Dekkerswald

Ik ben gister geweest voor een eerste gesprek op Dekkerswald. Omdat de topics over Dekkerswald nogal dateren maak ik een nieuw topic. De nieuwste was van 2011. Ik heb een goed gesprek gehad met een verpleegkundig specialist longziekte. Nu is het wachten op nog wat vervolgonderzoeken en dan de assesment dag. Eerst was dit twee dagen maar tegenwoordig is dat nog maar 1 dag. De uitslag volgt 2 dagen later en bestaat uit: wel/niet revalideren en poliklinisch/klinisch revalideren. Wat mij erg tegenvalt is dat ik al een week of 5 gewacht heb op dit gesprek en het nu weer 6 weken duurt voor de assesment dag. Ik ben benieuwd hoelang het daarna weer wachten is op de start van de revalidatie. Ip heeft ze mij aangemeld voor de klinische revalidatie, omdat ik daar het meeste rendement uit kan gaan halen. Maar goed ik weet niet waarop beoordeeld wordt of je mag komen revalideren en of dat het klinisch of poliklinisch wordt. Ik ben wel blij en positief gestemd na dit gesprek. Eindelijk gericht aandacht voor mijn astma, die ondanks alle andere problemen een beetje achter geschoven begon te raken maar wel veel problemen geeft doorklets wat er nog meer speelt. Wel zie ik op tegen weer een opname van zo'n lange tijd. Gelukkig mag ik in het weekend naar huis. Is er nog iemand die op dit moment in het voortraject zit voor Dekkerswald? Of iemand die nog niet zolang geleden de revalidatie heeft afgerond?

Groeten, Mieke

Reacties

 • RachelRachel Gebruiker
  Lieve Mieke,
  Ik heb net het traject afgerond en mocht helaas niet revalideren, vond het voor traject ook erg zwaar, had in eerste instantie er ook een goed gevoel over. Maar helaas werd ik toch afgewezen.
  Wens je sterkte.
  Dikke knuffel
  Liefs Rachel
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Misschien is een poliklinische revalidatie ook wel geschikt als je graag meer thuis wil zijn. Weet niet of je dichtbij dekkerswald woont.
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  @Daantje: ja ik woon relatief niet ver van Dekkerswald. De longverpleegkundige zei dat ik meer rendement kon halen uit een klinische revalidatie en dat, dat voor mij rustiger zou zijn omdat ik dan alleen met mezelf bezig ben. Ik laat hun maar beslissen.

  @Rachel: dat is balen, weet je ook waarom je revalidatie niet door gaat? Ik kan namelijk nergens iets vinden over de criteria waaraan je moet voldoen. En ik ben bang dat ik te slecht ben om te revalideren.
 • RachelRachel Gebruiker
  Lieve Mieke,
  Omdat ik te slecht ben en hun geen mogelijkheden zien dat ik nog kan verbeteren, moet leren leven met m'n lijf
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  Lieve Rachel

