Hoe voel Jij je vandaag? #154

07-06-2018 om 03:28 uur Gesloten

Dit bericht is verplaatst van: Hoe voel jij je vandaag? #153

De reacties zijn gesloten.
07-06-2018 om 17:54 uur

Licht en donker mogen we wel onderscheiden maar zijn wel gelijkwaardig, hiervoor geldt eigenlijk meer de woorden "...eenheid in verscheidenheid...". We komen echter in de problemen als we onderscheidt ook gebruiken in termen als achterstelling of voortrekken dan komen we in het gebied van discriminatie.

Daarom is in mijn ogen ... dat alles goed komt ook als het niet goed komt, beiden zijn gelijkwaardig en net zo goed.

07-06-2018 om 18:31 uur
Reactie op Marcus

Licht en donker mogen we wel onderscheiden maar zijn wel gelijkwaardig, hiervoor geldt eigenlijk meer de woorden "...eenheid in verscheidenheid...". We komen echter in de problemen als we onderscheidt ook gebruiken in termen als achterstelling of voortrekken dan komen we in het gebied van discriminatie.

Daarom is in mijn ogen ... dat alles goed komt ook als het niet goed komt, beiden zijn gelijkwaardig en net zo goed.

Ben het met je eens, hoor en het was ook maar een grapje.
Goed ook dat je het juiste woord gebruikt: "gelijkwaardig". Velen verwarren dat met gelijkheid.
En zeker bij mensen is dat niet het geval. Die zijn verschillend. Allemaal. Soms een beetje teveel naar mijn zin maar toch.
"Voortrekken" in politiek/economische zin noemen we corruptie waar we vandaag weer een mooi voorbeeld van hebben gezien:
https://www.ftm.nl/artikelen/shell-rsm-onderzoek-dividendbelasting?shar…

07-06-2018 om 18:55 uur

@dine1977 ja het blijft lastig het niet zichtbaar ziek zijn, ook ik ben benieuwd hoe je je met de taal gaat ontwikkelen. En sterkte met je lijf.
@Nckiie hoop dat je je niet slechter gaat voelen of dat je ziek gaat worden, beterschap.
@Marcus Fijn dat de nieuwe neuroloog direct doorpakt, ik hoop dat ze kunnen a chterhalen wat er nu aan de hand is en je kunnen helpen de goede kant op en wat blijf je toch een positieve doorzetter.

Hier gaat het weer lekker, 1 redelijk dagje gehad en gister ongelukje gehad op het werk, achterover gevallen met mijn elleboog tussen stalen spijlen en kon de arm de hele dag niet meer gebruiken, dik, blauw paars en mijn vingers begonnen ook flink op te zwellen dus gistermiddag ritje huisarts en ritje ziekenhuis foto's maken gelukkig niet gebroken maar op de foto was te zien aan de weefsels dat ik een flinke klap gemaakt had...zwaar gekneust paar dagen in mitella en voorlopig rustig aan doen...ach zo wordt ik wel verplicht wat rustiger aan te doen... Wel gewerkt vandaag maar wat niet ging een ander laten doen, wel lastig alles met, 1 arm, maar ik kan er best veel mee.

Iedere zieke beterschap en ieder die het nodig heeft een knuffel.

07-06-2018 om 20:41 uur

@marcus wat goed dat neuroloog doorpakt en verder kijkt dan zijn neus lang is! En heb je een schepje positiviteit voor me? Ben er momenteel even doorheen geloof ik:(

@Bloempje74 geen idee waar mijn lichaam mee bezig is, ik weet wel dat ik er helemaal gek van word ondertussen.
En oh jeetje je moet ook blijven staan he! Sterkte met je arm, vrees dat je daar nog wel even last van zult hebben:( hopelijk geneest het snel!

Vandaag weer halve discussie gehad over medicatie, als ze nou gewoon een jaarvoorraad voorschrijven met herhaalrecepten dan zou ik al dit gedoe niet hebben. Elke keer als ik bel word ik teruggestuurd naar het andere ziekenhuis en zo van het kastje naar de muur. Heb al weinig energie en dit vreet extra veel energie:( wil nu al weer terug naar het andere ziekenhuis waar alles kleinschaliger is en ik voor mijn idee meer een persoon ben ipv een nummertje. Kan zijn dat ik net elke keer de verkeerde tref, maar moet hier echt opnieuw uitvinden hoe alles werkt en als je dan niet lekker bent heb ik daar in ieder geval nooit zoveel zin in en heb ik de neiging laks te worden. Gewoon mijn week niet laten we maar zeggen.

Alle zieken beterschap!

