Slechts 8 procent van wereldbevolking leeft in schone lucht

MarcusMarcus Gebruiker
edited september 2016 in Nieuws Algemeen
Slechts 8 procent van wereldbevolking leeft in schone lucht

slechts-8-procent-van-wereldbevolking-leeft-in-schone-lucht.jpg

Minstens 92 procent van de wereldbevolking leeft in gebieden waar de luchtkwaliteit ondermaats is. Bijna 90 procent van de dodelijke slachtoffers komt uit lage- en middeninkomenslanden.

Dat blijkt uit een dinsdag uitgekomen rapport van de Wereldgezondsheidsorganisatie (WHO).

De organisatie bracht een luchtkwaliteitsmodel uit, gebaseerd op gegevens afkomstig van satellietmetingen, luchtvervoer en monitoren bij meer dan drieduizend locaties.

94 procent van de slachtoffers sterft aan hart- en vaatziekten, longkanker en andere longaandoeningen. Kinderen en ouderen lopen het meeste risico.
Schone lucht

WHO heeft grenzen vastgesteld voor onder andere zwarte koolstof, nitraten en sulfaat. Deze stoffen komen voor in inefficiënte transportmethoden, kolencentrales, industriële activiteiten en huiselijke brandstof- en afvalverwerking.

"Luchtverontreiniging blijkt van grote invloed op de gezondheid van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen - vrouwen, kinderen en oudere volwassenen," zegt een woordvoerder van WHO. "Mensen moeten schone lucht inademen om gezond te zijn."

Het artikel staat hier....http://www.nu.nl/gezondheid/4327767/slechts-8-procent-van-wereldbevolking-leeft-in-schone-lucht.html
Log in of Registreer om te reageren.