Kabinet verruimt mogelijkheden euthanasie

MarcusMarcus Gebruiker
edited oktober 2016 in Nieuws Algemeen
Kabinet verruimt mogelijkheden euthanasie


Den Haag - Het kabinet verruimt de mogelijkheden om euthanasie te plegen. Ook mensen die het leven als te zware last ervaren moeten hulp bij zelfdoding kunnen krijgen. Nu is dat alleen mogelijk als iemand door ziekte uitzichtloos en ondraaglijk lijdt.

Ministers Schippers (Volksgezondheid) en Van der Steur (Justitie) vinden dat mensen die weloverwogen besluiten dat hun leven voltooid is, onder strikte voorwaarden professionele hulp moeten kunnen krijgen bij het beëindigen van hun leven.

Volgens de VVD-bewindslieden gaat het om mensen die gebukt gaan onder het leven zelf, in de praktijk veelal senioren. Zij verdienen het om regie te voeren over hun eigen leven, stellen ze. In een nieuwe wet willen ze dit gaan regelen.

Hoe die wet er precies komt uit te zien is nog niet helemaal duidelijk. Het kabinet wil in ieder geval een extra uitzondering gaan maken voor de strafbaarheid van hulp bij zelfdoding.

Het besluit tot een nieuwe euthanasiewet is opmerkelijk. De speciaal voor dit onderwerp opgerichte commissie Schnabel concludeerde begin dit jaar nog dat de huidige wet voldoet. Het kabinet gaat hier dus dwars tegenin.

http://www.telegraaf.nl/gezondheid/26802215/__Nieuwe_euthanasiewet__.html
lees eventueel ook
http://www.ad.nl/nieuws/ook-euthanasie-voor-wie-chronisch-levensmoe-is~a7143459/

Noot: Ben erg benieuwd naar de verruiming en de uiteindelijke nieuwe wet.
Log in of Registreer om te reageren.