Montelukast

07-11-2012 om 23:16 uur

Gebruikt iemand van jullie montelukast? Of eventuele ervaring mee?
Volgens de longspecialist en internet zou het een longzuiverend middel zijn.
Moet 's avonds ingenomen worden en werkt 's nachts.

Login of registreer om te reageren
17-07-2019 om 08:32 uur

Ik ben acuut met montekulast gestopt nadat ik een generiek middel kreeg waar ik heftig allergisch op reageerde. Na 2 weken besefte ik ineens dat ik van alle nare dromen af was, veel helderder in mijn hoofd en ook mijn “gevoel” kreeg ik terug. Mijn omgeving wist niet dat ik gestopt was, maar ik heb vele reacties gehad van goh je bent weer de oude Eliana en niet meer zo afgestompt. Ik kon ook beter dingen onthouden en interesseerde mij meer voor mijn omgeving. En nee helaas een slechte actie wat de asthma betreft, die verergerde zich weer, maar wat is nu de keus, als zombie met nare dromen door het leven of meer andere medicatie om de astma in toom te houden, nou voor mij heel duidelijk de laatste.

Login of registreer om te reageren
17-07-2019 om 08:37 uur
Reactie op Thirza

Ik heb de laatste keer ook een ander merk meegekregen (Aurobindo) zou het daardoor ook kunnen komen?

Kijk eens aan en op die reageerde ik zelfs zo heftig dat ik zowat doordraaide, mijn man wist niet wat er gebeurde, volgende dag exact hetzelfde en toen acuut gestopt met als gevolg goed slapen, meer gevoel en helder hoofd. Tintelingen had ik ook last van maar niet zo extreem maar die verdwenen ook.

Hoe gaat het nu dat je ermee gestopt bent?

Login of registreer om te reageren
17-08-2019 om 18:50 uur

Ik zocht ik even naar Montelukast en zie al deze ervaringen. Vorig weekend heb ik 5 dagen prednison gehad omdat ik het 'spaans' benauwd had wat niet wegging met ventolin en erger werd met serevent. (Heb ik iets over geschreven bij Flixotide en serevent hoeveel samen op één dag). Gelukkig werkte de Prednison maar niet 100%. Maandag is er een longfoto gemaakt en er is duidelijk irritatie/ontstekingsgevoeligheid? te zien. Ik weet niet meer hoe de ha het noemde:-) En omdat ik nog niet zo fit ben als ik gewend was heb ik vrijdag montelukast gekregen. Bloed laten prikken op huisstofmijt etc. daar is maandag/dinsdag de uitslag van.
Ik blijf een druk op mijn borst voelen en moet af en toe echt even diep ademhalen. Bij inspanning gaat het ook nog niet lekker. Wel vandaag 40 minuten gelopen, tempo iets lager dan normaal maar het ging goed. Ik durf nu bij de Montelukast geen ventolin ook nog te nemen.
Gisteravond de eerste Montelukast ingenomen, normaal heb ik al last van een droge mond door andere medicijnen (Tamoxifen) maar nu was het echt vervelend. Dus niet echt goed geslapen. Verbetering voel ik ook nog niet maar ik begrijp dat het net als alle andere medicijnen heel persoonlijk is. Ik ga het eerst maar eens een paar dagen aanzien en hoop dat het werkt zonder vervelende bijwerkingen.

Login of registreer om te reageren
17-08-2019 om 19:46 uur

@Hiske je kan gewoon je ventolin bij de montelukast nemen hoor:) het duurt sowieso een week voordat je verschil zou kunnen merken. Ik merk licht verschil, heb namelijk moeten stoppen omdat het bij de meesten niet werkt, maar dat lichte verschil was wel genoeg om weer te beginnen voor mij en overlegd met mijn longarts.
Ik heb er zelf geen bijwerkingen meer van, in het begin werd ik war suf en viel ik makkelijker in slaap, maar dat is ook verdwenen. Ik hoop dat het je wat verlichting geeft en vooral dat je snel weer bent opgeknapt!

