Wanneer onderhoudsantibiotica innemen?

Ik slik sinds een week azitromycine als onderhoudsantibioticum en omdat het ontstekingsremmend werkt. Ik slik het om de dag. Ik kom er alleen niet goed uit wat nou een goed tijdstip is. Het kan niet samen met de magnesium en niet samen met de probiotica die je op een lege maag in moet nemen. Ik slik 's ochtends, bij het avondeten en 's avonds al pillen en wil niet een tijdstip erbij. Ik nam de ab eerst 's ochtends maar ik denk nu dat 's avonds beter is, dan kan ik de magnesium en de probiotica voor/bij het ontbijt innemen. Ik vind het alleen zo raar voelen om de ab 's avonds te nemen maar misschien is dat gewoon omdat ik het niet gewend ben en maakt het niets uit. Wat doen jullie?

Reacties

 • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
  #1 edited juli 2019
  Ik gebruik de onderhouds
  ab s 'avonds.
  Ook omdat ik de magnesium s' ochtends inneem en dat niet samen mag.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ah, jij hebt dus datzelfde probleem. Dan ga ik dat ook maar zo doen denk ik.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  T maakt voor de werking van de Azythro volgens mij niet uit hoor, als je t standaard s avonds doet is dat net zo goed als
  standaard elk ander moment.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Het maakt niks uit hoor Daantje. Mijn oudste zoon slikt m al zeker 10 jaar en neemt het vanaf dag 1 s'avonds in. Vlak voor het tandenpoetsen. Omdat het om de dag moet, zul je vaak voor jezelf een bepaald ritme erin moeten vinden., om hem niet te vergeten. Dagelijks is wat dat betreft simpeler. Ik had 2 x per week 500 mg, en ik nam hem vlak na de lunch in. Inmiddels niet meer omdat ik er helaas hartritmestoornissen van kreeg.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Ook ik slik azytromicine samen met magnesium. Net nog even voor de zekerheid de apotheek gebeld, het mag samen. Er komt geen waarschuwing dat het niet samen mag.

  Daantje, waar vind je dat het niet samen mag?
  Probiotica of id kan ik me voorstellen, ab neem ik s ochtends en s avonds probiotica van orthica
 • MillyMilly Schrijver
  #6 edited juli 2019
  He @daantje, heb de zytromax ook n poos geslikt maar moeten stoppen ivm hartritmestoornissen. Wat ik me kan herinneren en dat is bij alle/de meeste ab, is dat t niet samen geslikt mag met calcium. Daarvan krijg ik altijd zo n brief van de apotheek dat er n x aantal uren tussen moet zitten. Bedoel je dat? Daarom slik ik ab s morgens en probiotica en calcium s avond. Probiotica schijnt t beste te werken als je t voor t slapen gaan neemt..
  Zomaar wat mijn ervaringen zijn.
  Hoop dat de ab je meer stabiliteit brengt, je meer mag opknappen ermee!
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  idd weet ik ook van mijn alternatieve arts (ook regulier arts) dag probiotica het beste werkt als je het voor de nacht neemt. Dan een uur vooraf geen eten meer nemen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Magnesium is een antacida, het verandert de pH van de maag waardoor de azitromycine minder goed wordt opgenomen. Er is maar één medicijn (digoxine) wat een wisselwerking heeft waarvoor de apotheek een melding krijgt maar bijvoorbeeld ook mijn theolairspiegel wordt er door beïnvloedt.

  Dank voor jullie lieve berichtjes, @Thirza en @Milly ik hoop dat het me goed gaat doen.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  okee, dan blijf ik gewoon een tabletje magnesium op de ochtend en de avond nemen. Zoals mijn arts mij t heeft geadviseerd.

  ook ik hoop dat de azithromcine bij jou net ze goed werkt als bij mij! hier sindsdien veel minder infecties.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  #10
  @Daantje, ik hoop dat je het lang kunt blijven slikken zonder vervelende bijwerkingen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #11
  Ik denk dat 's avonds een goede keuze is. Ik ben ook minder misselijk nu.

  @Thirza het advies van de longarts was om de dag twee tabletten maar als dat lastig was, mocht elke dag één tablet ook. Ik heb zo'n pillentorentje en zet telkens voor een week uit dus vooralsnog gaat om de dag goed.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  #12
  @Daantje, de dosering kan heel verschillend zijn heb ik gemerkt. Soms elke dag 250 mg, ik moest 2 x per week 500 mg en een ander familielid moest 3 x per week 500 mg. Het is een langwerkend middel. Sommige mensen vinden 2 x p w lastig ivm vergeten. Maar als je vaste dagen aanhoudt lijkt mij het niet zo moeilijk.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #13
  ik slik 3x wks 250, en als de longen onrustig zijn hebben de longarts en ik de mogelijkheid om dit omhoog te schroeven naar 3x500.
  voorkeur van mijn longarts is om eerst de pufjes hoger te zetten (nu foster 3x3, naast alle andere pufjes)

  idd vaste dagen, dan is er geen probleem :-)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #14
  Ik slik om de dag dus de dagen zijn niet altijd hetzelfde. Als ik er mee door moet gaan nadat ik bij de longarts geweest ben, vraag ik wel of drie keer per week ook mag.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #15
  @Daantje ik mocht kiezen van hem of 3x per week of om de dag, dus ik denk niet dat hij er moeilijk over doet. Heb zelf om de dag gekozen omdat er dan meer regelmaat in zit voor mijn lichaam en het nogal gevoelig reageert en ik bang was dat die 2 dagen niet slikken dan te veel zou uitmaken. Zit wss meer tussen mijn oren dan dat het daadwerkelijk zo is.
  En dankzij de app medisafe vergeet ik het niet:D
Log in of Registreer om te reageren.