E-peuk

26-08-2019 om 19:12 uur

Amerikaan mogelijk eerste dode door longziekte na roken e-sigaretten

In de Amerikaanse staat Illinois is een man overleden die een ernstige longziekte ontwikkelde door het vapen. Daarmee is hij vermoedelijk de eerste Amerikaanse dode die is overleden door e-sigaretten. De exacte leeftijd van de man is niet bekendgemaakt. Volgens Sky News was hij tussen de 17 en 38 jaar oud.
Vorige week maakten de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bekend dat er in de VS zeker 193 mensen zijn met ernstige luchtwegaandoeningen als gevolg van het vapen. In veel gevallen gaat het om tieners en jongvolwassenen. Wetenschappers van de CDC weten nog niet of de longproblemen het gevolg zijn van de apparaten die vapers gebruiken of bijvoorbeeld van specifieke ingrediënten die worden toegevoegd aan de e-sigaretvloeistof.
De Washington Post berichtte dit weekend over een 20-jarige jongen uit de staat Utah die deze zomer ernstig ziek werd – volgens zijn artsen door het gebruik van e-sigaretten. Alexander Mitchell had twee beademingsapparaten nodig om in leven te blijven. Hoewel de jongen inmiddels redelijk is hersteld, is zijn longcapaciteit met een kwart afgenomen. Ook heeft hij problemen met zijn kortetermijngeheugen.

Bron: bnnvara.nl

Een longpatiënt uit de Amerikaanse staat Illinois is afgelopen week overleden door een ziekte die vermoedelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten, meldt ABC News. Dit zou het eerste overlijdensgeval als gevolg van ziekte door elektronische sigaretten zijn.
De lokale gezondheidsdienst van Illinois meldde het overlijden, maar gaf geen details als de naam, leeftijd, afkomst en datum van het overlijden van de patiënt.
193 mensen uit 22 Amerikaanse staten zouden momenteel aan zware luchtwegaandoeningen als gevolg van elektronische sigaretten lijden, melden autoriteiten.
Of de ziekten daadwerkelijk door e-sigaretten worden veroorzaakt, is nog niet definitief vastgesteld en wordt nog onderzocht. Wel zijn alle 193 patiënten gebruikers van elektronische rookwaren en is uitgesloten dat het infectieziektes betreft.
Mogelijk gevaar e-sigaretten nog niet vastgesteld
Er zijn nog altijd veel verschillende opvattingen en studies over het mogelijke gevaar van e-sigaretten. Zo beweerde een Britse studie uit 2015 nog dat de elektronische rookwaren 95 procent minder gevaarlijk zijn dan normale sigaretten.
In 2018 stelde een onderzoek echter dat de e-sigaret mogelijk schadelijker zou zijn dan eerst werd vermoed, omdat bepaalde stoffen in de dampen van een e-sigaret immuuncellen kunnen beschadigen.
Eerdere studies wijzen ook op onder meer het mogelijk beschadigen van bloedvaten en het hinderen van wondgenezing. Wetenschappers vonden ook sporen van lood en andere giftige metalen in dampen van e-sigaretten.

Bron www.nu.nl

Login of registreer om te reageren
26-08-2019 om 21:28 uur

Waarschijnlijk drugs @Stefanie gekocht van dealers op de hoek van de straat. THC/Wietolie. Het betreft iig. geen reguliere eliquid.
.
Vloeistoffen op olie basis verdampen kan idd. ernstige longschade geven.

Morgen zet ik hier wat linkjes over hoe het werkelijk zit.

Login of registreer om te reageren
27-08-2019 om 08:10 uur

@Stefanie

1. Ik maak ernstig bezwaar tegen de titel van dit draadje: Deze is misleidend!
In de eerste plaats kennen e-sigaretten geen peuken en bijbehorend zwerfafval en in de tweede plaats suggereert het een relatie met het roken van tabak.
Zoals iedereen weet produceert een e-sigaret geen rook maar damp en dat zijn twee verschillende zaken.
Dampen heeft niets met roken te maken. Er komt geen verbranding (rook!) en tabak aan te pas.
Als Jantje op Pietje lijkt, betekend dat niet dat Jantje ook Pietje is.
De titel zou passen bij een sensatiekrant als de Telegraaf, nu.nl of de NPO.

