Hoe snel reageren op (allergische) prikkels?

Hallo,
Ik was nieuwsgierig.. hoe snel reageren jullie op (allergische prikkels)
Ik had altijd het idee dat je daar vrijwel direct op zou reageren, maar is dat altijd zo?

Stel je gaat ergens op bezoek waar ze een hond hebben en je bent allergisch voor honden.
Zou je dan ook pas de volgende dag daar benauwdheidsklachten van kunnen krijgen?
En is het ook zo hoe allergischer je bent hoe heviger je reageert, waarschijnlijk is dat niet zo zwart wit en afhankelijk van heel veel factoren?

Ik ben nieuwsgierig naar ervaringen hiermee

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  Op de meeste prikkels reageer ik vrijwel direct, ik ben voor een bepaald medicijn allergisch en daar reageerde ik binnen 24-48 ineens heftig op met een flinke astma-aanval.
  Heb geen inhalatieallergieen, maar wat ik uit mijn studieboeken nog kan herinneren is dat je verschillende overgevoeligheidsreacties hebt, waaronder dus ook een vertraagde die binnen 48 optreedt.
 • nienke789nienke789 Gebruiker
  Ik ben zelf allergisch voor honden katten huisstofmijt etc. Ik reageer als ik er een avond ben soms pas aan het einde van de avond. Wel heeft de longarts eens tegen mij gezegd dat je longen geïrriteerd kunnen blijven en dat dat niet over is als de prikkels weg zijn. Omdat het al geïrriteerd is...
  over het algemeen is het voor mij wel hoe allergischer ik ben hoe heftiger ik reageer. Met katten is het elke keer foute boel maar met honden gaat het een stuk beter! Natuurlijk ligt het ook aan hoe schoon een huis is en hoe je weerstand etc is.
  Hoop dat je hier iets aan hebt! Sterkte!!
 • TeskeTeske Gebruiker
  Dat wisselt bij mij, een allergische reactie als eczeem kan vrijwel direct zijn. Parfum kan ook binnen 5 minuten een reactie oproepen van heesheid en benauwdheid. Op medicijnen kan ik ook pas een dag later reageren.
  Ligt er denk ik ook aan waar je precies last van hebt, zo heb ik minder last van spierkrampen in mijn luchtwegen, maar wel heel erg last van slijmvorming... bij allergie testen reageer ik altijd vrij laat.
 • akkemienakkemien Gebruiker
  #4
  Vervelend is dat he, Teske, ik ken dat dat je na 5 min al hees wordt en heb ook vaker een na-reactie. Dan heb ik `s morgens een reactie gehad en dan gaat het weer over als ik daar weg ben en later op de dag begint ineens mijn gezicht te reageren ( prikkelende ogen, dichtslaan van oor/keel)
Log in of Registreer om te reageren.