Lucht reiniger met hepa en koolstoffilter

Goedemorgen,

Ik heb gevoelige longen door astma en regelmatig last van de rook van openhaarden en vuurkorven bij mij in mijn huis, nu zag ik een lucht reiniger op internet staan. Wat is jullie hier ervaring met luchtreinigers? Helpt dit een beetje of is het zonde van mijn geld om zo'n apparaat aan te schaffen? Deze zijn namelijk best wel duur. Graag jullie advies?

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Zonde van het geld. De kans is net zo groot dat je die lucht eerst zelf inademt dan dat zo'n apparaat er iets mee doet.
 • Margriet10Margriet10 Gebruiker
  Ook als het apparaat de hele dag in de slaapkamer staat?
 • Longfonds AdvieslijnLongfonds Advieslijn Longfonds Advieslijn
  Beste Margriet10,

  Luchtreinigers met een hepafilter kunnen mogelijk in sommige gevallen een aanvulling zijn op de reguliere ventilatie, maar er is op dit moment nog niet goed genoeg onderzoek gedaan in thuissituaties om daar écht iets over te kunnen zeggen. Op basis van de beschikbare informatie is de daadwerkelijke bijdrage aan de betere luchtkwaliteit niet vast te stellen. De invloed op de luchtkwaliteit is beperkter in grotere ruimtes en ruimtes waar de lucht meer in beweging is (bijv. door activiteiten of ruimere ventilatie).

  Ons standpunt is dat we liever de bron aanpakken, goed saneren en ventileren.

  Met vriendelijke groet,
  De Advieslijn
 • Margriet10Margriet10 Gebruiker
  Dank je wel voor de informatie. De bron aanpakken gaat helaas niet omdat ik midden in de wijk woon met vuurhaarden. In de ochtend ventileren is het beste wat ik kan doen.
Log in of Registreer om te reageren.