2. Extreemlinkse websites als joop.nl zijn niet bepaald betrouwbare informatiebronnen.
Het is al erg genoeg dat we gedwongen worden daaraan mee te betalen.

3. Nu.nl heeft het over het "roken" van e-sigaretten en geeft daarmee blijk geen enkele basiskennis te hebben over het onderwerp maar enkel gaat voor de suggestieve sensatie en clickbites.
Bovendien komt in het oorspronkelijke persbericht van het volksgezondheidsministerie van Illinois meerdere malen het woord "waarschijnlijk (probably)" voor en wordt met nadruk gezegd dat nog veel onderzoek gewenst is.
De vermelding van nu.nl dat de gevallen verspreid zijn over 22 staten is pertinent onjuist. Het gaat om drie aangrenzende staten: Illinois, Wisconcin en Iowa.
De aangehaalde Britse studie van Public Health England uit 2015 is onlangs nog geupdate maar de conclusie blijft fier overeind: Dampen is 95% minder schadelijk dan roken!
De andere door nu.nl aangehaalde studies zijn door meerdere studies onderuitgehaald en 1 daarvan is zelfs door de auteurs teruggetrokken. Ook dat melden de MSM niet.

3. Zonder uitzondering lijden alle patiënten aan lipoid pneumonie. De enige bekende oorzaak daarvan is het inademen van dampen afkomstig van vloeistoffen op olie basis. Elke longspecialist weet je dat te vertellen.
Alle reguliere e-vloeistoffen voor het gebruik in e-sigaretten zijn op water/alcoholbasis en zijn in de EU en de VS veilig bevonden evenals de gebruikte ingrediënten.
Als de damp uit e-sigaretten inderdaad deze gevolgen zou genereren dan zouden inmiddels miljoenen gebruikers zijn overleden.
Er zijn wereldwijd ongeveer 80 miljoen gebruikers.

4. De 193 slachtoffers zijn aangetroffen in het gebied van drie aangrenzende staten in de VS.
Een bekende strategie van drugsbenden is dat zij hun activiteiten spreiden over verschillende (aangrenzende) staten aangezien daar ook verschillende wetgeving en politie/justitie van kracht is.

Conclusie kan niet anders zijn dan dat er met de vloeistof is geknoeid en dat blijkt ook uit nieuwe informatie.
Wietolie/cannabisolie!
Het gaat dus om drugs, drugs en nog eens drugs.......... en niet om e-sigaretten!
Dat wordt dan weer niet gemeld door de MSM.
En zo wordt de argeloze burger door misleidende desinformatie weer een bepaald richting in geduwd.
Alles in het belang van de Overheid en de farmaceutische- en tabaksindustrie want die hebben enkel belang bij het in diskrediet brengen van de concurrentie.

Voor meer informatie:
(Helaas in het Engels aangezien het in Amerika plaatsvind en daar wordt nu eenmaal Engels gesproken. De heestende wetenschappelijke taal is ook Engels. Sorry @Gwenny) bv townhall.com

Login of registreer om te reageren
27-08-2019 om 09:18 uur

Ik vind het woord e-sigaret(ten) meer relatie met tabak suggereren dan peuk. Moet je het ook geen sigaret noemen ( meermaals ).

Login of registreer om te reageren
27-08-2019 om 10:31 uur

@Stefanie
Helaas kennen de meeste mensen alleen het woord "e-sigaret".
Dat heeft de anti-damplobby (overheid en gezondheidsindustrie) al voor elkaar gekregen.
Ook het feit dat de Brusselse lobby (EU) het voor elkaar heeft gekregen dat een product waarin geen tabak voorkomt, toch onder de tabakswetgeving is terechtgekomen, niet echt heeft geholpen.

Zelf geef ik de voorkeur aan het Nederlandse "dampen"
Voor jongeren is "vaping" weer meer begrijpelijk.

Login of registreer om te reageren
Moderator
27-08-2019 om 11:26 uur

@Balling is niet erg alleen externe links mogen we niet op de site zetten, kan je dit anders doen ajb?

Login of registreer om te reageren
27-08-2019 om 11:46 uur

@Gwenny

Hoe bedoel u?
Wat zouden dan interne links zijn?

Login of registreer om te reageren