bleb of luchtbel na een spontane klaplong

12-12-2017 om 22:02 uur

Dag,

Wou hier eens informeren aangezien de dokters waar ik geweest ben het ook niet zeker weten.
Heb namelijk 6 maanden geleden een spontane klaplong gehad, Rechter long.
Ben dmv een drain behandeld geweest en mocht na 7 dagen weer naar huis, en nadien nog 10 weken thuis geweest vooraleer werk te hervatten. Heb de juiste kenmerken , ben lang en mager en jong , en was op het moment van de klaplong 5 maanden gestopt met roken. Nu nog steeds rookvrij.

Heb momenteel na 6 maanden nog altijd last onderaan mijn rechterlong, zeker tijdens het werken hinderd het mij nog steeds (achter de ondeste rib), (lijkt soms van de dikke darm te komen).
Soms branderig gevoel, soms steekachtig of krampachtig ....

3 maanden na de klaplong hebben ze ter controle een Ct scan genomen en zagen ze een plekje en zeiden ze me
dat er nog een kleine luchbel onderaan mijn long zat (Bleb). Wat of hoe het daar terecht is gekomen wisten ze niet zeker te zeggen . Nu 6 maanden na mijn klaplong en een hoop andere testen, kijkoperatie, verschillende dokter en ziekhuis bezoeken heb ik terug een Ct scan laten maken en zien ze deze plek nog steeds op de foto of beelden .

De huisdokter denk dat dit gevoel van mijn darmen zou komen door de stress die ik heb opgebouwd rondom het hele gedoe! Nu ben ik er zelf vrijwel zeker van dat ik dit pas voor het eerst voelde sinds ik thuis was na mij klaplong. Heb ervoor nooit niets zoals dit ervaren of gevoeld.

Mijn gedacht is dat het die luchtbel (bleb of hoe ze het ook noemen) is die mijn irriteerd.
De longspecialist ging het nu overleggen met collegas hoe verder te gaan, maar ik ben het wachten en rondrijden na 6 maanden een beetje moe aan het worden ,net zoals al de slapeloze of slechte nachten.
Het zou geen kwaad kunnen volgends de dokters maar daar ben ik zelf natuurlijk niets mee als ik met de pijn blijf zitten.

Begrijp dat het voor de dokters en specialisten niet altijd even gemakkelijk is, dus wil van me zelf uit ergens anders proberen wat meer informatie te vinden, of ervaringen van andere dokters horen hier over, om misschien toch ergens een oplissing te vinden.

In ieder geval al vast bedankt voor degene die mij verhaal heeft willen lezen en eventueel hulp, ervaringen of tips kan bieden.

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
13-12-2017 om 16:58 uur

Een klaplong en drain kunnen heel goed de oorzaak van de pijn zijn. Er ontstaan een wond, ook van binnen en dat geneest met litteken vorming. Soms kan dat pijnlijk blijven. Een bleb doet geen pijn. Dit lijkt mij niet de oorzaak van de pijn. De CT scan is gemaakt om te kijken of er een oorzaak is van de klaplong. Een bleb kan een oorzaak van de klaplong zijn. Het is een zwakke plek in de long die kapot kan gaan en dan een klaplong veroorzaken. Als u nog een keer een klaplong krijgt dan moet u een kijkoperatie krijgen en dan zullen ze die zwakke plek weghalen, tot die tijd laten zitten. De kans dat u een nieuwe klaplong krijgt heeft u zelf al een stuk verminderd door te stoppen met roken. Heel goed! Ik hoop dat ik iets van de onzekerheid heb kunnen wegnemen. Veel sterkte en ik hoop dat de pijn snel minder wordt.

Met vriendelijke groet,
Serge van Wolferen

Login of registreer om te reageren
13-12-2017 om 22:27 uur

Heb een kijkoperatie laten doen zonder resultaat, zag er allemaal prima uit. Het is dan wel geen enorme pijn, maar het is onderhand wel een hele sleur geworden om al die tijd met het pijnlijke/irriterend gevoel rond te lopen. Zeker bij het werken.Hopelijk geen tweede keer meer .

In ieder geval bedankt voor de reactie, geeft mentaal toch wat steun.
Kan alleen maar hopen dat het snel beter zal gaan.
Vakantie komt er aan dus misschien dat de extra rust wat zal helpen.

Bedankt , Mvg axel

Login of registreer om te reageren