07-06-2018 om 20:51 uur

@Nckiie laat je longarts een brief sturen aan de huisarts met je actuele medicatie, dan kan je daar gewoon terecht. Ik krijg altijd medicatie tot het volgende consult.

08-06-2018 om 08:52 uur

@Daantje dat ga ik bij het eerst volgende consult zeker regelen! Mag het nu gewoon weer met het andere ziekenhuis regelen, ze snapten er niks meer van:P

08-06-2018 om 09:03 uur

@ Bloempje74 gelukkig niks gebroken maar dat is wel schikken, sterkte en een knuffel.
@ Nickiie iedereen wil gewoon geld aan je verdienen....de chronisch zieke als melkkoe!!

Gisteren lazen we een email of bericht...de dame had op de zorg verzekering gekeken en gezien dat de huisarts in de maanden dat ze er niet was geweest bij de huisarts een bedrag had gedeclareerd...ze zich bij andere maanden en jaren kijken en ja hoor daar precies het zelfde... ze belde de verzekeraar en ja dit mocht, per patiënt een bedrag declareren elke maand zonder de patiënt te hebben gezien ... beetje rekenen van de vrouw met het gegeven hoeveel patiënten bij die huisarts ingeschreven stonden leverde het volgende plaatje op..... De huisarts verdiende alleen al 20.000 euro per maand zonder zijn patiënten te zien!... Op dit moment zijn er 11.834 huisartsen... (gemakshalve even ervan uitgaan dat elke huisarts even veel patiënten heeft) dit is alleen al 3 miljard op jaarbasis zonder dat de huisarts iets hoeft te doen!!

Vandaag even niks geen medische bezoeken, die Neuroloog is een geval apart loopt in een spijkerbroek en een T-shirt met niet al te lovende opschriften over de medische stand of een T-shirt met opschrift "... Neuroloog 100% organisch ...". We hebben hem natuurlijk gegoogled, heeft al specialisatie waarnemingen.

Hij is dwars van de witte jas, protocollen en maatschapsoverleggen en heeft ernst overgewicht ... is een drop out op de mavo en heeft via de LOI zijn havo en vwo gehaald en daarna aan zijn academische studie begonnen en cum laude afgestudeerd. Hij wordt getypeerd als iemand met een boven gemiddelde neurologische kennis.

Toen ik dit las kwam er een glimlach op mijn gezicht ... daar heb ik nou zeer veel respect voor en denk dat het daarom zo goed klikte, lijkt veel op mijn eigen opleidingsroute. Jammer dat hij alleen invaller of waarnemer is voor een andere arts.

Morgen vrienden en mannendag.

Iedere zieke beterschap, ieder die het nodig heeft sterkte en een huggs en als het goed gaat probeer het zo te houden en geniet ervan. Iedereen fijn weekend..

08-06-2018 om 09:10 uur

@Marcus das nog eens een cordate neuroloog. Jammer dat je vertrek weer is uitgesteld maar dat liever dan nog een tia ect. Apneu is a real killer. Succes met de onderzoeken!

@Nckiie het valt soms wel maar niet mee! Ik geef je gewoon ff een digi knuffel.

@Bloempje74 je bent ook wel een pech vogeltje. Die val zal verrekte zeer hebben gedaan nu herstellen neem daar de tijd voor! En ja ik ben ervan overtuigd dat je lichaam altijd naar wegen zoekt om eust te vinden als het dat nodig heeft.

Voor iedereen die het nodig heeft beterschap en of een knuffel

08-06-2018 om 10:36 uur

@Marcus,
Ik meen gelezen te hebben dat in China je de huisarts betaalt
als je hem/haar niet nodig hebt en er dus niet naar toe hoeft.
Of je geld terug krijgt als je ziek wordt??
Voor iedereen beterschap en zo weinig mogelijk bezoekjes
aan de (huis)arts.

08-06-2018 om 10:51 uur

@Marcus dat zal wel dat ze geld aan me willen verdienen, als ze hun werk goed doen verdienen ze misschien ook nog wat:P En wat heerlijk zo'n arts, vraag hem gewoon of hij niet je vaste arts kan worden:)
@dine1977 Dankjewel, al is het digitaal het doet me goed:)

En klopt @joop60 dat heb ik ook gehoord, je betaalt als je niet naar de dokter moet en gezond bent, want dan doet de dokter het goed. Ze zien het daar als falen van de dokter als iemand ziek is en naar de dokter moet, althans zo had ik het begrepen. Het was volgens mij ook bedoelt als motivatie voor de artsen om de mensen zo goed mogelijk te behandelen:)