Klaplong

Goeden middag allemaal,

Ik heb een zoon van 19 jaar die nu momenteel in het ziekenhuis ligt met een klaplong links.Dit is de 6de klaplong ondertussen.Maart 2017 kreeg hij de eerste spontane klaplong.Reden volgens de artsen is dat hij te snel gegroeid is en de longen het niet kunnen bijhouden,hij is nu 1.87 mtr en groeit niet meer..Tussen maart en september zijn zowel rechts als links 2 maal geklapt en alleen aan de boven kant.September is hij in het Ikazia ziekenhuis geopereerd aan de linker long,kijkoperatie om het longvlies op te ruwen.Deze operatie was zeer pijnlijk maar verliep goed.in Oktober is hij aan de rechterlong geopereerd op de zelfde manier.Herstel duurde 2 maanden.Dit jaar juni kreeg hij een kleine klaplong rechts en weer boven aan,dat is de plek dat hij geopereerd is dus wij stonden zeer versteld.2 september jongstleden is zijn linker long volledig ingeklapt.2 dagen later is deze geplakt met Talkjodium vloeistof.Dit heeft 4 uren erin gezeten en toen is de drainpomp weer aangezet.Helaas bleek 2 dagen later dat de long iets gezakt was.De arts heeft toen handmatig nog eens 100 cc vloeistof eruit gezogen.Ik had het idee dat de drainpomp niet zijn werk deed maar de arts sprak dit tegen.Vandaag is de drain uitgezet en moeten we 24 uur afwachten.Mocht de long toch weer los komen dan willen de artsen hem naar Ikazia sturen om de grote operatie te doen.U snapt dat wij zeer twijfelen en mijn zoon ziet het niet zitten want het vertrouwen is minimaal geworden.Is er iemand die een specialist weet in NL of daar buiten??Wij zouden zeer graag een second opinion willen krijgen maar wij weten niet waar.

Mvg een bezorgde vader.

Reacties

 • Caroline84Caroline84 Gebruiker
  Beste Yarl
  Ik ben 34 jaar en ik heb ondertussen ook voor de 6de keer een klaplong gehad. Bij mij gebeurt het altijd rechts. Ik heb ook al 3 keer een talcage gehad om de longen te doen verkleven. Het onderste stuk rechts komt soms terug los, altijd op dezelfde plaats. Ik ben al 3 keer geopereerd. De operaties en de drains zijn inderdaad heel pijnlijk. Eén keer heb ik een klaplong gekregen toen ik op reis was in Maleisië en ben ik daar in het ziekenhuis beland. Ik mocht toen ook niet op het vliegtuig. Ik ben toen uiteindelijk met een drain naar huis gevlogen.
  Ik word gevolgd door de thoraxchirurgen in Gasthuisberg Leuven en ik ben er heel tevreden van. Ik ben de eerste keer geopereerd in Bonheiden en ik denk dat ik beter meteen naar Gasthuisberg gegaan was. Prof. Van Raemdonck ken ik het best en vind ik top. Maar ook de andere chirurgen doen volgens mij hun werk heel goed: professor De Leyn, Coosemans, Nafteux,... . Je hoort niet vaak dat er iemand al zo vaak een klaplong heeft gehad, maar ik kan er van meespreken. Ik hoop dat nu alles goed gaat met je zoon.

  Mvg
  Caroline
Log in of Registreer om te reageren.