Mistig brein

30-03-2019 om 15:10 uur

He hallo :)
Hier ben ik weer na een tussenstop! Neem jullie mee terug in de tijd, augustus 2018.. Zomervakantie in Z.witserland, vreselijke hoofdpijn, ambulance, onderzoeken op de SEH.. En zo belande ik op de IC met ontstekingen in de hersenen. Het luidde een turbulente periode in waarin ik de uitersten van mezelf leerde kennen. De twee weken ziekenhuis was gelijk aan n achtbaan, hoeveel kun je meemaken of juist niet..
Die eerste dagen (be)leefde ik als in n roes. Zo was ik op de wereld en zo was ik weer weg, zweefde ik voor mn gevoel ergens. Kon geen licht en geluid verdragen aan mn bonzende hoofd, alles duizelde me. Ondertussen werd ik goed verzorgt door erg lieve verpleegkundigen, ook de artsen hebben alles uit de kast getrokken om deze dame te helpen!
Later volgden beschadiging van mn gehoorszenuw, tinitis, ziekte v Meniere, krachtsvermindering.. Via infuus werd n scala aan medicijnen toegediend, het was nodig en levensreddend! Nadat de neuroloog een hoge dosis prednison voorschreef ivm een verhoogde hersendruk, keerde t tij en knapte ik redelijk op. Genoeg om richting huis te gaan, naar Nederland.. Dus een giga reis voor de boeg! Het laat zich raden dat we ontzettend opgelucht waren toen we Z.eeland binnenreden! Terugkijkend weet ik nog niet hoe we t gedaan hebben, het was de zwaarste reis ooit!!

Dit is in n notendop hoe t was, het was niet mijn doel dat te beschrijven. En ik kan zelfs nog niet tot in detail opschrijven, het is heftig geweest, was doodziek! Maar t is de aanleiding geweest van onderstaande..

Het heeft me verandert, er zijn beschadigingen in mn hoofd.. Mijn hoofd is niet meer mijn hoofd.. Als er te veel prikkels zijn, zoals felle zon, geluiden, kwebbelende kindertjes, muziek die aanstaat, hele gewone dingen eigenlijk, dan trekt er n mist op in mn hoofd.. Dan gilt mn hoofd om rust, om stilte en kruipt er n heviger wordende pijn in de bovenkamer.. Geef er maar gerust aan toe, want alle celletjes in hersenen zeggen, bekijk t maar! Ik kan niet meer op woorden komen, weet geen woorden om te zeggen wat ik wil..
Ik en mijn mistige hoofd.. Niet aangeboren hersenletsel, constateerde de revalidatie arts. Niet zelf mee blijven worstelen, revalideren..
Daar ben ik mee gestart afgelopen week, eerst alleen ergotherapie. We hadden n goed eerste gesprek, hebben acties en doelen uitgezet. Vooral eerst leren omgaan met de overprikkeling van mn hoofd, energiemanagement en mobiliteit buiten de deur. Goede doelen lijkt mij, ook wat mn astma betreft want die doet gewoon mee!
Ook moet ik een weeklijst invullen en heb n fitbit om mn pols.. Zo kunnen we vlgd week weer verder met meer info. Het is allemaal niet nieuw, heb meerdere keren voor mn astma gerevalideerd, maar wel weer een uitdaging aan mezelf.. Ben um aangegaan!! En ik ga ervoor, werken aan meer stabiliteit..
Heb de afgelopen dagen 1 tip van de ergotherapeut toegepast en t werkt, het werk echt!!

Heb ondertussen al veel geschreven, de rest is voor n vlgd blog..
Wens jullie allemaal n fijn weekeind verder en hierbij n lieve groet :\">

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 15:31 uur

Ik vond ergotherapie zo fijn. Omdat het praktisch is en je vaak gelijk merkt of het werkt of niet. Ik ben ermee begonnen aan het eind van mijn laatste revalidatie op advies van de bedrijfsarts die vond dat ik ook wel iemand kon gebruiken die me kon helpen om thuis op te bouwen. Ik heb toen zo vaak moeten wachten tot iets ging helpen dat ik dit zo fijn vond. Hopelijk heb jij er ook veel aan!

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 17:48 uur

Klopt @Daantje, heb ook eerder veel aan ergotherapie gehad. Ben er voor nu ook blij mee, het geeft inzicht en mogelijkheden.

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 18:00 uur

Heftige geschiedenis en heftige gevolgen!
Mooi om met de ergo eraan te werken dat de gevolgen jou en je gezin zo min mogelijk beperken, als ze op een andere manier aangepakt kunnen worden. Een ergo heeft vaak goede en soms ook gewoon grappige ideeen vind ik ;)
Sterkte met de revalidatie, want is confronterend tegen je beperkingen aan te lopen en ze onder ogen te moeten zien en bespreken, maar dat is wel nodig en heilzaam!
Veel kracht, dappere meid!

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 18:55 uur

Ach @Edelweiss, das lief..
Dankjewel! Het wisselt per dag, vandaag kan ik aan waar t morgen ms tranen kost.. Zo met vallen en opstaan komen we waar we moeten zijn. We krijgen niet meer te dragen dan we aankunnen. Dat vooral houdt me op de been!

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 19:21 uur

Wat een heftig verhaal, je hebt het niet makkelijk gehad, petje af hoe je het kunt omschrijven en erin staat mbt revalidatie en ergo, je klinkt vol moed en kracht.
Wil je vooral veel kracht en moed wensen en dat je veel aan je revalidatie zult hebben
En natuurlijk een fijn weekend!

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 19:31 uur
Reactie op Milly

Ach @Edelweiss, das lief..
Dankjewel! Het wisselt per dag, vandaag kan ik aan waar t morgen ms tranen kost.. Zo met vallen en opstaan komen we waar we moeten zijn. We krijgen niet meer te dragen dan we aankunnen. Dat vooral houdt me op de been!

Wat schrijf je dat mooi! Ik ga het onthouden. Hopelijk geeft dat me weer wat moed en kracht.

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 19:33 uur

Dankjewel voor je lieve woorden @goudvisje! Leuk dat je meeleest:)

Login of registreer om te reageren
30-03-2019 om 20:40 uur

@Daantje, Ik wens je van harte veel moed en kracht meid! Toch hoeven we niet altijd sterk te zijn, huilen en dipdagjes mogen ook.. Dat geeft ruimte en lucht!
Zijn de tomaatjes al gekiemd?

Login of registreer om te reageren
31-03-2019 om 16:13 uur

Dankjewel!

Ik moet ze nog zaaien, oeps. Misschien morgen, dan beloofd het weer mooi weer te worden.

Login of registreer om te reageren
01-04-2019 om 06:22 uur

@Daantje, t kan nog hoor tomaatjes zaaien.. Als je in de buurt zou wonen, zou k zeggen 'kom maar n paar plantjes halen hier' Heb er genoeg ;)

Login of registreer om te reageren