Hoesten vastzittend slijm

Hallo, ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen. Mijn naam is rylana en ik heb een dochtertje die is geboren met maar 1 long en haar hart aan de rechterkant. Ze is nu 4 en half. Altijd is ze erg vatbaar en is ze in haar leventje al heel wat ziek geweest. Met name luchtweginfecties en longontstekingen. De afgelopen 4 weken hoest ze gigantisch en heeft ze allemaal slijm vastzitten. Ik heb hier dus al 4 weken een benauwd meisje thuis zitten wat zelf nu ook op is. We hebben al heel wat bezoekjes gebracht aan de artsen. Ik puf haar iedere dag maar niks lijkt te werken. Het hoesten blijft maar door gaan. Het lijkt wel of ze er geen kracht meer voor heeft om goed door te hoesten. Inmiddels eet en drinkt ze dan ook erg weinig en maak ik me vreselijke zorgen. Is er iemand hier die misschien tips heeft voor ons wat we nog zouden kunnen doen.?

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik zou eens informeren bij de apotheek of iets van fluimucil of bisolvon (slijmverdunner) al gebruikt mag worden op die leeftijd.

  Of vragen of ze kan leren huffen bij een fysiotherapeut.
 • SpiritSpirit Gebruiker
  Hallo Rylana,

  Ik heb je een berichtje gestuurd.
  En hoop dat je iets vind wat haar kan helpen.

  Groetjes,

  Spirit
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Klinkt dat je opnieuw naar een arts moet. Vertel hem/haar je zorgen en dat je t gevoel hebt dat ze achteruitgaat (minder kracht en minder eten en drinken).
  Medische controle lijkt me zinvol weer!
  Sterkte met je meisje
 • Miepje123Miepje123 Gebruiker
  #4 edited juli 2019
  Hoi
  Ik moet zelf veel hoesten als ik bepaalde geuren ruik, soms zo erg dat je rugpijn en pijn in de benen krijgt, echt doodvermoeiend. En wat jou dochtertje heeft lijkt me nog erger. Och arm.
  Maar omdat mijn luchtpijp te breed is heeft de specialist me ooit een keer een flutter geadviseerd. Die helpt om (vastzittend) slijm los(ser) te krijgen. Misschien zijn die er ook voor kinderen.
  Het is een eenvoudig hulpmiddel dat verder geen bijwerkingen veroorzaakt. Ik heb even een foto toegevoegd hoe dat ding eruit ziet, misschien zou het jouw dochtertje ook kunnen helpen.
  Succes en sterkte.
  flutter1.jpg
Log in of Registreer om te reageren.