Overgeven

Mijn partner van 57 wordt al zijn vanaf zijn vroege jeugd behandeld voor longproblemen. Via de openschool werd de behandeling na de lagere schooltijd voortgezet door de huisarts d.m.v. het voorschrijven door de huisarts van ventolin. In 2016 is hij accuut opgnomen in het ziekenhuis met een longontsteking en een longcapaciteit van 40 % die zich heeft hersteld tot nu 60 %. Is daarna 2 jaar behandeld door een longarts maar gezien de verbetering terug verwezen naar de huisarts. Waar tijdends de behandeling geen oplossing voor is gevonden is dat mijn partner sinds 2011 smorgens moet overgeven waarbij er weinig of geen slijm wordt opgegeven. In 2011 begong het met 1 a 2 keer per week maar nu nemen de overgeef buien toe tot 2 a 3 keer per week en worden langer en zwaarder. Is de dag zelf helemaal van de kaart, erg vermoeid en slaapt dan veel. Huis arts en specialist hebben wel medicijnen voor geschreven maar die helepen niet. De intensiteit van de overgeef buien nemen toe en niemand weet een oplossing. Wie kan ons helpen?
Een zeer bezorgde partner

Reacties

 • ThirzaThirza Gebruiker
  Ik denk dat jullie dan naar de huisarts moeten en een verwijzing vragen voor een internist. De huisarts kan ook een scopie van de maag/slokdarm laten doen. Het lijkt me heel naar om zo vaak te moeten overgeven. En sinds 2011 al...
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik zou idd een verwijzing vragen naar een internist of MDL arts. Collega van me heeft ook een tijd veel overgegeven, zij heeft na een maagonderzoek en CT scan een oorzaak gevonden.
 • Phoebe82Phoebe82 Gebruiker
  Daantje ben jij longarts? Valt me namelijk op dat je overal op reageert.
 • ballingballing Gebruiker
  @Phoebe82
  Niemand is hier arts tenzij het er uitdrukkelijk bij staat.
  Onzinnige opmerking dus!
 • ChielChiel Gebruiker
  @balling het zou fijn zijn als je gewoon een beetje aardig blijft.
  Het is gewoon een vraag van @Phoebe82 lijkt mij.
  Niks is onzinnig als je iets wil weten
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Phoebe82 schreef: »
  Daantje ben jij longarts? Valt me namelijk op dat je overal op reageert.

  Nee, ik ben geen longarts.
 • ballingballing Gebruiker
  @Chiel
  Ik vond de reactie van @Phoebe82 "Valt me namelijk op dat je overal op reageert" ook niet erg vriendelijk overkomen. Vandaar.........
 • sanshinesanshine Gebruiker
  Het overgeven hoeft niks met de longen te maken te hebben, ik zou inderdaad retour gaan naar de huisarts om dat beter te laten uitzoeken. Sterkte, het lijkt me een heel naar probleem.
 • het is niet goed vanuit een longkwaal te verklaren dat je daar zo vaak van moet overgeven. ik voeg me in de eerdere adviezen dat daar apart goed naar gekeken moet worden. overigens kan het omgekeerde wel gebeuren: longklachten die ontstaan of verergeren door relfux of door herhaaldelijk braken. het zou dus kunnen dat de longtoestand ook baat heeft bij een oplossing voor het slokdarm/maagprobleem. gesprek met de huisarts hoe hiermee verder is raadzaam. de huisarts zal over de informatie beschikken die nodig is om te zien welk onderzoek of welke specialist het probleem kan helpen ontrafelen. .
Log in of Registreer om te reageren.