Milly Boele dood gevonden

17-03-2010 om 09:00 uur

DORDRECHT - Het 12-jarige meisje Milly Boele is dinsdag dood gevonden in een tuin bij een woning nabij haar ouderlijk huis in Dordrecht.

http://media.nu.nl/m/m1czmiqaxjn4.jpg

Het betreft de woning van een 26-jarige politieman, die als verdachte is aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De familie van het meisje is ingelicht.

De toedracht van haar dood is nog onbekend. De politie zei dat met de vondst van het lichaam van Milly Boele een einde is gekomen aan een periode van onzekerheid.

Volgens de politie gaat het sporenonderzoek in de tuin nog de gehele nacht door. Het lichaam van het meisje werd woensdagmorgen omstreeks drie uur geborgen en weggevoerd.


Belangrijke informatie

De gearresteerde agent is werkzaam bij het korps Rotterdam-Rijnmond. Hij meldde zich dinsdag op het bureau met volgens de politie belangrijke informatie. Hierop is hij direct aangehouden.

De politie startte vervolgens een onderzoek in de woning van de man aan de Schuilenburg. De Rijksrecherche neemt het onderzoek nu over en zal de verdachte verder verhoren, een normale procedure als een verdachte een politieman is.

De politie geeft waarschijnlijk in de loop van de woensdagochtend een persconferentie in Dordrecht.


Amber Alert

Het meisje verdween vorige week spoorloos. Haar verdwijning kreeg landelijke bekendheid door een grootscheepse zoekactie waarbij donderdag het landelijk alarm Amber Alert werd ingezet.

Directeur Frank Hoen van Amber Alert vindt dat de politie eerder landelijk alarm had moeten slaan. Ook demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie en Binnenlandse Zaken) denkt dat de alarmeringsdienst wellicht niet snel genoeg is ingezet.

Hoen zegt uit ervaring te weten dat een Amber Alert levensreddend kan zijn als het in de eerste uren na een vermissing wordt ingezet. Dit keer werd een etmaal later alarm geslagen via Amber Alert.


Experts

Hoen vindt dat regionale politiekorpsen moeten worden verplicht om direct na een vermissing van een kind contact op te nemen met het Korps landelijke politiediensten (KLPD). ''Daar zitten de experts die kunnen beoordelen of er een Amber Alert moet worden gegeven'', aldus Hoen.

Hirsch Ballin zei dinsdag in de Tweede Kamer Amber Alert ''goed en waardevol'' te vinden en hij wil dan ook dat de financiering ervan doorgaat. Hij zei dat het systeem het beste werkt, als het snel wordt ingezet, en daarom moet er een norm komen van bijvoorbeeld twee uur.

Bron

17-03-2010 om 09:07 uur

Zo erg! Wat bezielt iemand op zo een moment toch? Mijn medeleven gaat uit naar alle mensen die van Milly hielden.

Login of registreer om te reageren
17-03-2010 om 17:09 uur

Echt zo zielig! ik snap niet dat iemand dat kan doen..  ;(

Login of registreer om te reageren
Moderator
19-03-2010 om 16:08 uur

'Sander V. had zware psychische problemen'

AMSTERDAM - De verdachte van de moord op Milly Boele, Sander V., had in zijn jeugd zware psychische problemen. Dat verklaart de mentor die V. tijdens zijn vbo-opleiding begeleidde in het AD.

Volgens de mentor had hij toen zelfmoordneigingen en sneed met scheermesjes in zijn armen. ''Je vergeet duizenden leerlingen, maar Sander niet."

http://media.nu.nl/m/m1czmdlafclk.jpg

In De Telegraaf komt een ex-vriendin van V. over hem aan het woord; ze beschrijft hem als seksueel gestoord en gewelddadig in bed.

"Als hij in extase raakt wordt hij onbeschrijflijk hardhandig en ook gewelddadig. Ik moest hem dan stoppen, anders kneep hij mijn keel dicht en zou hij me gewurgd hebben.''

De vrouw vertelt in de ochtendkrant dat Sander V. haar enkele maanden geleden vertelde dat het niet goed met hem ging. ''Hij wilde weg bij de politie. Hij trok het niet, zei hij. Ook met zijn relatie liep het mis. Linda en hij zagen elkaar nooit, zo klaagde hij. Hij wilde met haar stoppen.”



Bron

Login of registreer om te reageren
Moderator
19-03-2010 om 16:22 uur

Sander V. beschuldigd van doodslag Milly

DORDRECHT - Justitie in Dordrecht verdenkt de 26-jarige politieman Sander V. van doodslag op Milly Boele (12).

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Dordrecht vrijdag na de voorgeleiding aan de rechter-commissaris van V. bekendgemaakt.

De rechter-commissaris in Dordrecht heeft op verzoek van het OM een onderzoek gelast naar de psychische gesteldheid van Sander V.

Op het lichaam van Milly is sectie verricht.
Volgens het OM is daaruit gebleken dat nog een aantal zaken moet worden onderzocht en kunnen er daarom nog geen nadere mededelingen over worden gedaan.

Geen vooropgezet plan

De beschuldiging van doodslag is opmerkelijk. Daaruit zou mogen worden afgeleid dat V. geen vooropgezet plan zou hebben gehad om Milly te doden.
De verdachte heeft na zijn aanhouding dinsdag, nadat hij zichzelf op een politiebureau had gemeld, een bekennende verklaring afgelegd.

http://media.nu.nl/m/m1czmh7a69xh.jpg

Doodslag (het met opzet maar zonder vooropgezet plan doden van iemand) wordt met maximaal vijftien jaar bestraft. Op moord (het doden met voorbedachte raad) staat levenslang dan wel de maximale tijdelijke straf van dertig jaar.

Onderzoek

Of het louter bij doodslag blijft, staat nog niet vast. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.
Getuigen moeten worden gehoord, de definitieve resultaten van de sectie moeten worden afgewacht en nader forensisch onderzoek moet plaatsvinden, meldt het OM.

Aan de hand van die onderzoeksresultaten moet de officier van justitie beoordelen of er aanleiding is Sander V. ook nog voor andere feiten te vervolgen, zoals een zedendelict.

Wegmaken

Ook zou nog gedacht kunnen worden aan het wegmaken van een lijk: om zijn daad te verdoezelen, begroef V. het lichaam van het meisje in zijn tuin.
Bijkomende delicten werken strafverzwarend.
Als justitie bij doodslag als hoofddelict blijft, zou de straf in zo'n geval dus hoger kunnen uitpakken dan vijftien jaar.

De rechter-commissaris heeft vrijdag de bewaring van V. bevolen.
Op 31 maart beslist de raadkamer van de rechtbank over de verlenging van het voorarrest.



Bron

Login of registreer om te reageren