dagje Rotterdam

24-07-2014 om 09:37 uur

Ik ga overmorgen een dagje naar Rotterdam, maar ken de stad heel slecht. Waar kan je lekker winkelen (liefst een beetje alternatief)? Waar zit die grote boekwinkel? Welk museum is interessant? Wat zijn de aanraders? Heeft iemand tips voor mij? Thanx!

Login of registreer om te reageren
24-07-2014 om 09:51 uur

Hoe ga je? Met de trein of auto? Winkelen kan gewoon in het centrum, er zitten genoeg alternatieve winkeltjes net iets buiten het centrum.

Ik weet niet of de Donner (of hoe die ook heette aan het eind) nog open is. Die zit/zat op de Lijnbaan, maar gaat verplaatsen richting Coolsingel (dat is 200 meter van elkaar).

Wat voor soort museum wil je? Kunst? Geschiedenis? Fotografie? Scheepvaart? ......?

Iets wat wel leuk kan zijn is een rondvaart door de havens.

Login of registreer om te reageren
24-07-2014 om 09:55 uur

Bedankt voor je reactie, Stardust! Waar zitten die alternatieve winkeltjes dan ongeveer?
Qua museum vind ik geschiedenis of fotografie wel leuk. Of natuurwetenschappen of zoiets.

Login of registreer om te reageren
24-07-2014 om 10:09 uur

Je hebt een zoontje toch mamm-loic? Het Maritiem Museum heeft een speciaal deel voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Ik vond dat vroeger zelf heel erg leuk (en de rest van het museum oersaai :P ).
http://www.maritiemmuseum.nl/website/index.cfm?fuseaction=tentoon.show&…

En misschien is het Natuurhistorisch Museum iets voor je? http://www.hetnatuurhistorisch.nl/
Het is heel lang geleden dat ik in beide musea geweest ben dus ik heb geen recente ervaringen voor je.

Verder vind ik de Euromast altijd wel leuk, je kunt vanaf boven echt enorm ver over Rotterdam en de havens kijken: http://www.euromast.nl/

De Spido wordt ook door veel toeristen gedaan, dat is een rondvaart door de havens: http://spido.nl/
(Ik vond het zelf om heel eerlijk te zijn altijd een beetje saai  :@ )

Kun je misschien iets specifieker zijn over welke soort alternatieve winkeltjes je zoekt? Dan zal ik daar nog even over nadenken.

Login of registreer om te reageren
24-07-2014 om 10:21 uur

Mijn zoon gaat idd naar Blijdorp. Ik ga met mijn zoon, mijn broer en een vriendin. Eenmaal in Rotterdam splitsen we op: mijn broer gaat met mijn zoon naar Blijdorp en ik ga met mijn vriendin de stad in. Was allemaal al langer gepland, maar nu komen die twee dingen toevallig samen.

Natuurhistorisch museum lijkt me wel leuk, bedankt voor de tip!

En wat de winkeltjes betreft: voor mij een beetje punk en voor mijn vriendin gothic.

Login of registreer om te reageren
24-07-2014 om 10:41 uur

Aan de Nieuwe Binnenweg zitten een paar alternatieve winkeltjes, in elk geval de Punch (punk) en Black Widow (alternatief/gothic). Het zit vlakbij metrostation Eendrachtsplein.

Login of registreer om te reageren
24-07-2014 om 22:09 uur

Dan ruilen we binnenkort ff van stad ;)

Rotterdam is super! Je moet alleen de juiste plekken kunnen vinden. Leuk winkelen kan je in de binnenstad (Lijnbaan, Beurstraverse, Hoofdstraat en de straten er omheen). De boetiekjes en beetje alternatieve winkels vind je in de buurt van de Oude en Nieuwe Binnenweg. Veel leuke alternatieve winkeltjes vind je ook in het Oude Noorden, in de omgeving van het Zwaanshals.

Donner, de boekwinkel is inmiddels verplaatst en zit niet meer op de Lijnbaan/Binnenwegplein maar op de Coolsingel in het oude ABN-AMRO kantoor volgens mij (tussen het Binnenwegplein en de Coolsingel, vlakbij tramhalte Beurs eigenlijk. De laatste keer dat ik er langs liep vond ik het niet zo herkenbaar (de boekhandel is failliet gegaan en door steun van medewerkers en donateurs weer in beperkte versie heropend).

Qua musea kom je rond Museumpark goed terecht, daar zit de Kunsthal, het Booijmans van Beuningen maar wat ook heel leuk is, is het Nederlands Architectuur Instituut (NAI, tegenwoordig heet dat het Nieuwe Instituut blijkt: http://www.hetnieuweinstituut.nl/pagina/bezoekinformatie ).

Voor leuke terrasjes kan je terecht in de Oude Haven (vlakbij trein en metrostation Blaak), wel een beetje uit het Centrum), anders Oude en nieuwe Binnenweg, Hotel New York, aan de overkant van het water op Zuid is ook heel leuk. Sowieso is het leuk om de Erasmusbrug over te lopen of met de tram te doen en dan een rondje te lopen bij de Kop van Zuid, rond de entrepothaven en de Hef is het ook leuk lopen. Noordereiland ook mooi om te zien.

Op het Westelijk Handelsterrein in de buurt van Westplein kan je ook leuk eten.

Jammer dat je er zondag niet bent, dan is het Swan Market bij Museumplein met heel veel kraampjes met kleding, eten en accesoires. Het is ook een keer in Antwerpen geweest en komt misschien nog wel een keer daar.

Login of registreer om te reageren