Allergische reactie baby 10 maanden, pinda allergie?

26-04-2020 om 07:46 uur

Goedendag,

Zijn er meer mensen die ervaring hebben met voedselallergie bij baby's?

Onze kleine meid van 10 maanden heeft afgelopen week een allergische gekregen. Dit begon met wat vlekjes op haar been maar breide zich snel uit naar galbulten over haar hele lijfje en een uiteindelijk een grote plakkaat van haar onderrug tot achter haar oren. Ze heeft er ook een aantal in haar mond gehad en is benauwd. Gelukkig werken haar slabutamol pufje wel wat.

Wij hebben overleg gehad met de huisarts en die wou haar niet laten komen en gaf aan te denken aan een voedselallergie en haar gewoon in te smeren met menthol zalf en haar pufjes blijven te geven en alleen terug te bellen als ze koorts kreeg en verder door bleef gaan met spugen.

Nu verdenken wij dat deze reactie is gekomen van de pindakaas die ze afgelopen week wel een aantal keer heeft gehad vooral omdat het de dag waarop ze geen pindakaas kreeg de galbulten wat minder leeken te worden. Maar de dag dat ze wel pindakaas kreeg de grote plakkaat ontstond.

Wij smeren haar nu in met een vette zalf voor droge huid. Want wij konden geen menthol zalf vinden die mocht bij kinderen onder een jaar.

Nu vind ik het geen fijn gevoel dat ze wat benauwd blijft en de blaasjes ook in haar mond kwamen. En ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die ervaring hebben met allergie bij hele jonge kinderen en hoe dat is vastgesteld. En mensen die tips hebben

Onze huisarts wil namelijk pas met 6 jaar testen op allergieën en astma.

Wij bellen zoiezo dinsdag naar het consultatiebureau bellen om te vragen of ze nu wel haar prikjes mag hebben en naar de huisarts met ons vermoeden van de reactie op pinda

Login of registreer om te reageren
02-05-2020 om 13:13 uur

Nu weer een aantal dagen verder. Wij zijn woensdag bloed wezen prikken met de kleine om op deze manier te testen op pinda en noten allergie. En hebben voor twee weken (nu bijna een week) alle (sporen van) noten het huis uitgedaan om te zien of zo haar reacties weg blijven (het komt hier ook niet snel/niet meer in huis)

Het antihistamine drankje hielp gelukkig snel voor haar galbulten en nu een paar dagen later is de zwelling in haar handjes en voetjes weer afgezakt en ook in haar gezicht is het bijna weg. Ze lijkt ook niet meer zo misselijk en het slijm lijkt zo goed als verdwenen. Ze wil sinds gisteren gelukkig ook weer wat spelen, maar is nog snel weer moe en wat benauwd.

Login of registreer om te reageren
01-06-2020 om 10:46 uur

Hallo Feline2014,
Wat een zorgen en een gezoek om te kijken waardoor de klachten ontstaan.
Misschien kan BSR(Body Stress Release) jullie kindje helpen om zich wat beter te voelen.
Het is door middel van aanraking je lichaam(zenuwbanen) als het ware aanwijzingen geven om beter te gaan functioneren. Het uitgangspunt is dat het lichaam zichzelf hersteld maar hier wat hulp bij nodig heeft.
De aanrakingen zijn mild, je baby kan tijdens de behandeling op jou liggen.

Zelf ben ik nu een aantal keren geweest i.v.m. gewrichtsklachten en merk dat ook de astmaklachten en
BE klachten minder zijn geworden.

Groetjes Spirit.

Login of registreer om te reageren
01-06-2020 om 17:12 uur

Uit de testsen is een pinda allergie gekomen. De noten en alle sporen daarvan blijven dus uit huis. Ze heeft nu een antihistamine drankje altijd bij zich net als de salbutamol met voorzetkamer.

De huisarts wou het antihistamine drankje eerst vanwege haar leeftijd en gewicht niet voorschrijven en omdat het eigenlijk niet onder de twee jaar gegeven mag worden (de huisarts is ook erg voor de homeopathische weg). Maar gezien haar reactie, ook op de sporen hebben wij het dus wel gekregen op recept, die wij steeds kunnen blijven herhalen.

Een adrenalinepen wordt nog niet voorgeschreven. Deze schrijft de huisarts voor als het wel een keer goed mis is gegaan en ze opgenomen is moeten worden. Vingers dus gekruist dat dit niet gebeurt.

De BSR zullen wij eens op inlezen en kijken of het wat van betekenis kan zijn.

Op het moment is ze na de allergische reactie zo goed als pufvrij tot nu toe. Een kleine overwinning er tussen dus.

Login of registreer om te reageren