Seretide, maar toch erg verkouden aan het worden (Bijna 2j oude peuter)

Hallo iedereen,

Eind november is mijn zoontje Wolf (geboren in maart 2017) opgenomen geweest in het ziekenhuis met RSV. Na een gesprek met de kinderarts (gespecialiseerde longarts) over de langdurige longklachten is er een diagnose van kleuterastma gevallen en zijn we met seretide gestart .

In de eerste dagen na de RSV 2 x 2 keer puffen. Blijkbaar is dit voor een peuter wel wat ongewoon als ik het zo lees... Als hij helemaal genezen was, was dat naar 2x 1 keer puffen gegaan op advies van de dokter. (eigenlijk wist hij het zelf al niet meer dat wij van hem 2x2 voorgeschreven kregen, moest ik niet beter weten, zou ik zeggen dat dat eigenlijk gewoon een vergissing was van de dokter, maar we hebben het wel op papier hem kunnen tonen)

Wij hebben de seretide eigenlijk zeer goed ervaren. Hij was ineens op 2 dagen door al zijn klachten door en is sindsdien ook niet meer ziek geweest. Al sinds zijn 7 a 8 maanden gaven we dagelijks aerosol.
Toch werd hij vaak nog om de 2 a 3 weken ziek (Enkel in de zomer was hij zeer stabiel en werd hij niet ziek, maar moesten wel ventolin en atrovent blijven gebruiken.)
Sinds de seretide is hij niet meer ziek geweest, dus een week of 5 a 6 geleden, wat een absoluut record is in de winter voor ons. Hij lijkt ook veel vrolijker, minder kreunen, piepen , ...

Echter merken we sinds gisteren/vandaag dat hij wel erg begint te hoesten. Ook het snot begint wel wat te komen... De eerste keer dus sinds we seretide gebruiken. Vroeger durfden we op eigen houtje eens extra te puffen/aerosollen met ventolin, atrovent en pulmicort, tot 3 a 4 keer per dag zoals onze gewone huisarts dat zei... Maar wat kunnen we bij zo een opstoot doen als we al seretide gebruiken?

Als dit aanhoudt gaan we gewoon naar de dokter, maar met het weekend en feestdagen kunnen we toch niet naar de longarts, en zou het eerder wachtpost worden... Voorlopig geen koorts en nog niet "algemeen ziek"
maar we vroegen ons echter wel af of we eventueel terug naar 2x2 mogen gaan om het niet te laten verslechteren? Of kan je dit bijvoorbeeld combineren met de ventolin of flixotide puff?

Alvast bedankt
Wim ,

Reacties

 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Dat kunnen wij niet beslissen, wij kennen jullie kindje niet. En mogen kunnen geen medisch advies geven.
  Even bellen naar de arts lijkt me.
  Sterkte!
 • Ursula2019Ursula2019 Gebruiker
  Seretide is een onderhouds medicatie dus je mag rustig ventolin erbij geven
  mijn zoon heeft astma en hij neemt ook seretide als onderhouds medicatie en ventolin als nodig kan echt geen kwaad Mocht het verslechteren ga dan naar huisartspost

Log in of Registreer om te reageren.