Login of registreer om te reageren
18-08-2019 om 05:29 uur

Dank @Nckiie voor je reactie. Ga kijken hoe het vandaag weer gaat. Fijn om te weten dat ventolin zo nodig kan.

Login of registreer om te reageren
24-08-2019 om 19:08 uur

Vrijdag voor een week ben ik begonnen met Montelukast. Zondag voelde ik mij opeens veel fitter en ook de dagen erna, zo fit had ik mij tijden niet gevoeld, heerlijk. Tot vanmorgen, meteen bij het ontbijt was het al weer mis, te weinig lucht. Dus maar een keer ventolin genomen, ging het wel weer een beetje, 's middags ook nog maar een keer. Ik denk dat het gewoon deze hitte weer is, voor mij balen:-)
Heb voor maandag toevallig nog een afspraak bij de ha staan. De praktijkverpleegkundige had komende week geen tijd en is daarna drie weken op vakantie, het leek me handig om een keer met haar te overleggen wat ik kan/moet doen bij zo'n dag (dagen) als nu weer vandaag. Volgens mij noemen jullie dat een plan van aanpak? Maar dat wordt nu dus de ha, ook prima, dat is dan de vierde keer binnen 2-3 weken of zo. Ook balen:-)
Morgen weer een dag en ik hoop dan weer wat beter.

Login of registreer om te reageren
24-08-2019 om 20:10 uur

@Hiske soms heb je gewoon slechte dagen. Dat hoort erbij en kan je nooit helemaal voorkomen denk ik omdat het vaak door factoren komt waar je zelf geen invloed op hebt zoals het weer. Altijd goed om te overleggen wat je dan het beste kan doen.

Login of registreer om te reageren
25-08-2019 om 06:40 uur

Van Montelukas heb ik alleen maar een droge mond snachts als bijwerking. Maar dat krijg ik ook van mijn Foster, dus het maakt niet uit.
Ik slik het dagelijks al meer dan een jaar en werking lijkt minimaal. Toch ben ik ooit eens een tablet vergeten en werd ik snachts benauwd en met een verstopte neus wakker. (Ik slaap met mijn raam open dus ik verdenk pollen ervan.) Na het slikken van mijn vergeten Montelukaspilletje werd alles binnen een half uurtje rustig en kon ik weer slapen. Het werkt dus wel blijkbaar.

Maar wegens het algemene medicijnentekort heb ik al een paar maal een weekje moeten wachten voordat het weer voorradig was bij de apotheek en van het niet-slikken heb ik verder geen gevolgen ontdekt, geen nadelen en geen voordelen.

Login of registreer om te reageren
25-08-2019 om 19:21 uur

Dank @Daantje en @MiraNovember
Ik denk inderdaad dat ik aan dit soort dagen zal moeten wennen. Vanmorgen ben ik de dag meteen begonnen met ventolin en om 8.30 zat ik op de fiets. Al een paar weken niet gefietst dus dat wilde ik beslist proberen maar niet in de hitte overdag, dus daarom zo vroeg. Met nog een teug ventolin ging het fietsen prima. Daar was ik heel blij mee.
Ik moet even opnieuw leren wat wel en niet wil/kan, af en toe best lastig maar dank zij jullie ervaringen komt het wel goed.

Login of registreer om te reageren
26-08-2019 om 07:13 uur
Reactie op Hiske

Dank @Daantje en @MiraNovember
Ik denk inderdaad dat ik aan dit soort dagen zal moeten wennen. .

Daarbij ben je net flink ziek geweest met prednisolon, ook dat ziek zijn moet je de tijd geven om volledig te genenzen. Je voelt je goed, denkt dat je de wereld weer aan kan en..... het blijkt toch niet zo te zijn.
Dat alles is normaal.
succes!

Login of registreer om te reageren