Geen doorverwijzing naar longarts nodig?

05-06-2018 om 16:02 uur

Hallo, ik ben 34 jaar en ik heb sinds 3 jaar allergisch astma. Athans, dat vermoeden ik en mijn huisarts. Dit op basis van het feit dat ik allergisch ben getest op gras-en kruidpollen en huisstofmijt en dat ik kortademig word als ik er aan wordt blootgesteld. Echter sporten lijkt ook een trigger te zijn. Ik heb er op het moment veel last van (geregeld piepende ademhaling en extreem vermoeid) en worstel er ook mee hoe ik ermee om moet gaan, vooral omdat ik voorheen veel sportte terwijl ik nu met het pollenseizoen al blij mag zijn als ik de trap opkom (ik sport nog wel zodra het even kan, maar het kost veel energie). In de winter ben ik niet klachtenvrij, maar het gaat dan wel beter. Ik krijg sabultomol, flixotide en nasoflix, maar ik zou graag meer begeleiding willen en meer zekerheid/duidelijkheid wat er precies aan de hand is. Toen ik mijn huisarts daarom om een doorverwijzing naar de longarts vroeg zei hij dat dat weinig toevoegt en dat het gewoon een kwestie is van de juiste medicijnen instelling. Kunt u dat beamen, of denkt u dat het wel degelijk nut heeft/ van belang is om naar een specialist te gaan?
Vriendelijke groet

Login of registreer om te reageren
06-06-2018 om 10:08 uur

Ik heb zelf ook die ervaring.
Huisarts zegt: "Alles onder controle dus niet nodig". Veel te duur als het alleen maar voor mij bevestiging is van wat we al weten. Dus ja, Beleid, hè.

Login of registreer om te reageren
10-06-2018 om 18:21 uur

Beste Momo,
bij aanhoudende klachten zou ik je aanraden om terug naar de huisarts te gaan. De huisarts kan bij aanhoudende klachten doorverwijzen. Leg goed uit, wat je klachten zijn en waarom je een doorverwijzing wilt. Wellicht heeft de huisarts nog andere opties. Er zijn ziekenhuizen met allergiepoli's of speciale astmaspreekuren. Bespreek de mogelijkheden met je huisarts. Succes.

Login of registreer om te reageren