je heel goed, copd is een nare, slopende ziekte, nu stoppen wat je al doet kan veel narigheid voorkomen, echt superknap van je, succes!!!
 • Suzan850Suzan850 Gebruiker
  Ja dat is het zeker! Hiervoor nooit iets aan mijn longen gehad dus stond er ook nooit bij stil. Bizar dat daar acute bronchitis voor nodig is geweest eigenlijk nu ik er zo over nadenken maar goed ik heb mijn lesje wel geleerd!
 • ballingballing Gebruiker
  @Longfonds Advieslijn

  De informatie over de verschillende hulpmiddelen om te stoppen met roken die het Trimbosinstituut verstrekt, is op zin minst onvolledig en op sommige punten misleidend.

  Zo wordt de e-sigaret (dampen of vaping) als stopmiddel op de openingspagina opzichtig verzwegen terwijl internationale kennis over de effectiviteit als stopmiddel volledig wordt genegeerd.
  Na enig zoekwerk wordt gesproken over de "rook" uit e-sigaretten (dampen of vaping) terwijl er geen verbranding en dus geen rook wordt geproduceerd. Ergens anders wordt dat weer wel correct vermeld.
  Verwarrend en onvolledig.

  Men beroept zich verder op een internationaal uiterst discutabel onderzoek van het RIVM waarin expliciet door de opdrachtgever (overheid!) is gevraagd om de schadelijkheid van de e-sigaret aan te tonen.
  Een meer bias-onderzoek kun je niet krijgen en is een aanfluiting voor de wetenschappelijke methode.

  Jammer dat het Longfonds en het Trimbos hier hun wetenschappelijk fundering en daarmee het vertrouwen, te grabbel gooien.
Log in of Registreer om te reageren.