Sporten met astma oppakken

GoldyGoldy Gebruiker
Hoi!

Al mijn hele leven heb ik astma (ernstig astma). Ook zijn ze al mijn hele leven aan het proberen om mijn astma zo goed mogelijk te behandelen met tot nu toe weinig resultaat, helaas. Ik heb weinig energie en ik ben snel moe. Ik wil graag proberen het sporten weer op te pakken. Wat me heel erg tegenhoud is dat ik helemaal op nul moet beginnen. Heeft iemand tips?

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  De enige manier om te beginnen is door te beginnen ;) Het klinkt heel onaardig maar je moet bij nul beginnen zoals je zelf zegt, of je nou nu begint of morgen of volgende maand. Dat is ook niet erg want op het moment dat je begonnen bent, ben je alweer een stap verder. Misschien is een longrevalidatieprogramma wat voor je? Dat kan in een astmacentrum of poliklinisch of bij een gespecialiseerd fysiotherapeut bij jou in de buurt.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Hee,

  Ik ben ook helemaal bij nul begonnen, ik ben begonnen in een longrevalidatiecentrum (klinisch) met alles wat erbij zit. Daar heb ik goede tips gekregen hoe je het beste kan sporten met ernstig astma.
  Nu sport ik onder begeleiding van een fysio en in de sportschool die in hetzelfde gebouw zit onder begeleiding van een personal trainer die contact heeft met de fysio. En ja het is echt rot om vanaf nul te beginnen, maar zonder te beginnen kom je ook nooit bij één. Zoek een goede fysio om te beginnen met sporten en wellicht kan ergotherapie je helpen met het verdelen van je energie?
  Succes!
 • niels64niels64 Gebruiker
  Het is nooit te laat om te beginnen en elke beweging is er één.
  Drie jaar geleden met 5min wandelen begonnen en nu loop ik er 60 tot 100 min per dag 7 dagen per week.
  En als ik niet kan door benauwdheid dan maar de volgende gelegenheid dat ik wel kan.
  Ik liep in die 5 min nog geen 100m en nu 5 km per dag.
  Het beginnen is moeilijk en door zetten ook maar is zo goed tegen je astma.
  Geef niet op en succes
 • wilmar2410wilmar2410 Gebruiker
  Ik wil ook het wandelen weer oppakken, maar ben daarin naast astma ook best beperkt door artrose in mijn kniegewrichten. Toch wordt ik al blij als ik een klein eindje kan lopen. Meelopen met iemand is al bij voorbaat gedoemd te mislukken omdat de ander vaak een sneller tempo heeft en hele lange afstanden aflegt. Voor mij moet het gewoon geen druk en prestatie achter zitten. Dus als het even kan.... Een kwartiertje... Dan ben ik al zoooo dankbaar.
 • SooshSoosh Moderator
  Gewoon beginnen Goldy.

  Ik heb nooit gesport, ik ben sinds diagnose astma / copd begonnen.
  Mijn advies: gewoon gaan, zelfs al ga je alleen naar de sportschool en loop je een kwartier op een loopband, je bent geweest. Iedereen begint klein en van daaruit kan je uitbouwen.

  Succes! Je kan het!
Log in of Registreer om te reageren.