Eigenwijze dame

HerrieHerrie Gebruiker
Mijn dochter is 15 en heeft astma, in haar dagelijks bezigheden gaat dit prima, zonder puffer, Ze gaat op de fiets naar school en beweegt behoorlijk, leeft gezond (voor een 15 jarige). Een van haar sporten is Jiujitsu, Daar heeft ze ondertussen haar Bruine band graduatie gehaald. Maar het examen werd wel een paar maal stilgelegd omdat het te zwaar werd. De eigenwijze dame weigert uiteraard het een beetje rustig aan te doen en haar krachten wat beter te verdelen. IK heb gemaild met het Longfonds en de Judobond of er een soort sportarts of sportfysio is die haar probleem begrijpt en haar zou kunnen helpen haar krachten beter te verdelen eventueel wat conditie verder op te bouwen. Mocht iemand hierbij kunnen helpen horen wij het graag. Woonachtig in de (nieuwe) gemeente Hoeksche Waard.
Met vriendelijke Dank voor de genomen moeite.

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Gebruikt ze ook geen puffer voor het sporten? Verder is dit iets wat ze wel kan leren met een fysiotherapeut. Ik sport zelf in een medisch trainingscentrum en daar zie ik ook wel eens kinderen van de leeftijd van je dochter die korte tijd onder begeleiding sporten bijvoorbeeld na een blessure maar wat je beschrijft zou ook prima kunnen.
 • HerrieHerrie Gebruiker
  @Daantje
  Die heeft ze wel .. maar vind ze uiteraard stom. en ze wil niet als "anders" gezien worden.

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Als ze ventolin/salbutamol heeft, dat werkt vier uur. Als ze het thuis neemt voordat ze gaat sporten hoeven haar sportmaatjes het niet te zien maar kan ze misschien wel beter meekomen?
 • HerrieHerrie Gebruiker
  @daantje ze heeft ventolin, om haar thuis alvast een pufje te laten nemen is inderdaad een goed idee. Verder zou ze moeten leren doseren (net als iedere sporter). Maar is lastig uit leggen / aan te leren. 15 he....
Log in of Registreer om te reageren.