Eosinofiele astma

06-07-2018 om 09:58 uur

Hallo allemaal,

Ik ben Anneke en 54 jaar. Ik heb jaren last gehad van poliepen in de neus gepaard met veel hoesten. Vorig jaar in april zijn deze verwijderd. Ik had gehoopt dat hierna alles beter zou gaan. Echter het hoesten bleef aanhouden. Eind juni 2017 bij de huisarts geweest. Die wilde mij testen op astma en voor de zekerheid een longfoto laten maken. Ik kon de volgende dag al terecht voor een longfunctietest. Hieruit bleek inderdaad dat ik astma heb. Ik ging weer naar mijn werk en daar aangekomen belde de huisarts dat er een vlekje op mijn long gevonden was. Dan ga je in de molen wat emotioneel heel veel van je vergt. Uiteindelijk is de middelste kwab van mijn rechter long verwijderd omdat het op een plek zat waar ze geen biopt konden nemen. Uiteindelijk was gelukkig niet kwaadaardig maar een ingekapselde ontsteking. Ik dacht hierna weer vooruit te gaan, maar ik werd eigenlijk steeds benauwder. Door de longarts op 4x2 pufjes Foster gezet maar werkte eigenlijk niet. Inmiddels naar een andere longarts verwezen die gespecialiseerd is in ernstige slecht behandelbare astma. Hier kreeg ik te horen dat ik eosinofiele astma heb. Er is weer bloedgeprikt en over 2 weken krijg ik te horen of ik in aanmerking kom de best wel nieuwe injectietherapie.

Groetjes,

Anneke

Login of registreer om te reageren
07-07-2018 om 08:52 uur

@besje1969 Denk niet dat het bij Annekeesje om Xolair gaat, dat bestaat inderdaad al langer en wordt gebruikt bij allergisch astma. Bij eosinofiel astma werkt Xolair vaak niet (voldoende).
Er zijn recente medicijnen die specifiek zijn voor eosinofiel astma, de mepolizumab (Nucala) en reslizumab (cinquaro), weet niet zeker, maar verwacht dat Annekeesje een van die bedoeld. Voor deze medicijnen moet het aantal eosinofielen boven een bepaalde waarde zitten.

@annekeesje Dat was een stressvol jaar, hoop dat u in aanmerking komt voor het medicijn en het u gaat helpen. Ken een aantal mensen die de bovengenoemde medicijnen krijgen en er goede resultaten mee hebben bereikt. Weet niet of het een van deze medicijnen of nog een anderis (zijn veel nieuwe ontwikkelingen), maar duim dat het u gaat helpen. Sterkte

Login of registreer om te reageren
11-02-2021 om 07:34 uur

Ik zelf krijg dymista neusspray en foster en spiriva puf en voor de nacht singulier tablet en s morgens een rupafin tablet. Ik ben goed ingesteld voor mijn eosinofielen astma.
Maar blijft dat ik niet alles meer kan als ik kon. Jee maar een stuk long verwijderd dat is heftig.
Gr Nijmegen

Login of registreer om te reageren