Waar vernevelen

Waar in huis vernevelen jullie ? Gewoon in de kamer? Is dit schadelijk voor je omgeving ? ( combivent )

Reacties

 • PurplePurple Gebruiker
  Ik gewoon in de woonkamer. Ik begreep wel dat er in de kamer waar je vernevelt niet met spuitbussen (deo e.d.) gespoten mag worden.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ik vernevel overal waar het me uitkomt, beneden in de woonkamer, in mijn slaapkamer, in de douche, buiten, in de auto, in een restaurant, als ik het nodig heb dan vernevel ik daar. Er is mij nooit iets vertelt over waar het niet mag. En wat purple zegt wist ik niet, maar ik kan niet tegen spuitbussen dus die worden hier sowieso al miet gebruikt.
 • MillyMilly Schrijver
  Idd, wat @Nckiie zegt.. Ik vernevel ook overal als t nodig is. Zelfs in de trein;) Heb ook nooit vervelende reacties gehad, wel eens n bezorgde spoorweg medewerker die vroeg of ik hulp nodig had.. Das aardig! Hij kende t alleen van de SEH als zn vriendin klachten had.
 • cvbbcvbb Gebruiker
  Ok maar ook waar huisgenoten / huisdieren bij zijn?
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ja hoor, ik woon thuis en de kat ligt gewoon op schoot, de hond ervoor, mijn moeder en broertje hebben er ook geen last van. Ja van de herrie als ik de wineb go gebruik, maar met de innospire is het heerlijk stil in huis:p

  Ik vernevel nu ruim een jaar thuis en de huisdieren zoeken zelf wel een andere plek als ze het vervelend vinden en anders blijven ze lekker liggen. Bij de wineb go gaan ze wel weg vanwege de herrie (onze stofzuiger is er niks bij).
 • MillyMilly Schrijver
  Ja iedereen is erbij!! Ook onze kinderen hoor. Na 3 jaar vernevelen zijn ze kerngezond nog.. Oja, ook in de auto vernevel ik gewoon.
 • cvbbcvbb Gebruiker
  Ok bedankt
  Zo vervelend als de vogel van zn stokje valt ?
 • 12341234 Gebruiker
  Pas wel om met kleine kamertjes met brandalarm. Het overkwam mij enkele weken geleden op vakantie. Tijdens onze wandelvakantie in Zweden logeerden we een nacht in een klein kamertje in een soort hostel. Ik had uit voorzorg het raam opengezet, maar toch ging tijdens het vernevelen van nebusal met de (grote) InnoSpire het brandalarm af. Dat werd een hele toestand.........
  Na dit gebeuren ben ik eens gaan googelen of meer mensen dit hebben meegemaakt en toen kwam ik tot mijn verrassing tegen dat er ook kleine mobiele apparaten bestaan. Ik heb nu de Innospire go besteld. Ben ik tenminste van dat gesleep met dat zware apparaat af tijdens wandelvakanties.
  Nadeel is alleen dat je met de Innospire go 2,5 ml kan vernevelen en mijn flacons nebusal zijn 4 ml.
  Heeft iemand daar ervaring mee? Vernevel je dan eerst 2,5 en dan later de rest?
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @1234 ik heb de innospire go en er kan gerust 4ml in:) soms vernevel ik 4ml atrovent en dat gaat prima. Alleen je mag maar 3x per dag vernevelen met dit apparaat en moet hem echt volgens de richtlijnen schoonmaken, dan heb je er het langst plezier van. Doe je dat niet is er de kans dat hij snel kapot gaat.
  Ik zie via google dat nebusal hypertoon zout is, klopt dit? Dit komt heftiger binnen in de longen (ik vernevel zelf bij slijm met hypertoon zout) en ik werd er extreem benauwd door met de innospire go, terwijl ik hier met het gewone vernevelapparaat nergens last van heb. Dus ik hoop niet dat je daar last van hebt. Het komt heftiger binnen, doordat de verneveltijd afneemt en je dus meer tegelijkertijd binnen krijgt. Verder vind ik de innospire go ideaal en neem hem overal mee naartoe:D kan nu gewoon ongestoord uiteten zonder me druk te hoeven maken dat ik niet kan vernevelen en hij maakt geen geluid, ja als hij klaar is piept hij, dus het valt eigenlijk niet eens op als ik vernevel in een restaurant oid.

