herbeoordeling WIA

Het is weer zover  ;(Morgen mag ik weer verschijnen bij het UWV voor een herbeoordeling WIA. :? Ik zie er als een berg tegenop. Bij mijn eerste bezoek aan het UWV  ben ik niet serieus genomen en dat resulteerde in eerste instantie tot een afwijzing van de WIA. Na bezwaar te hebben aangetekend  is een en ander herzien en ben ik nu voor 67% arbeidsongeschikt.
Vanaf begin augustus ga ik voor de tweede keer poloklinisch revalideren. Heb een flinke terigval gehad na een exacerbatie.
Ik ben erg bang dat een en ander weer herzien gaat worden, met andere woorden, dat ik ook nu weer niet serieus genomen wordt. Met een medisch dossier van meer dan 40 jaar...........hoe duidelijk wil je het nog hebben ?
Geen hoge pet op van het UWV  >:(

Reacties

 • puckiepuckie Gebruiker
  toontjeb

  Neem iemand mee dan sta je sterker.
 • Evi_Evi_ Gebruiker
  Wat vervelend dat het de eerste keer zo verkeerd is gelopen. Als het al niet goed met je gaat, is het niet fijn om die zorgen er ook nog bij te hebben.
  Zelf heb ik gelukkig alleen maar goede ervaringen bij het UWV, ik hoop voor jou dat het de komende keer ook goed zal verlopen (het kan dus wel..).
  Het is zoals puckie al zegt prettig om iemand mee te nemen. Iemand die van alles van jou op de hoogte is en je zo nodig kan ondersteunen tijdens het gesprek.
  Verder zou ik zelf alles heel goed op papier hebben; hoe het nu met je gaat, wat je kunt, hoe je dagindeling eruit ziet, etc. En tevens aan je specialist(en) vragen of zij een brief willen schrijven wat betreft je gezondheid op dit moment.

  Succes alvast! Spannend weer... Hopelijk verloopt het goed voor je!
 • Evi_Evi_ Gebruiker
  Oh ik lees dat het gesprek morgen al is. Jammer dat ik het nu pas lees...
  Hopelijk heb je bovenstaande dan wellicht al doorgenomen / op orde. Toch nog succes!
 • aboabo Gebruiker
  Veel succes! Ik heb er bij voorbaat ook al niet teveel vertrouwen in, heb slechte verhalen gehoord, ik ga binnenkort op gesprek. Jouw 1e bezoek zegt al weer genoeg.
 • TonGrTonGr Gebruiker
  Ik ben een paar jaar geleden door de arbo-arts doorverwezen naar het NKAL.
  Heb daar een volledig onderzoek gehad en daar een compleet rapport van gekregen.
  Daarna is er vervroegd een IVA-uitkering aangevraagd.
  Het rapport meegenomen naar de verzekeringsarts en ben daar een kwartiertje binnen geweest.
  De beste man had 3 minuten nodig voor het rapport, toen zei hij, de cijfers zijn duidelijk meneer, daar kan ik niets aan veranderen u bent volledig en duurzaam arbeidsongeschikt.
  Daarna nog 12 minuten gezellig gepraat en toen weer naar huis.
  Misschien wel een tip voor mensen die sinds kort in de ziektewet zitten en waarbij de arbo-arts twijfelt of je nog wel aan het werk komt.
  Zoals bij mij was dat redelijk snel duidelijk maar qua onderbouwing twijfelde de arbo-arts aan het oordeel van de verzekeringsarts van het UWV.
  Dat onderzoek bij het NKAL kost geloof ik nog al wat, is door de werkgever betaald, maar heeft ook veel voordeel voor de werkgever opgeleverd.
  De vervroegde iva-uitkering is toegewezen en deze kan de werkgever verrekenen gedurende de 2 jaar ziektewet die hij verplicht is te betalen.
  Met het rapport kom je bovendien beslagen ten ijs bij het UWV.

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  En? Hoe is het gegaan?
 • aboabo Gebruiker
  Ik ben zelf vanmorgen op gesprek geweest met de verzekeringsarts voor de WIA (heb nu nog ZW). Dat was nou niet bepaald een succes! Ik voelde zoveel vooringenomenheid, ze was al 3 stappen verder dan ik, terwijl ik nog heel veel nieuwe informatie over de afgelopen 5 maanden had willen aanleveren. Zover is het echter niet gekomen. Gedurende het gesprek voelde ik me steeds furieuzer worden en uiteindelijk trok ik het niet meer, heb met de deur gesmeten en ben woedend weggelopen. Nu mijn rechtsbijstandsverzekering direct gebeld. Advies is nu even afwachten en alvast de zaak aanmelden.

  Zo raar, nergens voor de aanvraag hoefde ik ook maar 1 medische vraag te beantwoorden.
 • toontjebtoontjeb Gebruiker
  Sorry voor de hele late reactie maar ik wil toch even terugkomen op mijn herbeoordeling WIA.
  Het gesprek verliep op zich redelijk, een arts die mij niet meteen in de gordijnen joeg en gedegen vragen stelde. Het gesprek heb ik opgenomen met een dictafoon waar enigzins vreemd tegenaan werd gekeken.
  Inmiddels zit ik op de helft van mijn 2e revalidatie bij CIRO.
  De uitslag van het UWV is binnen. Op dit moment 100% arbeidsongeschikt in het kader van WGA en niet IVA. Heronderzoek aan de orde in april 2015.Hier hoor ik verschillende verhalen over. De een zegt , het kan, dat u opnieuw wordt opgeroepen, de ander zegt, het hoeft niet persé. Aldus weer onduidelijkheid als je het mij vraagt.
  In het rapport van de verzekeringsarts staat letterlijk: de verwachting is dat de medische situatie door de te volgen revalidatie op lange termijn zal verbeteren in vergelijking met de huidige situatie. De verwachting is dat de functionele mogelijkheden daardoor op lange termijn eveneens zullen verbeteren.
  Hier ben ik het niet helemaal mee eens. In vergelijking met mijn revalidatie drie jaar geleden ben ik er nu slechter aan toe. Uitslagen geven dat ook aan. Ik heb dan ook bezwaar aangetekend bij de arts die mij vanmiddag zal terugbellen. Hij zou een en ander opnieuw bekijken en intern overleggen. Vanmiddag weet ik dus meer. Ben alweer bang dat straks weer alles terug gedraaid word. Onrust in mijn hoofd en longen brengt deze hele situatie met zich mee.
  Wat is jullie mening?
Log in of Registreer om te reageren.