Help, ik krijg een baard!!!

01-08-2019 om 08:14 uur

Ik gebruik sinds maart onafgebroken prednisolon. Sowieso in onderhoud; 15 of 10 mg per dag, maar er zijn tussendoor zeker 6 stootkuren van 30 of 40 mg per dag geweest.
Inmiddels ben ik 10 kilo aangekomen en is mijn gezichtsomvang verdubbeld.
Ik heb 2 kiezen moeten offeren; totaal gezonde kiezen zonder gaatjes die tot de zenuw spontaan doorgebroken waren. We denken van de pred. Blauwe plekken maken me niet zo veel uit.

Maar dan nu. Help!! Ik zie dat ik een baard aan het krijgen ben. Nu gaat de pred er in Davos vast af, maar raak ik dan mijn baard ook weer kwijt? Gewicht liefst ook maar ik weet dat dat heel moeizaam is na de pred (van eerdere ervaringen). Het zal toch niet zo zijn dat ik me moet gaan scheren?! Oh help!

Login of registreer om te reageren
01-08-2019 om 08:29 uur

Hier ook haargroei op plekken waar ik het niet wil, rest vd bijwerkingen heb ik ook, voller gezicht en romp en blauwe plekken.
Het is ellendig, zit ook aan onderhoudprednison met af en toe stootkuren.
Bij mij speelt ook de leeftijd en na de overgang mee, ik haal t geregeld weg met wax, epileer en soms met ontharingscreme (is niet aan te raden als je gevoelig bent voor geuren en cremes, brandt behoorlijk)
Soms zelfs met scheermesje als ik te weinig energie heb, valt heel erg mee want komt niet sneller terug en krijg geen stoppels waar iedereen zo bang voor is.
Als het te erg is kun je ook naar een specialist door gestuurd worden voor evt laser behandeling enz, wordt vaak vergoedt bij ernstige haargroei.
Ik denk als je stopt met prednison de haargroei ook minder wordt, zelf merkte ik dat wel tussen stootkuren in toen ik nog geen onderhoudspred. gebruikte.
Succes en sterkte

Login of registreer om te reageren
01-08-2019 om 09:32 uur

Zelf had ik bakkebaarden die donker waren en is helemaal weggetrokken. Ook weet ik van iemand die ook een baard kreeg van een sterkere cortico en die is ook helemaal weggetrokken. Het komt nu echt puur door de hormonen vermoed ik en als het goed is gaat het gewoon weer weg!

Bij mij waren de haartjes in mijn gezicht, langer en donkerder tijdens vele stootkuren, ook mijn armharen, dit is allemaal weer genormaliseerd zoals het was. Ik heb 9 maanden aan hoge doseringen prednison gezeten. Dus ik denk dat het bij jou ook weer wegtrekt!!
Ik heb vroeger geleerd dat citroenolie de haartjes bleek, waardoor het minder opvalt, wellicht kan je dit tot die tijd gebruiken.

Gewicht gaat bij mij inderdaad moeizaam, wel ben ik eindelijk van mijn bolle hoofd af:D en kan ik mezelf weer normaal aankijken als ik in de spiegel kijk en herken ik mezelf weer. Hopelijk kan je snel naar Davos en kan je daar de prednison helemaal afbouwen.
Sterkte en beterschap!

Login of registreer om te reageren
01-08-2019 om 09:52 uur

Ook ik herken het. heb vaak kuren pred, maar op dit moment geen onderhoud (vroeger wel)
zelf ga ik inmiddels al 2 jaar naar de huidtherapeut (dus geen schoonheidsspecialist) die me van de haartjes definitief afhelpt. Het is wel een lange weg te gaan, maar ik ben heel erg blij met het resultaat.
het wordt vaak vergoed (hangt van je verzekering aanvullend af)

Login of registreer om te reageren
01-08-2019 om 10:00 uur

@emsepems oh wat een goede! Ik ga er ook eens naar kijken:D

Login of registreer om te reageren
02-08-2019 om 15:08 uur

@goudvisje, @Nckiie en @emsepems
Heel erg bedankt voor jullie reacties. Ik schrok gisteren echt toen ik in de spiegel keek. Dat doe ik door mijn gewicht richt al maar dit...

Ik ga me eens verdiepen in wat de verzekering evt. vergoedt als het blijvend is. Maar eerst hopen dat het over gaat of minder wordt als de pred er af is.

Login of registreer om te reageren
02-08-2019 om 16:42 uur

Ook ik heb last van overmatige haargroei in mn gezicht. Niet leuk en nu trek ik ze uit met n pincet, bijna niet bij te houden en te doen.. Op mn kin en 't snorretje' vind ik t storends. Idd werkt ontharingscrème niet bij gevoelige huis. Gebruikte van die strips boven mn lip en trokken t vel ermee af. Dan maar wat haar daar;), al die korstjes zien er ook niet uit. Bij mij blijft t, heb al veel pred gebruikt ook in onderhoud maar t is niet weggetrokken en na t uittrekken staat er na 3 wkn weer n dikke zwarte haar..
Over mn hele gezicht van dat dons, maar das blond en niet zichtbaar. Zolang ik daar afblijf is t wel te doen..
Heb er zodoende nog niet wat op gevonden eigenlijks..

Login of registreer om te reageren