Longfonds mede verantwoordelijk voor veranderde vergoeding fysio bij COPD in 2019

18-09-2018 om 15:53 uur

Klopt het dat het longfonds mee aan de basis staat van de nieuwe fysiovergoedingen voor mensen met copd??
Zo ja dan zeg ik vandaag mij lidmaatschap nog op!!!!!!

Login of registreer om te reageren
18-09-2018 om 19:56 uur

Ja dat klopt. Als je op de site van longfonds bij zoeken fysiotherapie invult zie je een artikel waarin staat dat het longfonds zich daar jaren lang voor heeft ingespannen enz...

Login of registreer om te reageren
18-09-2018 om 20:16 uur

Jij zegt het alsof we er blij mee moeten zijn.
Ik mag in 2019 nog 72x onder begeleiding sporten, terwijl ik nu 104x mag. En dan als de zorgverzekeraar mij gunstig gezind is mag ik in 2020 ook 72x, zoniet dan mag ik maar 52x.
Omdat ze zeggen dat niet aangetoond is dat fysiotherapie helpt (even kort door de bocht, ze gebruiken mooiere woorden).
Dan kunnen ze de inhalatiemedicatie ook wel op de bon doen, die maakt ook niet beter.
Maar zowel fysio sport als inhaleren van medicatie maakt het leven met deze kl... ziekte een beetje draaglijker.
Dus ik ben niet blij.

Login of registreer om te reageren
18-09-2018 om 20:32 uur

Ik zeg helemaal niets over wel of niet blij zijn!! Jij vraagt of het klopt en ik zeg ja dat klopt en verwijs naar de site. Niet meer en niet minder!! Wat je zegt dat het is omdat niet bewezen is dat fysio helpt is niet waar!! De reden is dat die eerste 20x in het basispakket komen! De ene zal er blij om zijn en een ander niet. Mijn mening heb ik in tegenstelling tot wat je beweert helemaal niet gegeven.

Login of registreer om te reageren
18-09-2018 om 20:46 uur

Sorry Stefanie, maar ik beweer toch niet dat jij jouw mening hebt gegeven???
Maar ik geef mijn mening wel en ik denk ook dat er vele lotgenoten niet blij mee zijn, ik zal morgen, het door jouw bedoelde, artikel even lezen, dank je.

Login of registreer om te reageren
18-09-2018 om 21:04 uur

Je kan toch nog wel net zo vaak blijven sporten alleen heb je dan één keer per week begeleiding vergoed en de andere keer niet. Ik betaal al het begeleid sporten zelf want dat wordt met astma helemaal niet vergoed.

Login of registreer om te reageren
19-09-2018 om 05:16 uur

Dat is zo Daantje. Sporten kan elke dag en dat kan tot op zekere hoogte ook wel zonder begeleiding. In een sportschool of thuis e.e.a. aanschaffen....

Login of registreer om te reageren
19-09-2018 om 20:12 uur

Hoi Lia 53
Het longfonds heeft de belangen niet goed behartigd en is in maart al akkoord gegaan met de wet maximalisering fysiotherapie 2019. Aan de wet kun je niets meer veranderen wel over de eventuele inhoud het longartsencolectief niet te verwarren met het longfonds heeft verzocht de maximalisering te schrappen. Het is ook in het rapport niet terug te vinden waarom en waardoor van alle longziekte de COPD eruit gehaald is en dan komt het geld om de hoek kijken en het blijkt alleen een ordinaire bezuiniging te zijn. Ben er zelf heel druk mee heb bezwaar aangetekend bij de politiek en het zorginstituut die de minister advies geeft. Het is heel triest dat het longfonds de belangen zo slecht vertegenwoordigd heeft ze hadden via de sociale media om steun kunnen vragen hebben ze helaas nagelaten ben ook heel erg teleurgesteld maar ik geef nog niet op

Login of registreer om te reageren
19-09-2018 om 20:18 uur

@daysy , Dank je wel dat je de moeite neemt om dit uit te leggen.
Fijn dat het longartsencollectief zich er ook mee bemoeit. Ik snapte echt niet hoe het longfonds hier zo de plank mis heeft kunnen slaan. Hopelijk valt er nog iets te redden, ik wens je wijsheid!

Login of registreer om te reageren
19-09-2018 om 20:22 uur

Lia 53 graag gedaan en wijsheid dat heb je wel nodig in deze wereld en als dit doorgaat is het voor ontzettend veel mensen een hard gelach en kunnen zei niet meer naar de fysio en de sportschool is in het begin misschien wel een optie maar verder echt niet de fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd.

Login of registreer om te reageren
19-09-2018 om 20:22 uur

@Daantje, jammer dat het voor mensen met astma niet hetzelfde geregeld is dan voor mensen met copd. Ik merk het echt als ik bv door een exacerbatie een of twee weken niet kan, dan neemt de spierkracht al af.
Als ik geen bijstanduitkering had, zou ik dat misschien ook wel gaan doen, de tweede keer uit eigen portemonnee betalen, maar dat gaat niet lukken.

Login of registreer om te reageren