copd en procedure minder werken

heeft iemand ervaring met minder werken .en wat is de procedure daar voor, ik werk nog 40 uur  en 4jaar copd ben 55jaar ben weer opgenomen in het zieken huis geweest en kreeg na een tijd een oproep naar de  bedrijfsarts te gaan, en ik vroeg hem het word me teveel het werken, kan ik ook wat korter werken ,  en zei dat moet je de long arts vragen
de longarts gevraagd  en zei moet je met de bedrijfsarts op nemen.  mag graag werken en ontslagen uit het ziekenhuis en  2dagen daar na alweer aan het werk voor halve dagen, ben nu weer volledig aan het werk maar weer benauwdheid klachten paar dagen groen sputum en weer een kuur prednison
2jaarterug  op de ic gelegen op het nippertje gered ook met de longen 
ik wil niet stoppen met het werk maar minder heeft iemand hier ervaring mee
en hoe zit het met de  financiële aspecten al vast met bedankt voor de reacties

Reacties

 • FonsjoFonsjo Gebruiker
  Minder werken moet bij ons via je leidinggevende en de bedrijfsarts.... Even kort door de bocht: het maakt jouw LA toch niet uit of je minder gaat werken?
 • zoefiezoefie Gebruiker
  volgens mij is t dan zo dat als je in de ziektewet komt je dan moet aangeven dat je niet meer volledig kan werken en dan gaat de bedrijfsarts daar mee verder.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Je hebt denk ik twee opties. Of je gaat zelf een contract voor minder uren aan met een lager salaris of je wordt na twee jaar ziekte gedeeltelijk afgekeurd en krijgt voor dat deel een uitkering van het UWV.
 • jarigejobjarigejob Gebruiker
  Wees voorzichtig en laat je bijstaan door rechtsbijstand. Een gang naar het UWV betekent zeker niet dat je afgekeurd wordt. Ook de mate van afkeuring en wat voor een soort uitkering je krijgt, met of zonder herkeuring is van belang. Het betekent namelijk niet dat je voor een vast percentage een uitkering krijgt tot aan je pensioen. Als alles tegenzit kun je zelfs in de bijstand belanden. Als je verzekerd bent moet je vaak wel de minimale afkeuring van 35% krijgen. Onder dit percentage ga je gewoon voor dat deel ontslag krijgen, tenminste dat mag.

  Mijn ervaring is dat de medici niet naar de mens kijken en een soort aversie hebben tegen het UWV. Ze willen alleen het hoognodige delen. Dit doen ze ook nog zonder jou te raadplegen. Tegenwoordig is geheel blijven werken "normaal" ook terwijl jij dat misschien niet meer kunt. Zo'n proces, het duurt vaak 2 jaar, tenzij, is slopend met een ongewisse uitkomst. Wat ze tegen je zeggen is niet van belang maar wat vastgelegd wordt.

  Succes
 • Hanna41Hanna41 Gebruiker
  Een specialist zoals een longarts kan wel advies geven, dat is in ieder geval in mijn geval.
Log in of Registreer om te reageren.