  En dank voor de tip ivm brandalarm! Nooit bij stilgestaan, omdat er niet zoveel stoom vanaf komt.
 • TamiaTamia Gebruiker
  Beste @1234

  Ik vernevel zelf soms tot 8ml met de innospire go. Het is de limiet van wat het apparaatje aankan, maar het gaat wel. 4ml NaCl oplossing zou dus geen probleem mogen vormen.

  @Nckiie : ik mix altijd een luchtwegverwijderaar met de NaCl oplossing en stop regelmatig eventjes met vernevelen.

 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Tamia dat kan ook, ik heb zelf geen NaCl oplossing om erbij te voegen, ik stop soms ook regelmatig even, maar meestal vernevel ik gewoon in 1x.
  Behalve die ene keer dat ik hypertoon zout vernevelde toen ben ik gestopt en gaan puffen en daar achteraan met mijn andere vernevelaar gaan vernevelen. Dat ik ervoor 3 luchtwegverwijders had genomen en had laten inwerken maakte totaal niet meer uit:( dus hypertoon zout vernevel ik alleen nog via het herriemakende vernevelapparaat:p
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Hypertoon zout mag je niet verdunnen, dan is het niet meer hypertoon.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Klopt helemaal Daantje! Daar moet ik sowieso al 4ml van vernevelen dus ik vind ik ook wel weer genoeg en lang genoeg duren xD
 • MillyMilly Schrijver
  Ik vernevel ipramol met de Innospire Go, 4-6x per dag. Nooit problemen (meer) mee! Tot ong n jaar geleden ging ie steeds met n paar maanden stuk, bleek dat er geen corticosteroïden mee verneveld kunnen worden omdat de mesch dan dichtslibt. Vraag me af of je dan hypertoon zout ermee kan vernevelen omdat zout ook afzet.. Heb voor de Flixotide verneving nu ook n mobiele vernevelaar, de Wineb Go. Dat zou ms ook n oplossing zijn, lichtgewicht maar maakt wel herrie.
  Denk dat medicatie die sneller binnenkomt heftiger bijwerkingen geeft. Heb na verneveling ipramol met de Innospire heviger last van hoge hartslag.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Milly dan heb hij mazzel ermee dat je zoveel kan vernevelen zonder dat hij stuk gaat. Mij werd verteld dat ik hem echt maar 3x per dag mag gebruiken en zelfs toen ging hij kapot en kreeg ik een nieuw mondstuk.
  Maar hypertoonzout vernevel ik er inderdaad niet meer mee. Mede doordat het te heftig binnen komt en ik inderdaad bang was dat het kapot zou gaan. Ze vroegen mij ook bij aanschaf (via mediq romedic) wat ik vernevel.
  Verder heb ik ook de wineb go voor de overige vernevelingen, maar die werkt net zo als de standaard vernevelaars. Voordeel is dat je hem in de auto kan opladen en max 2x zonder stroom kan vernevelen. Verder baal ik enorm van die herrie, maar dat is een persoonlijk iets. Zodra ik zieker ben word ik enorm overgevoelig voor alles en dus ook geluid.
 • TamiaTamia Gebruiker
  @Nckiie en @Daantje : ik vernevel 6%NaCl, dus hypertoon zout met de innospire go. Mijn longarts adviseerde mij om het met +-1ml luchtverwijder te vernevelen, om te vermijden dat het hypertoon zout mijn longen zou irriteren. Bij mij werkt die combinatie echt goed.

