Borstkanker en copd

05-04-2014 om 13:57 uur

Ik heb net te horen gekregen dat ik borstkanker heb en dus geopereerd moet worden en waarschijnlijk bestraald. Ik heb een ernstige vorm van longemfyseem. Ik ben al een tijdje thuis en sta op de wachtlijst voor revalidatie. 2 jaar gelden dubbele longontsteking gehad wat achteraf kwam door de qkoorts. Sindsdien niet echt optimaal gefunctioneerd dus weerstand nihil en conditie - 150 zeg maar. Mijn vraag is of mijn lijf nu zo'n operatie aan kan en of de copd lees benauwdheid van invloed is op de operatie. Extra beademing bv?

05-04-2014 om 15:29 uur

Dag!

Wat is dat heftig zeg, zo'n boodschap! Sterkte!

Dit zijn denk ik vragen die bij je eigen LA thuishoren en straks goed met de anesthesist besproken moeten worden. De Longarts hier op t forum kan je wellicht wel wat algemene tips geven, maar je eigen arts(en) kennen je het beste.

Tip: schrijf al je vragen op, zodat je ze niet vergeten bent als je bij de dokter aan zijn bureau zit..

Nogmaals veel sterkte!!

Login of registreer om te reageren
05-04-2014 om 15:38 uur

Bedankt voor je reactie Edelweis. Ik zal de vragen daar zeker ook stellen alleen ik dacht misschien zijn hier ervaringsdeskundigen die mij al iets kunnen vertellen.

Login of registreer om te reageren
05-04-2014 om 20:19 uur

Jeetje dat is niet niks om te horen.
Kan je alleen maar sterkte en kracht wensen in je strijd tegen de borstkanker die je er bij heb gekregen.

Login of registreer om te reageren
05-04-2014 om 22:30 uur

Naar bericht het doet me altijd wat, hoop dat je dit snel achter je kan laten, geen ervaring ermee wel met een andere vorm helaas.

Wens je heel veel wijsheid, kracht en sterkte.

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
23-04-2014 om 11:16 uur

Wat een naar bericht voor u, een diagnose met ingrijpende gevolgen. Wat betreft de operatie, en uw longemfyseem, die u als ernstig omschrijft, is het inderdaad zo dat daar rondom de behandeling rekening mee gehouden moet en zal worden. Of u fit genoeg bent voor de operatie zal door de chirurg en de anesthesist, die voor de narcose en de beademing zorgt, beoordeeld worden. Bij patiƫnten met ernstig longemfyseem zal dan ook de longarts "in consult" worden gevraagd. Deze zal dan een behandelplan voor de periode rondom de operatie opstellen. Meestal houdt dat medicatie-aanpassingen in (bijvoorbeeld extra prednison en vernevelingen) en eventueel fysiotherapie in. Er zal dus zeker met uw conditie en uw voorgeschiedenis met emfyseem rekening worden gehouden.

Ik wens u heel veel sterkte toe!

Vriendelijke groet,
Marieke Overbeek

Login of registreer om te reageren