raadsel voor behandelende artsen: blijvend vocht in de longen

21-06-2012 om 21:23 uur

Mijn moeder is in oktober 2011 geopereerd voor leverkanker. Dit kankergezwel is door verbranden verwijderd. Helaas is bij deze ingreep ook een longspier geraakt waardoor deze verlamd is. Sindsdien is er vocht in de longen en gaat mijn moeder het ziekenhuis in en uit met grote ademhalingsproblemen. Er wordt dan vocht afgetapt (vele liters) en wordt ze weer naar huis gestuurd. Echter na gemiddeld een week moet ze dan weer terug omdat ze nauwelijks nog kan ademen. De specialist heeft 4 weken geleden een poging gedaan door het "plakken" dit probleem op te lossen, echter zonder succes. 2 weken geleden is er een draine aangebracht en dit is helaas ook geen oplossing gebleken en is vandaag verwijderd in verband met infecties en het niet functioneren. De specialisten weten tot op heden (dus sinds december zijn we inmiddels een half jaar verder) niet wat het probleem is, de oorzaak is ook niet bekend en een oplossing voor het vocht is nu ook niet voorhanden. Ondertussen ligt ze al weer een week in het ziekenhuis aan het zuurstof.
Is er iemand die bekend is me een soortgelijk geval en weet in welk zieknehuis er eventueel een oplossing bedacht kan worden?

Ik zou mijn moeder graag weer gezond zien, en zou erg dankbaar zijn voor bruikbare informatie.

Met vriendelijke groet,

Gerben

21-06-2012 om 23:29 uur

Het enige wat ik kan zeggen is dat ik jullie alle mogelijke sterkte wil wensen. Ik hoop dat je reacties krijgt waar jullie wat mee kunnen. Succes!!!!!!!

Gr. Frans

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
06-07-2012 om 10:54 uur

Zo te lezen hebben we hier te maken met zogenaamnd pleuravocht, vocht dat zich ophoopt tussen de longvliezen in de direkte omgeving van de long, waardoor deze in elkaar wordt gedrukt en er benauwdheid ontstaat. Normaal gesproken is er vocht, na aftappen, opgestuurd voor onderzoek door de longarts. Zijn de uitslagen hiervan bekend en met u besproken? Vaak (maar niet altijd) geeft dit onderzoek antwoord op de vraag wat de oorzaak is.

Sterkte met de situatie!

Met vriendelijke groet,

D. de Vries

Login of registreer om te reageren