Wat eten we vandaag? Deel 39

16-09-2018 om 17:52 uur

En hier vervolgen we dit culinaire item.

vorige

Login of registreer om te reageren
28-10-2018 om 08:17 uur

De eerste boerenkool-stamppot.
Weliswaar nog geen verse boerenkool,
maar uit de diepvries. Lekkere rookworst
van de Hema, wel vet maar lekker........

Login of registreer om te reageren
28-10-2018 om 17:28 uur

Er is wel al verse boerenkool, heb ik vorige week op. Zalig!!

Login of registreer om te reageren
28-10-2018 om 20:01 uur

Boerenkool is toch pas echt lekker als de vorst er overheen is.

Gisteren met vrienden gekaasfondued bij ons thuis. Ik was niet fit voor veel gedoe dus we hebben het makkelijk gehouden. Vriendinnen hebben allemaal geholpen en het was erg gezellig.

Vanavond kwam er weer een vriend eten, pompoencurry met wortel, kikkererwten en tomaat.

Login of registreer om te reageren
30-10-2018 om 03:08 uur

@ Daantje twee maanden geleden at ik al boerenkool waar de vorst overheen geweest was die in Zweden toen al op de markt verkocht werd terwijl het in Nederland nog zomer was ... Nederland is niet het enigste land dat boerenkool verbouwd, deze wordt zelfs naar Nederland geƫxporteerd.

Nasi met drop wie weet .... in Zweden eten ze ijs met extra zoute dorp als topping.

@ Nckiie kangoeroe biefstuk wordt gewoon bij de supermarkt verkocht hoor is niet zo exotisch meer.

Mijn keuken in mijn huisje is weer helemaal spik en span, opgeruimd, schoongemaakt tja ondanks dat ik twee jaar mijn keuken niet gebruikt had wordt die toch "smerig". Vandaag (eigenlijk gisteren maandag dus) wild Vol au vent gemaakt met appel veenbessen compote en pastinaak knolselderie puree.

Login of registreer om te reageren
30-10-2018 om 07:33 uur

@Marcus,
Nederland is zeker niet het enige land met boerenkool.
In de VS beschouwen ze "Kale" als een "powerfood"
en gebruiken het zelfs in smoothies.
Fijn dat de keuken weer schoon is, kun je weer lekker
gaan koken.
Nasi met alles drop is lekker maar vooral de draan maakt het af.
De temperatuur zakt en de wintergroente staat weer op tafel.
Aardappels met koolraap met gehaktballen in de jus.
Restaurant "de Balk" heeft bij ons haar deuren weer geopend.
Kookze voor iedereen die ermee bezig is.

Login of registreer om te reageren
31-10-2018 om 15:40 uur

Restje pompoensoep, salade met quinoa en pompoen en een pizzabroodje.

Vanavond ook vast stoofpeertjes maken voor de eetclub vrijdag.

Login of registreer om te reageren
31-10-2018 om 21:07 uur

@ Joop60 kwam laatst tortellini gevuld met boerenkool en walnoot tegen maar ook een keer cannelloni' gevuld met boerenkool.

Vandaag Chinees wezen eten met mijn vader, hij is helemaal gecharmeerd van de Chinese dame die precies weet wat we altijd bestellen en waar hij woont.

Login of registreer om te reageren
31-10-2018 om 21:33 uur

Marcus, wat geweldig voor je vader, heerlijk eten en charmante chinese dame.
Daantje, oooooh stoofpeertjes!

Hiero rundervink, spercieboontjes en gebakken aardappeltjes. Heel gewoon, gewoon heel lekker

Login of registreer om te reageren
31-10-2018 om 23:07 uur

@emsepems ,
en "gewoon eten" is inderdaad gewoon heel lekker.
Vooral verse groente zonder veel opsmuk.
@Markus ,
lijkt me bijzonder, tortellini en cannelloni gevuld met boerenkool.
Wanneer ik gevulde pasta maak is het meestal met spinazie/ kaas
of gehakt.
Vandaag een uiensoep met zelfgemaakte Fond, daarbij kaascroutons.

Login of registreer om te reageren
01-11-2018 om 15:46 uur

Vandaag maar simpel, couscous met kip en seizoensgroente, of te wel wat in de kast ligt en op moet haha.

Morgen vrienden te eten menuutje en inkopen al klaar.

Vooraf
Carpaccio van zalm met geroosterde beukennootjes.

Tussen
Cappuccino van kastanje.

Hoofd
Gestoofde kwartel met seizoensgroente en speltsalade met komkommer, dille en mozzarella.

Dessert
limoenvla.

Koffie met voor wie wil.

Login of registreer om te reageren