Verhoog de vergoeding van de niet meer te betalen stroomkosten zuurstofconcentrator COPD

16-10-2022 om 09:44 uur
Login of registreer om te reageren
20-01-2023 om 20:05 uur
Reactie op jippie46

@goudvisje dank voor het hier delen😀, ik kan helaas oudere topics niet meer terugvinden en ik ben niet eens blond😜.

Ik weet niet of het een algemene regeling is? Er zijn verzekeringen die alleen een dagvergoeding geven Ipv de uren die het apparaat draait. Bizar overal andere regels🙈

Ja zou niet mogen, in de basis verzekering behoor je hetzelfde te ontvangen aan zorg en vergoeding, m'n man (je weet wel z'n naam :) is werkzaam bij zorgverzekeraar) dus voor diegene toch dit goed uitzoeken...
Er gebeurt wel vaker wat niet zou mogen jammer genoeg..
Dagvergoeding geldt trouwens wel voor bipap... Cpap is ander verhaal weer..
Groetjes, ik ben zilverblond 😁

Login of registreer om te reageren
20-01-2023 om 21:38 uur

Zoals ik het begrijp moeten de zorgverzekeraars de stroomkosten ‘redelijkerwijs’ vergoeden. Echter is lastig vast te stellen hoe hoog die kosten precies zijn.

Verschillend gebruik=verschillend verbruik en daarbij nog de verschillende contracten met energieleveranciers waardoor ieder weer een eigen prijs betaalt. Door meterstanden door te geven aan de zuurstofleveranciers kunnen ze precies het aantal uren dat je gebruik ervan gemaakt hebt vergoeden, maar dan zit je nog steeds met verschillende energieprijzen.
Iedere verzekeraar kan dus uiteindelijk zelf bepalen wat redelijk is en daarmee voldoen ze aan hun wettelijke verplichting.

Wel beetje vreemd dat voor bipap wel een dagvergoeding is, want ook daarin zal het per persoon schelen hoeveel uur per dag je de ondersteuning nodig hebt.
Voor cpap krijg je geen elektriciteitskosten vergoed.

Login of registreer om te reageren
21-01-2023 om 00:02 uur

Klopt vind ik ook vreemd voor bipap wel en cpap geen stroom vergoeding, plus dat daar niet naar uren wordt gekeken, vreemd Indd! dit wordt mede bepaald door het zorginstituut en overheid, het is niet zo dat zorgverzekeraars dit zelf bepalen.

De verschillende energieprijzen ligt natuurlijk bij je energieleverancier, ik heb wel begrip dat een zorgverzekeraar niet voor ieder een persoonlijk plan maakt, mbt zijn of haar energieleverancier, dit zou onuitvoerbaar zijn.
Aan de hand van meterstanden is het nog redelijk eerlijk te noemen vind ik.
Geldt hetzelfde voor vaste contracten, deze krijgen ook de hogere vergoeding dat is nu eenmaal amper uit te voeren, lijkt oneerlijk maar deze mensen hebben ook vaak veel meer betaald door te gaan voor vaste contracten in het verleden waarbij anderen minder betaalden.
Het wordt nooit 100 % voor iedereen naar tevredenheid geregeld.
Ik zelf vind een verdubbeling toch best netjes en had het niet zo verwacht eigenlijk.

Dit geldt ook voor het prijsplafond, de 1 heeft hier meer voordeel van dan een ander, zit je er boven dat ligt t maar net aan bij wie je zit en hoeveel je dan betaald.
De regel was altijd dat in de basis verzekering de vergoedingen gelijk moeten zijn, of dit nu ook zo is, laten we het ajb hopen!

Login of registreer om te reageren
21-01-2023 om 06:49 uur
Reactie op goudvisje

Klopt vind ik ook vreemd voor bipap wel en cpap geen stroom vergoeding, plus dat daar niet naar uren wordt gekeken, vreemd Indd! dit wordt mede bepaald door het zorginstituut en overheid, het is niet zo dat zorgverzekeraars dit zelf bepalen.

Schijnt te maken te hebben met het potje waaruit het gefinancierd wordt. Zuurstof en bipap vallen onder zorg waarvoor de specialist/het ziekenhuis verantwoordelijk is. Vaak vindt die zorg plaats in het ziekenhuis. Soms wordt het thuis voortgezet, naar huis verplaatst ahw. Daarom wordt het gezien als geneeskundige hulp en vanuit die pot betaald.
Cpap wordt vanuit de pot voor hulpmiddelen betaald, is geen behandeling die je normaal in een ziekenhuis krijgt.

Login of registreer om te reageren