Hoe voel jij je vandaag? #173

07-10-2021 om 17:25 uur Gesloten

Dit bericht is verplaatst van: Hoe voel jij je vandaag? #172

De reacties zijn gesloten.
12-10-2021 om 08:31 uur

@emsepems , dat is super goed nieuws, gefeliciteerd! Nu nog opknappen zodat de immuno door kan gaan, ik duim 🍀

Ik gun het ook iedereen klachtenvrij en geen gedonder in die longen! Mooie spreuk is ook: een gezond mens heeft 1000 wensen,een ziek mens maar 1 ...❤

@MMG gefeliciteerd met je goede cijfers! Echt knap terwijl je ziek bent!

12-10-2021 om 09:55 uur

@goudvisje haha ik denk als een gezond mens geloof ik, alhoewel mijn ene wens wel zorgt dat er zo’n 100 wensen ineens weer mogelijk worden! Maar zeker een mooie spreuk

12-10-2021 om 11:20 uur
Reactie op Juno92

@goudvisje haha ik denk als een gezond mens geloof ik, alhoewel mijn ene wens wel zorgt dat er zo’n 100 wensen ineens weer mogelijk worden! Maar zeker een mooie spreuk

Precies dat! Zodra 't zieke mens die ene wens vervuld ziet worden, komen die andere wensen vanzelf tevoorschijn ... We mogen gelukkig blijven hopen en dromen, neemt niemand ons af ❤️

12-10-2021 om 12:43 uur

Ik ben vanmiddag bij mijn eigen longarts geweest. Hij hoopte dat ik na alle kuren een beetje opgeknapt ben. Hij hoorde nu geen piepen en slijm meer. Hij verwacht dat ik nu langzaam toch wel op ga knappen. Zo niet, moet ik weer contact opnemen en wil hij me eventueel weer eerder zien. Hij denkt dat ik toch een virus gehad heb wat met mijn ernstig astma nogal uit de hand gelopen is.

Aan de ene kant voelt het een beetje nutteloos maar wel fijn dat hij achter het beleid staat en er vertrouwen in heeft dat het toch de goede kant op gaat. Vanaf morgen ga ik de dexamethason afbouwen. Dat wil ik zelf ook wel graag zodat ik niet in een keer weer terug val hopelijk.

12-10-2021 om 18:23 uur
Reactie op MMG

Wat een goed nieuws @emsepems

Hier gisteren een heel goede dag gehad, maar vannacht en vandaag weer prut. Nu Iets een snotter neus en iets keelpijn. Beetje hoofdpijn maar dat komt vast doordat ik vandaag geen trek had in koffie en normaal leef ik op koffie, dus een dag geen koffie geeft afkickverschijnselen. Kortom vandaag was rustdag en pyjama dag.

Vanochtend per mail de uitslag van mijn examen gehad, yeah kom maar op met dat diploma met een 9,5 geslaagd. Die is dus af nu. Rustig aan nu verder met de andere, daar heb ik nog tot feb 2023 voor en volgende toets is pas in januari. Opdrachten loop ik nog iets achter maar ze leggen hier voor nu geen druk op als ze voor het einde van de opleiding er maar zijn. 4 opdrachten moeten af voor januari de eerste heb ik al af en de andere 3 zijn dossierstudies wat ik erg leuk vind om te doen. Dus nu even tijd om nu echt ff beter te worden.

Gefeliciteerd!

13-10-2021 om 14:41 uur

Gefeliciteerd MMG met je dipoma en emsepems met het wegblijven van de pijn in je schouder. Daantje beterschap, ik hoop dat de virussen op een afstand blijven! Hier gaat het met mijn longen nog steeds goed, ondanks het vochtige weer. Mijn linkeronderbeen is nog steeds prut, ik heb vandaag contact met de huisarts gezocht en ben doorverwezen naar de enkel specialist in het ziekenhuis. De fysio kan me op dit moment niet helpen, de pijn zit er constant. Ik hoop dat ik snel naar de enkel specialist kan.

18-10-2021 om 10:33 uur

Toch eens benieuwd hoe het met iedereen gaat na alle slechte verhalen, kuren antibiotica en prednison. Hopelijk slaat het allemaal een beetje aan en gaan we toch weer de goede kant op. De winter is nog langs.

@emsepems wat een goed nieuws over je schouder. Hopelijk gaan je longen inmiddels ook beter zodat je echt weer leuke dingen kan gaan doen.

@MMG wat fijn dat het toch gelukt is met je examen. Heerlijk dat die druk eraf is en je hopelijk echt kan opknappen. Hoe gaat dat nu?

