Allergische astma en teveel histamine aanmaak

11-02-2020 om 17:53 uur

Wie maakt er ook teveel histamine aan ? Wat gebruiken jullie om je vlees in te bakken ? Ik momenteel olijfolie maar ik zou ook wel eens lekkere jus vd boter willen eten . Ik verdraag ook geen koemelk , gluten ,soja , noten en sulfiet 😫

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 13:33 uur
Reactie op Juno92

En daarbij kan je ook vragen aan iemand die er gespecialiseerd is wat de meeste histamine bevat, watermeloen bevat bijvoorbeeld heel weinig en pinda’s weer heel veel dus dat is ook weer anders. Maar hier staat dus een mooi en duidelijk rijtje

Je bent een schat πŸ€πŸ‘

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 18:00 uur

Je kan het beste vragen om een eliminatie dieet @mel. Je hoeft niet alles te mijden, maar waar jij last van hebt. Met dat dieet ga je eerst alles mijden en voorzichtig bp groepen toevoegen. Ik kan bv wel eieren eten en aardappel bv helemaal niet. Zelf niet dubbel verhit.

Het is heel slecht om lang eenzijdig en maar klein aantal producten te eten omdat je zo andere allergieΓ«n ontwikkeld.

Zal ik nog n pb doen met wat je vroeg aan me of is t zo duidelijk?
Succes hoor!!

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 18:21 uur

@mel alsjeblieft en ben het met @Milly eens! Als het echt puur de histamine is ga dan op zoek naar de producten met meeste histamine en ga beperkt eten, maar kan ook zijn dat het iets anders is.
Bij mij kwam er glutenintolerantie, lactoseintolerantie en histamineintolerantie uit en de rest wist ik al, zoals gistintolerantie en peperallergie, kiwiallergie etc. Maar ik heb glutenvrij gegeten en merkte nauwelijks tot geen verschil, histamine eet is dus blijkbaar al beperkt, maar als ik een keer paprikachips eet heb ik geen last terwijl daar veel histaminevrijmakers in zitten en lactose merk ik wel degelijk een verschil mee! Dus het is ook trial en error en zodoende leren.
Ik heb een diΓ«tiste ingeschakeld en een homeopaat die orthomoleculair voedingsspecialist is en huisarts en nog wat andere dingen in de alternatieve sfeer en hij heeft al die testen gedaan.

Succes met je zoektocht! Maar omdat helemaal histaminevrij, lactosevrij en glutenvrij met al het andere erbij ongezond is heb ik gevraagd waar de meeste histaminevrijmakers in zitten en probeer die te mijden:)

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 19:00 uur
Reactie op Milly

Je kan het beste vragen om een eliminatie dieet @mel. Je hoeft niet alles te mijden, maar waar jij last van hebt. Met dat dieet ga je eerst alles mijden en voorzichtig bp groepen toevoegen. Ik kan bv wel eieren eten en aardappel bv helemaal niet. Zelf niet dubbel verhit.

Het is heel slecht om lang eenzijdig en maar klein aantal producten te eten omdat je zo andere allergieΓ«n ontwikkeld.

Zal ik nog n pb doen met wat je vroeg aan me of is t zo duidelijk?
Succes hoor!!

Ik denk dat ik een dagboek bij ga houden met wat wel en niet gaat

Koemelk , soja , gluten , cacao
Kan ik zoiezo niet tegen

Volgens de allergoloog maak ik teveel histamine aan en zo krijg ik meer last vd urticaria . . Ik laat nu een paar dagen de kruiden staan dat gebruikte ik mega veel en heb veel minder last vd urticaria

Eieren verdraag ik wel goed , spinazie ook , paprika gaat ook goed . Geitenkaas en geitenyoghurt gaan ook goed lekker . Zorg dat ik wel zuivel eet voor de botontkalking en vit d tekort ( slik 25 ug per dag ) had een tekort . Van geitenmelk ga ik slijmen die laat ik dus staan . Ik dronk melkvervangers maar daar zit guargom etc in daar werd ik zo misselijk van zelfde als arrowoot en andere bindmiddelen

Verder eet ik veel groenten zo'n kilo per dag . Als aardappel vervanging eet ik koolraap en pastinaak

Ik maak zelf brood van boekweit en havermout glutenvrij en daar doe ik losalt met jodium in voor het jodium en strooi dat ook op mijn eten ..

