Maagklachten door hooikoorts?

Dag allemaal,

In 2008/2009 ben ik veel op dit forum geweest. Ik had net de diagnose gastric astma gekregen. Ik kreeg toen vanwege maagklachten omeprazol 20 mg. Voorjaar 2009 werd dit nexium mogelijk al 40mg. Ik heb dit jaren geslikt en dat ging meestal heel goed maar soms even niet. Meestal lukte het wel om mijn maag weer onder controle te krijgen. Dit jaar echter niet, sinds februari is het mis. Ondertussen heb ik de Nexium afgebouwd, is er een test gedaan naar de helicobacter bacterie die is niet aangetroffen. Afgelopen zomer kreeg ik opnieuw hooikoortsklachten (sinds 2005/2006 begint dit meestal al in januari/februari) en opeens dacht ik, zou er een verband zitten tussen maagklachten en hooikoorts. HA gevraagd, die had er net iets over gelezen en schreef me Levocetirizine voor. Dit leek wel iets te doen maar ik had toen ook nog de Nexium. Ik heb de Levocetirizine nu bijna 2 maanden gebruikt zonder de Nexium ernaast en het gaat beter dan alleen Nexium. Maar het is nog nooit 100% goed. Morgen heb ik een afspraak bij de maagspecialist dus mijn eerste vraag zal uiteraard zijn of mijn jarenlange maagklachten verbonden zijn aan hooikoorts.

Mijn vraag is hier of iemand van jullie daar ervaring mee heeft.

Groet, Hinke.

Reacties

  • HiskeHiske Gebruiker
    Ondertussen ben ik bij de maagspecialist geweest. Op 8 december gaat hij een maagonderzoek doen (duodenoscopie) 'hapjes' nemen om te kijken of mijn jarenlange maagklachten door hooikoorts komen, ook gaat hij meteen testen op een gluten allergie. Ik ben erg benieuwd wat daar uitkomt. Momenteel werkt de Levocetirizine nog steeds goed. Ik moet alleen niet uit eten gaan, helaas.

    Groet, Hinke.
  • HiskeHiske Gebruiker
    Mijn maag bleek dus helemaal goed, niets aan de hand. Diagnose, overgevoelige maag. Dus ik kon stoppen met de Levocetirizine. Na 5 dagen toch weer op eigen houtje begonnen want de maagklachten kwamen weer terug. Blijkbaar, ook al is er geen verband met hooikoorts aangetoond, heb ik wel baat bij dit medicijn want ik ben ondertussen weer een week later en mijn maag is weer een stuk rustige met de Levocetirizine.

    Groet, Hinke.
Log in of Registreer om te reageren.