@Nckiie jij moet ook echt gaan opknappen meid want zolang verhoging hakt er gewoon flink in. Dikke knuffel voor jou!

Ik ben aan het afbouwen en merk dat ik vooral heel onzeker word van mijn lijf. Mijn lijf heeft me zo laten schrikken en ik ben echt het vertrouwen kwijt. Zaterdag was ik weer benauwder, tsja is dat dan gewoon een slechte dag of gaat het toch weer de verkeerde kant op. Gisteren ging dat weer beter maar was ik erg kortademig en onwijs moe. De slechte nachten gaan er ook wel echt inhakken. Vannacht heb ik een slaappil genomen en ga ik echt weer even strak plannen en veel rusten. Gisteren is mijn vriendin even langs geweest met wat boodschappen en om mijn bed te verschonen. Dat was wel heel fijn maar ook zo confronterend. De opvliegers waren gisterenavond weg, hopelijk zit ik nu op een dosering dat dat blijft. Dat zou wel al schelen. Ik probeer maar niet te ver vooruit te kijken en per dag te kijken en goed om mezelf te letten maar het blijft moeilijk maar dat herkennen jullie vast wel.

18-10-2021 om 12:59 uur

He, wat lief dat je t vraagt Daantje.
Bij mij is het ziek zijn voorbij (dus niet meer grieperig, niet benauwd -of het moet het gewone benauwd zijn zijn, maar dat hoort bij mij, ontsteking/sinusitis weg). Maar het heeft er qua conditie flink ingehakt, anderhalve maand kwakkelen waarvan anderhalve week erg ziek.
Ik kan dus nog weinig, gisteren na een uurtje bezoek van een vriendin ben ik met pijn door moeheid weer op bed gaan liggen voor een tv programma, en ben uitgeput in slaap gevallen.
Toen was duidelijk dat ook vlieland komend weekend niet door kan gaan, en een middagje sjoppen bij rinsma niet(grote kledingwinkel, we hadden een personal sjopper, hoe leuk is dat!). Ook afgelopen weekend had ik een reisje moeten annuleren.... dus echt flink naar.
Probeer nu ik niet meer ziek ben wel elke dag een stukje te lopen, of naar de oefenzaal te gaan bij de fysio om te bewegen. Maar vandaag hoef ik niks nadat ik gisteren zo bizar moe was, en ga zo beginnen met mijn 3e wallander aflevering van vandaag.....
Het zo moe zijn herken ik wel, hoort bij mij als ik erg ziek ben geweest. geduld is het toverwoord.
Maandag begint mijn immunotherapie, hoop dat ik dan wat meer energie heb.....

Ook ik word verwend door lieve mensen met opbeurende appjes en telefoontje, kaartjes, bloemetje, potje cranberryjam....

@Daantje wat naar dat je zo onzeker bent over hoe nu verder. je doet het goed om niet te ver vooruit te kijken, vandaag is belangrijk, en probeer het goede op de dag te plukken. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen, maar nu is vandaag belangrijk.

18-10-2021 om 19:24 uur

@Daantje wat fijn zo’n vriendin, maar snap heel goed dat dat heel confronterend is. Wat naar dat het vertrouwen in je lijf even minder is, ook dat is herkenbaar. Rustig aan! Knuffel!

Hier is het echt opknappen nog ver te zoeken, er zitten wel goede dagen tussen, maar het lukt niet goed om de prednison af te bouwen, en daar baal ik af en toe flink van. Inmiddels al weer een paar dagen flink benauwd. Gisteren dacht ik dat het beter ging, maar na het eten werd ik weer steeds benauwder. Vannacht weer na paar uurtjes slaap heel benauwd wakker. Iom artsen moet ik dan extra Foster puffen op basis van de saturatie. Klaarde pas op na 2e keer Foster, met tussendoor nog wat ventolin. Ondertussen dus weer een paar uur verder en een kort nachtje, omdat ik vroeg op moest, omdat mijn auto werd opgehaald. Eigenlijk was vannacht een reden om te bellen met de longarts, maar niet gedaan, omdat ze me dan wil zien of opnemen. Opname wil ik nog niet en zien zonder auto werd ook lastig of moet ik een beroep doen op anderen en dat wilde ik niet. Eigenwijs misschien, maar dan denk ik het gaat nog wel.

20-10-2021 om 10:33 uur

Bij mij gaat het boven de knieën goed😀
Gelukkig heb ik geen last van mijn longen, desondanks dat ik heel veel pijn in mijn been heb
Hopelijk hebben ze daar 1 november een oplossing voor
Ga nu een tukje doe, ben gewoon heel moe na 3 slechte nachten