Voorkomen van een lege puffer

Om te voorkomen dat je een lege puffer gebruikt, de volgende tip. Koop een kleine elektronische weegschaal, tot een honderdste nauwkeurig, kosten ongeveer €15,- tot €20,- (internet of headshop)
Werkwijze: goed schudden, 3 pufjes eruit. Daarna weeg je de container terwijl hij in de houder zit.
Bij Ventolin is één pufje gelijk aan 0,03 gr. Er zitten 200 pufjes in een container. Een volle container weegt 25.75 gr. Als je 0.03 x 200 (dosissen) doet houd je 6 gram over. (De inhoud van de container)
Een volle container weegt 25.75, wanneer je daar de 6 gram (200 puffen) van af trekt houd je 19.75 over. Wanneer je dit gewicht bereikt hebt is je puffer echt helemaal leeg.
Goed, hoop dat iemand hier iets aan heeft. Ik heb een heleboel gelezen over dit probleem van lege puffers enz. Sommigen hadden het over de puffer in een bakje water doen en kijken of het blijft drijven, helemaal fout dus. Markeren of turven kan natuurlijk, maar dan moet je wel in de gelegenheid zijn om dit direct te doen. Iemand schreef dat hij na zijn werk nog precies wist hoeveel en wanneer hij had gepuft, en dat schreef hij dan op de doos. Dat werkt voor hem misschien maar niet voor veel anderen. Nou, ik hoop dat in ieder geval iemand hier wat aan heeft. Dit idee kwam van mijn man, Johnny de Looff uit Stiens, Friesland. Ik vond het zo goed gevonden dat ik zijn naam er even bij vermeld.

Reacties

 • exloermond129exloermond129 Gebruiker
  #1
  ik doe het alsvolgt: puffer geeft aan 120 Dan ga ik er van uit dat bij 100/110 de puffer leeg is, en neem ik een nieuwe.
 • DirkjeADirkjeA Gebruiker
  #2
  Hallo exloermond129, dank je wel voor je reactie. De Ventolin die ik gebruik heeft geen teller. Dus moet je of de puffers turven (en dat kan makkelijk fout gaan want soms ben je onderweg, in vergadering, op je werk o.i.d. en dan is het moeilijk het aantal pufjes dat je hebt genomen bij te houden, of je gebruikt het gewicht van je puffer om te bepalen hoeveel pufjes er in inzitten. Ik heb hier op het forum van diverse mensen begrepen dat ook zij moeite hebben te bepalen wanneer hun puffer nu echt leeg is. Sommigen hadden oplossingen zoals de container in een bakje water doen en als hij drijft is hij leeg...... Nou, daar ga ik maar niet voor, dat kan voor mijn gevoel nooit goed zijn...........
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #3
  Ik zelf reken het altijd uit, bijv:zitten er 200 inhalaties in en ik mag er 8 per dag dan gaat hij 25 dagen mee maar neem altijd 3 dagen eerder een nieuwe puf voor veiligheid dus na 22 dagen, omdat er soms toch minder in zit dan er op staat.
  Het is alleen lastig indd als je niet altijd dezelfde hoeveelheid puffen neemt

 • Anne parachuteAnne parachute Gebruiker
  #4
  Dank voor de weegtip! Dacht altijd dat het niet lukte met een keukenweegschaal maar ga dit zeker proberen.

  Ik denk zelf altijd dat er meer pufjes in een dosisaersol zitten dan dat er op staat.

  Groeten,
  Anne
 • jippie46jippie46 Gebruiker
  #5
  Ik heb net digitale toerentellers gekocht voor handwerken. Kun je om de houder vastmaken met bijbehorende band. Ziet er wel fancy uit
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #6
  Dank voor de weegtip! Dacht altijd dat het niet lukte met een keukenweegschaal maar ga dit zeker proberen.

  Ik denk zelf altijd dat er meer pufjes in een dosisaersol zitten dan dat er op staat.

  Groeten,
  Anne

  Nee! Er zitten vaak minder pufjes in dan hoort
Log in of Registreer om te reageren.