Allergie? Bloedtest is negatief, wat nu?

05-04-2018 om 13:33 uur

Ik zal me meteen even voorstellen,
Ik ben Elle en werk als verpleegkundige.
ik ben 22 jaar oud

Het begon 4 weken geleden, ik had jeuk in mijn oor die doortrok naar mijn nekweefsel (dus niet in mijn keel). Hiervoor ben ik naar de huisarts gegaan omdat de jeuk ondragelijk was. (mijn eigen huisarts was er niet dus kreeg een huisarts in opleiding), ook gaf ik aan dat ik last had van niesbuien en als de jeuk doortrok naar mijn nek dat ik een beetje benauwd werd. De huisarts heeft mij azijndruppels voorgschreven omdat het een oorontsteking moest zijn.
dit geaccepteerd.

De dagen erna begonnen de symptomen erger en erger te worden, zo erg dat als de jeuk in mijn oor begon, ik 5 min later naar adem moest happen. mijn ademhaling piept en ik kan niet goed uitademen waardoor ik hoest. ik heb geen hoest prikkel maar anders lukt het niet om mijn longen leeg te maken. Dit is erg angstig. dit houd zeker een uur aan en dan zakt het weg.

Later ging het mij opvallen dat dit vaak savonds gebeurd, en als ik in bed lig. Natuurlijk ben ik zelf gaan dokteren en kwam ik uit op huismijt allergie, hierna heel de kamer gereinigt maar dit mog voor 1 nacht baten, daarna begon het opnieuw.

ik ben opnieuw naar de huisarts gegaan en de huisarts zei meteen, dit moet een alergische astma zijn en schreef medicijnen voor, en ik kreeg even een bloedtest, aan de hand van de bloedtest zouden we verder onderzoek doen zodat we de medicijnen specifiek kunnnen afstellen.

Nu is dus de uitslag van het bloed NEGATIEF! (dus ik heb geen allergie??).
ik zit in zak en as, de nachten breken me op en ik begin angst te ontwikkelen.

mijn vraag is, wat kan het zijn en zijn bloedtesten wel betrouwbaar?

alsvast bedankt! :)

Login of registreer om te reageren
05-04-2018 om 18:25 uur

Mijn bloed uitslagen zijn ook negatief, maar loop ook wel degelijk tegen allergieën aan, lees hier graag even mee

Login of registreer om te reageren
05-04-2018 om 19:19 uur

Elle welkom op het longforum.

De vraag dat wat jij alles allergie betiteld niet een ernstige overgevoeligheid is ... dan kan je namelijk op allergie wel negatief getest zijn maar bent wel voor bepaalde zaken erg overgevoelig. Zo lichtte de allergoloog het toe. Denk dat je de testen wel kan vertrouwen maar je kan ook vragen of je naar een allergoloog kan voor verder allergie onderzoek.

De jeuk in het oor is erg herkenbaar dan zit ik gewoon met een roerstaafje in mijn oor omdat de jeuk zo verschrikkelijk erg is vaak komen er korstjes of grote schilvers uit, die de jeuk veroorzaken. Trekt door en duurt een tijdje ... Vaak krijg ik daarna krijg ik last van mijn neus met korsten aan toe in mijn neus en aan de buitenkant ... Het hele neus en oor gebied doet mee en lijkt ontstoken ... ben er altijd erg benauwd bij alsof de astma geheel ontregeld is. Het is geen oorontsteking en azijn druppels of molkosan helpt geen donder. Het dat wel vaker gemeld ergens in en topic geschreven. Steekt zo regelmatig op en is dan weer een tijdje weg en komt weer terug.

Het zijn verlengde klachten en hoop dat je er snel van af bent. Beterschap en sterkte.

Login of registreer om te reageren
06-04-2018 om 08:08 uur

Dankje voor de tips. Vandaag spreek ik en huisarts om verder beleid te bespreken.
Het vreemde vind ik dat ik nooit ergens gevoelig voor ben geweest en verder geen long aandoeningen heb. Van overgevoeligheid wist ik niet veel en heb ook daar even naar gegoogled en ja dat kan het ook zijn.
Hoop dat ik vanmiddag wat meer duidelijkheid heb.

Login of registreer om te reageren
06-04-2018 om 21:24 uur
Reactie op Rachel

Mijn bloed uitslagen zijn ook negatief, maar loop ook wel degelijk tegen allergieën aan, lees hier graag even mee

De huisarts vertelde me dat een bloedtesten niet water dicht is en nooit helemaal evident based is bevonden. Een allergie is het dus echt wel bij mij want heb alle symptomen en de medicatie die ik krijg helpt ook goed. Als je een huidtest wil moet je daarvoor naar het ziekenhuis naar de specialist omdat de risico’s toch als zodanig hoog worden gezien. Zoals bijvoorbeeld een shock na een allergische reactie. Hoop dat jij er ook iets aan hebt

Login of registreer om te reageren
06-04-2018 om 21:51 uur

Ja dan moet je naar de specialist allergoloog een test laten doen en alles laten onderzoeken...ik krijg ook allergische reactie bij contrastvloeistof en narcose middel. Dan ben ik zo rood als een kreeft en heb ik een enorme ondraaglijke jeuk over heel mijn lijf, weet ik niet hoe ik het zoeken moet, en krijg het erg benauwd. Heb twee soorten pilletjes voor de reacties en een EpiPen .

Succes en hoop dat je snel duidelijkheid hebt.

Login of registreer om te reageren