 • NckiieNckiie Gebruiker
  @tamia ik doe het weer anders op advies:p mijn longarts adviseert eerst alle puffers en gewone verneveling en daarna 15-30 minuten wachten, dan 4ml hypertoon zout vernevelen en daarna vernevel ik vaak nog een keer gewoon ivm de benauwdheid en mocht ik een heel goede dag hebben dan alleen berodual en op heel slechte dagen eerst berodual en daarna vernevelen.
  Maar dat je dat trekt de innospire go met hypertoon zout, ik vind dat echt te heftig en te benauwd. Is dus ook weer voor iedereen verschillend:)
 • 12341234 Gebruiker
  Bedankt voor alle reacies. Ik heb inmiddels de innospire go. Wat een leuk klein apparaat! Wel duur, ik kwam niet in aanmerking voor vergoeding. Bij bronchiectasieen wordt ook het hypertone zout niet vergoed, hoewel het wel de LA is die het voorschrijft. Maar dit terzijde.
  Bij MediqRomedic is de Innospire go 80 euro duurder dan bij Philips. Nou, de keus was gauw gemaakt dus.
  Ik heb een keer verneveld met hypertoon zout en ik herken het verhaal over het feit dat het veel heftiger binnenkomt, Nckiie! Ik redde het nog net, ook omdat het maar 4 minuten duurt.
  Ik kan me wel voorstellen dat het mesh eerder kapot gaat door het zout. Dat zou jammer zijn, want ik vind het apparaat nu al ideaal: geen lawaai, in 4 minuten klaar, weegt zo’n 120 gram.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @1234 klopt, bij philips was hij toen niet leverbaar dus heb ik hem bij mediq romedic aangeschaft.
  Bij mij werd het eerste hypertoon zout ook niet vergoed toen heb ik het zkh gebeld en hebben ze een andere voorgeschreven die wel vergoed werd. Het kromme is dat ik die ene zelf voor €50 had moeten kopen en de andere die vergoed wordt kost €160, snappen jullie het?

  Wat kan helpen is hem echt elke keer goed uitspoelen met koud water nadat je hem hebt gebruikt, elke dag in warm water met druppeltje afwasmiddel kwartiertje leggen en daarna weer uitspoelen met water via de kraan. En 1x per week 15 minuten uitkoken. Als je dit echt elke keer doet dan gaat hij zolang mogelijk mee:)

  Heb hem helaas ook zelf moeten betalen, omdat ik te vaak vernevel voor de innospire go. Dus heb de wineb go wel via de verzekering gekregen en deze met verjaardagsgeld en spaargeld gekocht. Een flinke uitgave, maar ik heb weer een stukje vrijheid terug:)
 • MillyMilly Schrijver
  @Nckiie, wat gek eigenlijk dat je de Innospire go zelf hebt moeten aanschaffen.. Heb beide vernevelapparaten via de verzekering, van Mediq. Wel na lang aanhouden van de longverpleegkundige en mij en n aantal brieven van de longarts... Vind de WiNeb go niet precies geschikt om bv een dagje mee weg te gaan. Zodra je meer dan twee x moet vernevelen (heb 4-8 vernevelmomenten) moet je n stopcontact gaan zoeken. De natuur in wordt lastig, dagje dierentuin of speeltuin idem. Heel blij dat ik ze beide heb, met dank aan longarts en longverpleegkundige;)
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Milly de longarts had hem aangevraagd en omdat ik toen 6-8x vernevelde kreeg ik dan de wineb go en als ik nog een apparaat wilde moest ik het maar zelf betalen...
  Aangezien ik graag ook weer weg wilde van huis en niet continu alles wilde plannen qua tijd heb ik hem maar zelf aangeschaft. Heb echter nog geen seconde spijt van de aanschaf maar baal wel enorm dat ik het zelf moet bekostigen.
  En inderdaad als ik een aanval heb ergens ga ik niet even de wineb aanzetten, dan schrikt iedereen zich rot en ik vind de herrie zelf ook vervelend en je kan maar 2x vernevelen. Nu met de innospire go merkt bijna niemand het en ga ik met vertrouwen weer de deur uit:)
  Gelukkig wel goede service van mediq, 1x was mijn mondstuk na 3 maanden al kapot en heb gewoon een nieuwe gekregen gelukkig:D
Log in of Registreer om te reageren.