Afbouw fostair 200/6

Goedenavond,
Ik gebruik nu 1,5 week fostair 200/6 2 pufjes 2 keer per dag. Sindsdien gaat het heel goed en ik gebruik ventoline alleen voor hardlopen. Daarvoor was het 2-3 keer per dag. Mijn longarts zei dat ik na 2 weken gebruik van fostair mijn dosis kon halveren als ik merk dat ik ventoline niet meer nodig heb. Echter ben ik een beetje bang dat niet genoeg heb aan 2x1 pufje fostair. Kan ik in dit geval nog een paar weken 2X2 pufjes doen? Na hoe lang is het aangeraden om de dosis te minderen bij gebruik van langwerkende inhalatiemedicijnen?

Alvast bedankt
Suzanne

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  En als je 2x per dag 1x puft? Dan halveer je ook maar krijg je nog wel 2x per dag binnen. En als je merkt dat 1x niet genoeg is dan kan altijd nog een tweede keer puffen toch? Of je begint ‘s ochtends met 2 pufjes en je tweede keer doe je er 1 en kijk je hoe dat gaat?
 • Suzanna88Suzanna88 Gebruiker
  Ja klopt mijn idee is ook om 1 keer te puffen sochtends en 1 keer savonds... ik denk dat ik psychisch een beetje bang ben dat ik dan niet voldoende spul binnenkrijg en dat ik weer erg benauwd word maar dan kan ik idd nog extra puffen... zal wel fijn zijn als ik minder moest gebruiken en hetzelfde effect had natuurlijk:) na jaren benauwdheid gaat het sinds fostair heel erg goed en wil het natuurlijk zo houden :)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik vind na twee weken wel heel snel om af te bouwen, zeker als je van zo ver komt. Je kan proberen van 2x2 naar 4x1 en dan merk je snel genoeg of je een puf over kunt slaan en naar 2x1 kan.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Daantje mee eens dat het snel is. Bij kwamen ze dat ik het na een week mocht proberen afbouwen van 4x2 naar 2x2 vond ik ook heel snel toen!
  Die van 4x1 vind ik ook een goede, had ik zelf nog niet aan gedacht:)
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Maar Daantje en Nckii, de longarts zegt dat ze na 2 weken mag halveren. Ik denk dat de arts haar kent en haar goed advies geeft.
  dus ik zou het advies van de arts volgen, en bij angst (wat heel begrijpelijk is!) overleggen met huisarts longverpleegkundige of longarts.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Susanne, is je uitgelegd hoe fostair werkt?
  Er zitten 2 medicijnen in dit pufje.

  Een middel erin dat zorgt dat je longen beschermd wordt, dat laagje moet in je longen gelegd worden en duurt 2 weken tot 2 maanden voordat dit volledig werkt.
  Het andere stofje zorgt ervoor dat je longen voor 12 uur open gaan staan (ventolin doet dit maar uur). Dus 2x op een dat een pufje zorgt ervoor dat je longen 24 uur lang open staan. (en bij 3x daags ventolin is dit maar 12 uur)
 • Longfonds AdvieslijnLongfonds Advieslijn Longfonds Advieslijn, Moderator
  Dag Suzanna88,

  Fijn dat het goed met je gaat. Ik begrijp dan ook dat je huiverig bent om het gebruik van Fostair te halveren. Op zich is het gebruikelijk om het advies van de longarts op te volgen. Maak je je toch te veel zorgen, neem dan contact op met je longarts of je huisarts hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

  Met vriendelijke groet,
  Advieslijn
 • Suzanna88Suzanna88 Gebruiker
  Hoi! Ik heb uiteindelijk wel een beetje langer, 2,5 weken gewacht maar sindsdien doe ik 1 puf 2 x per per dag van foster en dat gaat eigenlijk prima! Ventoline gebruik ik echt bijna nooit alleen misschien als ik buiten ga hardlopen maar op de band kan ik zonder. Groetjes!
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Van dit berichtje word ik blij susanna88. Super
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Wauw wat een super nieuws! Dank dat je het liet weten:D
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Wat fijn!
Log in of Registreer om te reageren.