Spiolto/Striverdi Respimat

Goeiemorgen ik heb een vraagje. Na 1 week in het ziekenhuis te hebben gelegen na een COPD aanval heb ik nieuwe puffers gekregen, De eerste die ik kreeg is de Spiolto Respimat, daar werk ik heel erg duizelig en trillerig van. Sinds 2 dagen nu heb ik de Striverdi gekregen. Heeft iemand hier ervaring mee??? IK lees er niks over hier.

Reacties

 • Hertin1959Hertin1959 Gebruiker
  Ben ik echt de enige die deze puffer heeft????? Moet wel zeggen dat het goed werkt.
 • karelzwaardkarelzwaard Gebruiker
  Dag Hertin,

  Ik heb kortgeleden ook Spiolto gehad, ik heb het 2 weken gebruikt maar werd er helemaal gek van. Super kortademig en hondsmoe, ben snel weer naar mijn oude medicijnen overgestapt en probleem opgelost
 • karelzwaardkarelzwaard Gebruiker
  Ik gebruik salmeterol/fluti..........ben ik zeer tevreden over. Bij de herhaling van dit recept kreeg ik ineens in de apotheek een ander merk mee-AIRFLUSAL- nou dat heb ik geweten zeg, het ging van dag tot dag slechter tot ik zo ongeveer zat te stuiteren in mijn stoel en dacht dat ik last van mijn hart had. Ben zonder overleg ermee gestopt en na 1 1/2 dag voelde ik mij weer goed....mail naar de huisarts gestuurd en het verteld/uitgelegd, kreeg direct het advies te stoppen en kon in de apotheek weer mijn oude vertrouwde medicijnen ophalen...helemaal blij natuurlijk
 • JohannaEJohannaE Gebruiker
  Sinds vandaag gebruik ik ook Spiolto en voorwaar, voor het eerst in tijden had ik een wonderschone dag zonder ook maar één keer naar adem te hoeven happen! Als dit zo blijft en het middel er ook nog voor zorgt
  dat ik 's nachts doorslaap, heb ik mijn wondermiddel gevonden!
 • Beste Hertin,

  Ik heb Striverdi en Spiolto gebruikt maar het werkte bij minder goed dan de formoterol en ik kreeg daar ook spierkrampen van (net als formoterol). Ik gebruik nu nog wel Spiriva en dan helpt mij.

  Groeten,
  Anne
 • HenniHenni Gebruiker
  Een jaar geleden is de diagnose COPD gesteld. Sindsdien gebruik ik Spiolto. Ik heb de laatste maanden last van mijn huid, een soort couperose op mijn gezicht en rug. Volgens de huisarts een bijwerking van Spiolto. Kent iemand dit?
 • Anne parachuteAnne parachute Gebruiker
  Henni schreef: »
  Een jaar geleden is de diagnose COPD gesteld. Sindsdien gebruik ik Spiolto. Ik heb de laatste maanden last van mijn huid, een soort couperose op mijn gezicht en rug. Volgens de huisarts een bijwerking van Spiolto. Kent iemand dit?

  Ik ken die bijwerking niet. In de bijsluiter zag ik wel huiduitslag staan:
  https://www.apotheek.nl/medicijnen/tiotropium-met-olodaterol-inhalatie?product=spiolto#belangrijk-om-te-weten-over-tiotropium-met-olodaterol-inhalatie
  Maar dit klinkt anders.

  Misschien goed om dit als bijwerking te melden! Het is een nieuw geneesmiddel. Melden kan op
  www.lareb.nl

  Groeten,
  Anne
 • Hertin1959Hertin1959 Gebruiker
  Ik heb nog steeds heel veel baat bij de Striverdi maar moet eerlijk zeggen dat ik ook 2x per dag Atrovent erbij gebruik anders gaat het niet goed. Mensen vragen vaak aan mij of ik bloedverdunners gebruik maar na vele jaren puffies wordt je huid dun zei de dokter dus gauw blauwe plekken, vooral op de onderarmen. Hebben jullie daar ook last van??
 • jacoentjejacoentje Gebruiker
  Ik gebruik nu meer dan één jaar Spiolto en ben er zeer tevreden over.
  Groetjes
  Jackie
 • jos65jos65 Gebruiker
  4 weken geleden heeft men mij mij Spiriva voorgeschreven. De week erna ben ik vanwege COPD aanval een week opgenomen geweest. Ik heb daarna Spiolto voorgeschreven gekregen. Het gaat wel iets beter maar heb nog steeds Medrol nodig.
  Al is het in kleine hoeveelheid 4mg p.dag. Wie is hiermee bekend?
Log in of Registreer om te reageren.