Van fruit appels en bramen

Heb nu geitenroomboter om in te bakken die ik afwissel met olijfolie

Denk dat ik met de kruiden te laten staan al een heel end ben merk zoveel verschil al

Ik hou jullie op de hoogte als ik alles heb bijgehouden waar ik wel en niet op reageer

Bedankt voor jullie hulp
πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€πŸ€

Login of registreer om te reageren
16-02-2020 om 10:38 uur

Wat fijn dat je daarmee al verschil merkt! Succes met je zoektocht het is en blijft lastig! En helemaal naar is geen koemelk en geen soja, heb je paardenmelk al eens geprobeerd of kamelenmelk btw? Wellicht kan je daar wel tegen, bij ons in de buurt zit een theehuis met alles gemaakt van paarden- en ezelmelk om tot de juiste verhouding vetten en eiwitten te komen:) ze maken er pannenkoeken van en wafels etc!

Login of registreer om te reageren
16-02-2020 om 12:00 uur
Reactie op Juno92

Wat fijn dat je daarmee al verschil merkt! Succes met je zoektocht het is en blijft lastig! En helemaal naar is geen koemelk en geen soja, heb je paardenmelk al eens geprobeerd of kamelenmelk btw? Wellicht kan je daar wel tegen, bij ons in de buurt zit een theehuis met alles gemaakt van paarden- en ezelmelk om tot de juiste verhouding vetten en eiwitten te komen:) ze maken er pannenkoeken van en wafels etc!

Melk geeft veel slijmvorming bij mij , geitenmelk verdraag ik wel goed maar van dat slijmen staat mij tegen eigenlijk . Misschien toch maar weer eens proberen en dan verwerken in pannenkoeken misschien slijmt het dan minder 🀭 ik eet wel veel jonge geitenkaas zeker 750 gr in de week en ik heb geitenroomboter gekocht van den eelder om in te gaan bakken en om ergens op te smeren moet toch aan mijn calcium komen want ik heb de prikpil er ook bij en die breekt dat ook zo fijn af ..

mijn calcium was vorige week trouwens perfect bij de bloeduitslagen bedenk ik mij net
Vast door de jonge geitenkaas 🀭

Ik heb al een aardige lijst wat wel goed gaat en wat niet aan histamine was best nog veel wat wel goed gaat πŸ€πŸ‘ vd week verder testen πŸ˜‰

Voel mij net een lopend dagboek moet alles bijhouden tegenwoordig πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Login of registreer om te reageren
17-02-2020 om 09:00 uur
Reactie op Mel

Wie maakt er ook teveel histamine aan ? Wat gebruiken jullie om je vlees in te bakken ? Ik momenteel olijfolie maar ik zou ook wel eens lekkere jus vd boter willen eten . Ik verdraag ook geen koemelk , gluten ,soja , noten en sulfiet 😫

Wij koken en frituren graag in ossewit. Absoluut een aanrader als allerlei boters geen optie zijn.

Login of registreer om te reageren
17-02-2020 om 10:40 uur

[quote="Soosh;c-586890"]

Reactie op Mel
Wie maakt er ook teveel histamine aan ? Wat gebruiken jullie om je vlees in te bakken ? Ik momenteel olijfolie maar ik zou ook wel eens lekkere jus vd boter willen eten . Ik verdraag ook geen koemelk , gluten ,soja , noten en sulfiet 😫

Wij koken en frituren graag in ossewit. Absoluut een aanrader als allerlei boters geen optie zijn.

Login of registreer om te reageren
17-02-2020 om 10:50 uur
Reactie op Soosh
Reactie op Mel
Wie maakt er ook teveel histamine aan ? Wat gebruiken jullie om je vlees in te bakken ? Ik momenteel olijfolie maar ik zou ook wel eens lekkere jus vd boter willen eten . Ik verdraag ook geen koemelk , gluten ,soja , noten en sulfiet 😫

Wij koken en frituren graag in ossewit. Absoluut een aanrader als allerlei boters geen optie zijn.

Bedankt voor het meedenken super lief πŸ€

Login of registreer om te reageren