Site / forum instellingen

Best beheer team,

Krijg sinds paar dagen de melding van mijn browser bij het inloggen op het longforum dat de site niet secuur is! Zijn de instellingen van de site gewijzigd?

Reacties

 • mirjamLFmirjamLF Moderator
  Hallo Marcus,
  Dank voor je melding.
  We gaan dit uitzoeken en we laten snel weten hoe/wat.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Oke, en ik gebruik trouwens Firefox .
 • mirjamLFmirjamLF Moderator
  Nogmaals dank voor tip. We zijn er even ingedoken en gaan e.e.a. aanpassen zodat je de melding niet meer krijgt. Zo zorgen we dat de website veilig en betrouwbaar blijft. We laten het je nog even weten als het doorgevoerd is.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Krijg meestal dit soort meldingen als men de beveiligingsinstelling niet juist heeft ingevoerd of dat deze na een update of een andere gebeurtenis gewijzigd zijn. Dat is natuurlijk voor niemand handig ook omdat velen overal dezelfde wachtwoorden gebruiken - dat is ook niet slim maar gebeurt wel.
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Ik kreeg net tot 2x toe een waarschuwingsbord in het scherm ; Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website stond erbij. Nu kan ik er weer gewoon op...
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Pictogram Schild
  Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website.


  Het beveiligingscertificaat dat door deze website wordt gebruikt, is verleend aan een adres voor een andere website.
  Problemen met beveiligingscertificaten kunnen duiden op een poging om u informatie te ontfutselen of om informatie die u naar de server verzendt, te onderscheppen.

  U wordt aangeraden om deze webpagina te sluiten en niet naar deze webpagina te gaan.


  Pictogram AanbevolenKlik hier als u deze webpagina wilt sluiten.


  Pictogram Niet aanbevolenDoorgaan naar deze website (niet aanbevolen).  Meer informatie Meer informatie

 • StefanieStefanie Gebruiker
  weer
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Dit krijg ik als ik een reactie wil lezen uit het topic vraag het de longarts
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Na inspanning benauwd de reactie van net van Tim57 kan ik niet lezen dan komt bovenstaande. De rest kan ik wel naar toe. Best eng :(
 • MarcusMarcus Gebruiker
  @ Stefanie: Pas maar op voor je het weet staat de geheime dienst in je gang.... :))
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Als het een lekker ding is... :))
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Eentje met zo een lange regenjas en een hoedje op en wie weet niks onder de regenjas met een sixpack zeker .... :P
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Klinkt reuze spannend, ga mijn handen vast invetten :-j
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Het zou fijn zijn nog terug koppeling van het beheer te krijgen.

  Het is ook handig af en toe gewezen te worden op het wijzigen van je wachtwoord al is iedereen hier natuurlijk zelf verantwoordelijk voor.
 • mirjamLFmirjamLF Moderator
  Hallo Marcus,

  Excuus dat ons antwoord even op zich heeft laten wachten. Wij hebben voor de zekerheid de veiligheid van het forum helemaal nagelopen en het certificaat opnieuw ingesteld. Alle data van de gebruiker wordt versleuteld en is dus veilig.

  Helaas kunnen we niet uitsluiten dat je soms toch de melding deels beveiligd krijgt.
  Dit komt vanwege het volgende:
  Om als "100% beveiligd" aangemerkt te worden, moeten alle bronnen die een pagina gebruikt versleuteld geladen worden. Omdat gebruikers op het forum zelf content (en dus ook externe bronnen zoals plaatjes) kunnen plaatsen, zit hier ook geregeld onbeveiligde content tussen. Zodoende markeert je browser de gehele pagina als "deels beveiligd", maar in werkelijkheid wordt alleen een plaatje of een avatar op de pagina onveilig geladen en alle andere content gewoon versleuteld.

  Ik hoop dat je vraag beantwoord is. Anders horen we het graag.

  Met vriendelijke groet
 • MarcusMarcus Gebruiker
  Hoi Mirjam

  Bedankt voor alle inspanningen tenslotte moet iedere gebruiker hier veilig van het forum gebruik kunnen maken. Zeker is mijn vraag beantwoord heb er zelf niet zoveel problemen mee ... veiligheid zit tussen je oren en is het een ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid hoe die daar mee omgaat.

  Marcus
 • ReuzenkakatoeReuzenkakatoe Moderator
  #17 edited april 2017
  Komt nog bij dat de hedendaagse browsers en operating systems soms wat overkritisch zijn en dan ten onrechte een vermeend veiligheidsprobleem signaleren. Bijvoorbeeld Firefox en Chrome die het geregeld zelf ook niet meer weten en dan aan de gebruiker vragen of die een (volgens hun) verdachte website toch wil laden. Dat schiet niet op zo. In het algemeen geldt dat je nooit volledige zekerheid over de veiligheid hebt, zelfs niet van banken en de overheid. Alles kán gekraakt en gehacked worden. Maar de kans dat een site als longforum.nl wordt gehacked is bijzonder klein omdat hier vrijwel geen privézaken zoals bankgegevens te roven vallen. Verder is het aantal gebruikers zo klein dat het gewoon de moeite niet waard is om ons te infecteren met virussen, spyware etc. Wel altijd goed oppassen en als je het niet vertrouwt, gewoon niet klikken. Op je PC kan je een gratis malware/antivirusprogramma installeren, maar op je tablet of telefoon is dat veel lastiger omdat er voor Android en IOS nog steeds geen totaaloplossing is die de veiligheid garandeert. Programma's die beweren dat wel te kunnen zijn oplichterij, trap er niet in. In geval van twijfel, Google naar recenties.
Log in of Registreer om te reageren.