  Balen hoor! Ik hoop niet dat ze mij afwijzen! Ik wil zo graag met wat hulp weer wat beter uit de voeten kunnen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Denk dat wat ze daar zeggen, dat dat wel klopt. Mieke. Je bent dan echt met jezelf en je herstel/revalidatie bezig en minder met thuis. Omdat je juist aangaf er tegenop te zien zoveel van huis weg te zijn dacht ik aan poliklinisch maar kan me voorstellen dat je af gaat op wat ze je daar adviseren. Zou ik zelf waarschijnlijk ook doen. Stel dat je afgewezen wordt, kan je zelf wellicht nog aan de slag met een ergotherapeut. Hoop natuurlijk dat ze denken je wel te kunnen helpen.
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  #7 edited januari 2016
  @Daantje: ik ga het rustig afwachten. Ik zie er tegenop omdat ik de afgelopen jaren meer in het ziekenhuis heb gelegen dan thuis ben geweest. Maar ook deze periode overleef ik wel weer! En natuurlijk kan ik altijd wel elders hulp krijgen. Tenslotte heb ik een hoge aanvullende verzekering dus is er veel mogelijk. Daar ben ik wel blij mee.
 • Hanna41Hanna41 Gebruiker
  Met mijn lv en la na de afgelopen opname gesproken over Dekkerswald. Ik heb hierover nog niets gehoord. Ik wacht de controle van 11 februari af. Had begrepen dat ik eerst thuis moet opknappen en aan moet sterken. Er zou ook een wachtlijst zijn?? In principe ga ik voor klinische revalidatie omdat heen en weer pendelen best pittig is. Ik ben benieuwd hoe het traject zal verlopen
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  @Hanna41: ik ben benieuwd. Vanwege de wachttijd ben ik gelijk na ontslag uit het ziekenhuis aangemeld voor Dekkerswald. Kan goed drie vier maanden nog over heen gaan voordat je uiteindelijk kunt starten met de revalidatie. Dat valt me nu erg zwaar.
 • RachelRachel Gebruiker
  Lieve Mieke,
  Ga voor je duimen en wens je sterkte.
  @Hanna41 er is inderdaad een wachtlijst, sterkte, vanaf de aanmelding totdat ik wist of ik eventueel kon revalideren duurde een half jaar
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  Rachel was jij ook op Dekkerswald?
 • RachelRachel Gebruiker
  Ja ben ook op dekkerswald geweest
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  Wat een lange wacht periode tot aan de uitslag van de assesment dag. Ik ben half december aangemeld en heb mij dag ip rond half maart. De woensdag erna krijg ik uitslag.
 • RachelRachel Gebruiker
  Heb eind september het gesprek met de verpleegkundig specialist gehad, half november de onderzoeken en eind november de verschillende bespreken en begin december de uitslag
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  Dat is dan toch maar 2 mnd na het intake gesprek. Bij mij zal het denk ik 6 weken zijn van gesprek met verpleegkundig specialist tot uitslag.
 • RachelRachel Gebruiker
  Jawel, maar de oproep voor het eerste gesprek was lang en daarvoor ook al een een traject met afwijzing gehad en wil/wilde zo graag vooruit weer opknappen.
  Maar goed hoop voor jou dat je snel weet waar je aan toe bent en dat je positief weer aan de toekomst kan werken.
  Dikke knuffel
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  Oké, dan snap ik het nu. Bij mij duurde dat een mnd. Ik was bang dat het vanaf het eerste gesprek tot aan de uitslag wel niet/revalideren 6 mnd had geduurd. Daar schrok ik van. Ik hoop toch ergens in april te kunnen starten. Inmiddels is er gekozen voor poliklinisch revalideren, omdat ik al zoveel in het ziekenhuis opgenomen ben geweest. Ik ben erg blij met deze beslissing. Of het ook idd. doorgaat is nog afwachten wat de onderzoeken en gesprekken gaan opleveren. De komende weken gaan die plaatsvinden.
 • zoefiezoefie Gebruiker
  Ik heb in 2013 gerevalideerd. Heb driekwart jaar gewacht voor ik eindelijk terecht kon. Intern, het is zwaar maar je leert er zo ongelooflijk veel.
 • Ieke10Ieke10 Gebruiker
  Dank je @zoefie voor je reactie. Ik was vorige week op Dekkerswald voor een longfoto en daar sprak ik met iemand die voor de terugkomdag kwam en ook zij was zo positief over de revalidatie. De kans is groot dat ik poliklinisch ga revalideren. Ik woon in de buurt en ben daar wel heel blij om.
 • patrick260patrick260 Gebruiker
  Hoi Ieke,ik heb in 2012 in dekkerswald gerevalideert en heb er alleen maar positieve berichten over....bij mij is Davos falicant mislukt in 2015 en zou wel weer terug naar dekkerswald willen gaan,dit ga ik binnenkort bespreekbaar maken bij mij LA,omdat ik hard achteruit aan het gaan ben,de laatste jaren...maar of je daar voor de 2de keer terecht kan,weet ik niet...
  groetjes patrick
 • ciscacisca Gebruiker
  Hoi Ieke,
  Ik heb eind 2014 in Dekkerswald gerevalideerd.
  De wachttijd wisselt een beetje, mijn aanmelding was 1 april en begin revalidatie was 25 augustus. Dus 5 maanden. Ik ben blij dat ik klinisch ben gaan revalideren, en mijn man en kind los kon laten. Het was zo'n emotionele periode dat de tijd voor mezelf echt nodig was. En ik woon behoorlijk dicht bij Dekkerswald.
  Voordeel daarvan was dat ik in de avonden regelmatig bezoek had...
  Veel sterkte de komende wachttijd! En ik hoop dat ze je kunnen helpen en dat je er veel aan zult hebben.
  groetjes Cisca
 • SamSaarSamSaar Gebruiker
  #22
  Hoi Ieke
  IK heb in November mijn eerste gesprek gehad en in Januari gespreksdag en onderzoeksdag..en daarna kon in 15 februari starten met mijn revalidatie..
  ik heb gerevalideerd op dekkerswald van 15 Februari t/m 21 April 2016 net 4 weken thuis.Ik kan het je echt aanraden..ik ben er erg positief uitgekomen ikzelf heb COPD 4 en ben 48 jaar.En zitten verschillende mensen met andere longaandoeningen,ze helpen je daar waar jij het nodig hebt.Ook de behandelaars zijn erg aardig en hebben een luisterend oor.Ik wens je veel succes
  Groetjes SamSaar
 • GoudlokjeGoudlokje Gebruiker
  #23
  Ik heb vorig jaar in Dekkerswald gerevalideerd voor Astma. Ik was toen 43 jaar. Ik was bang dat ze me geen kans zouden geven omdat ze mijn astma te mild zouden vinden. Ik heb nog nooit een lange ziekenhuisopnamegehad namelijk. Maar toch mocht ik komen, omdat ze vooral veel vooruitgang zouden verwachten bij mij. Ik werd in december aangemeld bij Dekkerswald door mijn longarts. Begin februari had ik de intake, in maart de assessment en werd half mei opgenomen. Ik ben heel blij dat ik gegaan ben, ook al was die periode zwaar zo weg van huis en gezin. En heb er echt wel wat aan gehad. Mijn astma is niet verbeterd, maar wel hoe ik ermee om ga en hoe ik me erbij voel. Bovendien aardig wat conditie bijgespijkerd.
Log in of Registreer om te reageren.