Januari 2011 - Goede voornemens voor 2011

05-01-2011 om 23:59 uur

Heb je nog goede voornemens voor 2011?

Wil je bijvoorbeeld stoppen met roken en vind je het ook zo moeilijk?

In 2011 kunnen mensen met een longziekte die nog roken 'stoppen met roken' vergoed krijgen.

Kijk eens op de website van Stivoro (Stichting Volksgezondheid en Roken). Stivoro is in 1974 opgericht door de Ned. Kankerbestrijding(KWF), Astma Fonds en Ned. Hartstichting.

Het telefoonnummer van de 'STOPPEN MET ROKEN-LIJN' van Stivoro is 0900 - 9390. Dit is een volwasseneninformatielijn, coaching is eventueel mogelijk.

Op de website van STIVORO staat een hulpmiddelenoverzicht met alle stoppen-met-rokeninterventies. Bij iedere interventie staat of de werkzaamheid al is aangetoond.

Of wil je (meer) gaan bewegen?

Aanbevolen beweegnorm is 1/2 uur matig intensief bewegen per dag! Probeer bijvoorbeeld eens (desnoods zittend) mee te doen met de tv-uitzending 'Nederland in Beweging'.

Ben je beperkt door je astma, maar heb je geen medische begeleiding nodig bij het sporten? In overleg met je arts of fysiotherapeut kun(t) je dan kiezen voor een vorm van aangepast, dus verantwoord, sportief bewegen. Hiervoor zijn steeds meer mogelijkheden. Kijk eens op de website van je eigen gemeente. Daar is ook vaak informatie te vinden over bewegen voor senioren, wandelen en beweeggroepen in wijkcentra.

Het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) heeft een Beweegprogramma COPD. Kijk eens op De Fysiotherapeut. Hier vind je een lijst van fysiotherapeuten die met dit beweegprogramma werken.

Login of registreer om te reageren